Widok

serki homogenizowane dla roczniakow?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy podajecie waszym dzieciom serki homogenizowane?moj syenk 15 msieeczny bardzo je lubi ale nie wiem czy i jak czesto moge je podawac.co sadziecie?
image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myslę ,że możesz nawet co drugi dzień jesli nie ma uczulenia na nabiał :-)
ja praktycznie podaje córce na przemian z jogurtem greckim taki serek codziennie tylko, ze naturalny a nie waniliowy, zeby ograniczyc ilosc cukru :)
Miksuje z bananaem lub mieszam z innymi owocami :)

U nas to obowiązkowy deser przed spaniem :)
image
Wiadomo, że to sam cukier, ale wiadomo też, że dzieci niestety to lubią. :)
Mojej córce starałam sie na poczatku dawać naturalny jogurt żeby nie przywykła za bardzo do słodkiego smaku, można go zrobić z miksowanymi owocami jakimiś, może Twój synek polubiłby acidofilne mleko np malinowe- jest pyszne i moja córa do dziś je uwielbia. A co do serków typu danio to raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi, ale nie dawałabym częsciej niż raz na 2 tyg.
Dziewczyny zblendrujcie zwykły twarożek z odrobiną mleka i cukrem waniliowym(najlepiej cukier w mleku rozpuszczony żeby nie trzeszczało między zębami), smakuje jak homogenizowany!

Inne tematy z forum Ujeścisko

Wiśniowa Aleja (42 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Gecco Deweloper (10 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Zamojska Vita (4 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

do góry