Widok

osiedle rodzinne

witam mieszkańców osiedla rodzinnego i ( i okolic ) jak wam się mieszka na tym osiedlu bo zastanawiamy się nad kupnem domu a dokładniej szeregu proszę o opinie jak się mieszka na tym osiedlu bo z tego co widzieliśmy to jest tam dosyć ładnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego nie piszecie o tym ze bedziecie smrodzic mieszkancom rodzinnego osiedla oraz domom w poblizu? Jako jedyni bedziecie mieli szambo w tej czesci Banino. Taki o klimat nam fundujecie. Zaslaniacie widoki, bedziecie smrodzic szambem i jezdzic po naszych drogach za ktore MY placilismy w cenie domu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13
A to nasza wina ze będziemy mieli szambo zastanów się co piszesz i może ty smrodzisz skoro tak piszesz takie glupoty i nie wasze drogi tylko tez nasze bo my też za nie placimy a jak chcesz widoki to kup sobie dom nad morzem jakim trzeba być burakiem żeby tak napisać szok!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
Panie Michale nie masz odcisków na stopach ? Taka ilość słomy w obuwiu musi powodować straszną ciasnotę.

Wasza droga prywatna haha nasza wina bo jest szambo hahahahah zasłaniamy Wam widok hahahahahahah

Kup sobie człowieku dom w Orłowie nad klifem, to Ci nikt widoku nie zasłoni.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jakie szambo?
Szambo masz Pan chyba w glowie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Taki dowcip mi się przypomniał, Panie Michale, o Murzynie, który uprosił złotą rybkę, żeby dała mu białą skórę, a kiedy wyszedł na ulicę i podszedł do niego czarny żebrak z prośbą o jałmużnę, warknął: "Od godziny jestem biały, a już mnie te cholerne czarnuchy wkurzają!"

Z Panem jest dokładnie tak samo. Wprowadził się Pan do Banina raptem trzy, czy cztery lata temu, a już Pana wkurzają Ci "napływowi" i wini ich Pan za to, za co nie są odpowiedzialni...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dodam jeszcze to samo, co pisałem tym, którzy wieszali na nas psy trzy lata temu: Trzeba było przebić ofertę Siódmego Nieba, kupić ten teren, a miałby Pan zagwarantowane i widok, i zapachy, i mały ruch na ulicy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zapach dalej będzie bo nie ma żadnego szamba, przynajmniej przy nowych szeregach vis a vis placu zabaw na Pszennej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zachodnia strona pszennej również posiada szambo.

Ogarnijcie się, wróćcie co niektórzy do bloków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
a czyja wina? moja? to wy bedziecie nam smrodzic. ile powstanie tam szeregow tyle samo bedzie szamb na tak malej przestrzeni. dramat.
sam mieszkam w szeregu i nie wyobrazam sobie kupic szeregowca i tyle szamb miec w jednym miejscu. wy na to swiadomie sie decydowliscie. nam probujecie taka atrakcje zaserwowac.
skoro jestescie tacy wygadani to dlaczego nie zrzucicie sie i nie pociagniecie kanalizacji? trzeba przekopac sie tylko do rolniczej.
co do korzystania z drog wewnetrznych to one juz dawno powstaly i nie dokladaliscie sie do nich ani zlotowki. ukladajcie swoje drogi.
jeszcze sie nie wprowadziliscie a najwiecej macie do powiedzenia.
jeden pozytyw ze tu bedziecie to fajny zbiornik retencyjny z waszej przystawki bedzie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
Naucz się pisać w języku ojczystym i bądz pewny co piszesz na temat szamba a dopiero bierz się za pisanie postów , niedouczony buraku.

zresztą szkoda czasu na komentowanie Twoich wypocin prostaku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dzień dobry,
Mieszkam na osiedlu rodzinnym już rok. Jeżeli chodzi o dewelopera to do momentu odbioru domu są wszyscy bardzo uprzejmi i uczynni, kontakt robi się bardzo ciężki po odbiorze domu i zgłoszonych usterkach. Oczywiście mają na ich usunięcie 30 dni i z większością się wyrobili choć ilość wykonanych połączeń do fachowców, którzy mieli usterki poprawić była ogromna. W związku z rękojmią w styczniu 2016 zgłoszone zostało kilka usterek np. pęknięta elewację od strony ogrodu i po żmudnych prośbach i groźbach przyszedł Pan i zapaciał byle jak pęknięcie twierdząc, że to się wyrówna. Zgłoszono ponownie aby poprawiona to co jest bo jest wykonane byle jak i pęknięcie nadal jest, gdyż fachowiec nie wykonał tego dobrze i mija ok. 3 miesięcy i nikt nie zgłosił się, aby to poprawić. Tak samo jest z kilkoma innymi usterkami. Pomijając kłopoty z deweloperem mieszka się bardzo przyjemnie choć zwróciłam uwagę, że sąsiedzi albo nie lubią innych albo nie widzą potrzeby ukłonienia się innym i powiedzenia zwykłego dzień dobry, mieszkałam w kilku miejscach i było to normalne, że wita się sąsiada a tutaj nic zupełnie nic jakby człowiek był niewidoczny, nie wiem z czego to wynika. Oczywiście są wyjątki i kilku miłych sąsiadów mamy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
może z doświadczenia
niejednokrotnie przechodząc, kładniając się i mówiąc dzień dobry, spotykam się z totalną ignorancją, no to ile można.
W końcu się człowiek buntuje i traktuje jak powietrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie ja zaczęłam robić tak samo zniechęcona tym, że nikt nie odpowiada. Przykre, że w takim kierunku idą relacje międzyludzkie. choć odnoszę wrażenie, że niektórzy po prostu niezwykli się kłaniać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze warto sie spotkac integracyjnie? Jakiej ognisko? Ktos ma jakis pomysl?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W takim razie po co rolnicy sprzedawali działki deweloperom, trzeba było dalej się taplać w błocie i zbierać ziemniaki a nie teraz mieć pretensję do ludzi co kupili mieszkania i pisać durne komentarze o patologii czy innych... po co to? słoma z butów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam

nie rozumiem nagonki jaka tu powstała na niejakiego Pana Michała. Czy nie ma on racji iż:

- przez nowych mieszkańców "rodzinnego 2" będzie smród od szamba? Chcąc kupić dom jak najtaniej będą mieli szamba, a wystarczyło doliczyć 1 000zł do każdego segmentu, zrobić przekop do rolniczej i podłączyć się pod kanalizację. Teraz liczą, że gmina za x lat ich podłączy z naszym pieniędzy. Dziękujemy wam za stworzenie niepowtarzalnego klimatu. Bez urazy do osób, które mają szambo, lecz innego wyjścia nie mają.

- zwiększą oni ruch samochodów na naszym osiedlu, przez co będą niszczyć nam drogę z kostki, za którą MY płaciliśmy a oni nie dali za nią ani złotówki, sami chcąc kupić dom po taniości, więc deweloper drogę na ich osiedlu wyłożył zwykłymi płytami yomb?

- znacznie zwiększą hałas w tej części Banina - szambowozy, imprezy by kontynuować oruńską tradycję, i dalsze tego typu atrakcje, które niosą się po całym osiedlu i wpłyną na komfort dotychczasowych mieszkańców.

Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi w czym Pan Michał się mylił.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
no cóż,

z tym hałasem to niestety tak jest, gdy powstają nowe domy ..
ja mieszkam na księzycowej i wszyscy zapierniczają moją ulicą, także zapewne mieszkańcy Waszego osiedla, i co mogę zrobić?
nic ..

w końcu kupując tam chałupę powinnam się z tym liczyć, tak samo jak mieszkańcy Pszennej i innych dróg...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do mieszkanki,

masz rację, jednak my kupowaliśmy domy by mieszkać w ciszy przy osiedlowych, prywatnych drogach. Księżycowa niestety taką nie jest i ma być jedną z głównych w Baninie. Walczycie przecież też o asfalt na niej.
Do tego my płaciliśmy za zrobienie dróg osiedlowych a ludzie próbują się teraz podłączyć pod to wszystko burząc się przy tym do obecnych mieszkańców a sami żałowali pieniędzy na swoje osiedle i położył im deweloper płyty.
Co do przejazdu Księżycową to wydaje mi się, że chętniej jeździmy jednak Pszenną do naszego osiedla.
Tak czy inaczej Tobie i sobie życzę spokoju i uśmiechu w naszym Baninie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jakie ty brednie wypisujesz:) Jaśnie Pan się wprowadził i nie życzy sobie nowych sąsiadów. Wykup sobie chłopie 5 ha ziemi postaw na środku domek zbuduj do niego drogę i mieszkaj sobie sam. A skoro wykupiłes sobie 200 m2 działki to nie dziw się że ludzie dookoła robią to samo. I przepraszam ale nikt się jaśnie Pana nie będzie pytał czy może tam zamieszkać:) nie kupuje w tym miejscu domu ale jak czytam takie wypociny to nie wiem czy się śmiać czy płakać :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ja nie oczekuje, że ktoś będzie się mnie pytał czy może zamieszkać tu czy tam. Ja stwierdziłem fakty. Przyszli mieszkańcy naskoczyli na Pana Michała a on tylko napisał prawdę. Ja również. Jeśli się w czymś pomyliłem, proszę o informację.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry