Widok

sierpnióweczki 2008

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
forumki co macie juz przygotowane?? i o czym myslicie aby juz przygotowywać;)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmmm :) Woreczki z ryżem , dyplomy dla świadków i podziękowania dla rodziców ( Zrobię sama, tylko papier ozdobny muszę kupić ) Nie mam bielizny i nie mam sukienki na poprawiny Chciałabym przed umówić się na pediciure i zrobić frencz na stopy oczywiście muszę się też umówić na akryl na dłonie :)
Cieszę się że jedna z forumek umieściła kiedyś taką liste :

1. ONA ... „od stóp do głów”
- buty (na wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas)
- rajstopki / pończochy
- podwiązka
- bielizna
- suknia ślubna
- suknia na poprawiny
- bolerko + inne
- welon, stroik do włosów , kwiatek we włosy
- biżuteria (na wesele i poprawiny)
- zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki,
kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe , + agrafki...
+ guziki nie powinien się żaden guzik oderwać , ale tak pomyślałam sobie co by było
gdyby poszedł sobie guzik od podpięcia trenu w sukni :) + TAŚMA KLEJĄCA (gdyby pękło koło od halki
+ wsuwki do włosów.... itp.)
- inne .............. woda na zaschnięte gardełko :)w torebce u swiadkowej :), teczka na koperty z kasą :),
torebeczka na grosze ,

2. ON ....
- buty (na wesele i poprawiny)
- bielizna
- koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów
- musznik , krawat (na wesele i poprawiny)
- garnitur (na wesele i poprawiny)
- pasek do spodni
- inne .................... krem na wargi dla przyszłego męża :D z nerwów może mu wyschną...hiihhi
- ręcznik , gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców , niektórzy mają "rzadką" skórę :))

3. OBRĄCZKI
- zakup obrączek
- grawerowanie
- poduszeczki na obrączki / „tacka” na obrączki
- inne ..................................

4. URODA
- fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cykorie we włosy)
+ ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera
- manicure
- makijaż
- solarium + inne zabiegi na ciało
- inne .......................................

5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA,
LISTA GOŚCI, AKCYZA NA WÓDKĘ, MENU ... ITP
(jeśli robimy samodzielnie)
- Papier (kolor, gramatura)
- ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy... inne)
- wydruk, cięcie, skład
- inne .................................

6. SALA WESELNA
- Umowa (wstępna lista gości)
- ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne)
- ustawienie stołów
- owoce na stół (patery)
- pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu)
- ozdoby na stół w sali weselnej ( winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne...)
- ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....)
- ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty)
- ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne)
- ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne)
- wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne)
- otoczenie sali (parking, ochrona)
- nocleg dla gości (jeżeli jest możliwość)
- nocleg / pokój dla Nowożeńców
- transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne)
- inne ... (np. WC) ............................................

7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY
- wynajęcie / pożyczenie
- paliwo
- kierowca
- wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku)+ szampan + kieliszki)
- cukierki na bramy dla dzieci J
- wódka na bramy
- inne ............................

8. KWIATY
- Bukiet Panny Młodej
- Bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci
- Stroik do włosów
- Butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia)
- Kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary
- Kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..)
- Kwiaty na Stół Młodej Pary (sala)
- Kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala)
- Kwiaty na podziękowania dla rodziców
- Płatki róż
- Inne ...........

9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI
- organizacja
- menu
- ?????

10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE – OPŁATY I DOKUMENTY
- znaczki skarbowe
- podanie o ślub konkordatowy
- świadectwo / akt urodzenia Ona i On
- świadectwo Chrztu Ona i On
- świadectwo I Komunii św. Ona i On
- świadectwo Bierzmowania Ona i On\
- opłata za Ceremonię Ślubną (protokół)
- zapowiedzi + ( spowiedź – nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie )
- organista (lub inna muzyka w kościele)
- wystrój kościoła (kwiaty)
- sprzątanie
- inne ................................
- świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły)
- nauki przedmałżeńskie
- poradnia rodzinna
- dowody osobiste (Młodej Pary i świadków)
- inne ..................................

11. FOTOVIDEO
- umowa
- spacer przedślubny
- kamera
- zdjęcia / fotoreportaż
- plener - .. (akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest „na łonie natury – białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami))
- album
- ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców)
- inne .......................

12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ
- Umowa (wesele + poprawiny)
- wybór Pierwszej Piosenki
- wybór muzyki ???
- wybór zabaw weselnych na oczepiny
- inne ................................np. niespodzianki w czasie wesela

13. ALKOHOL I NAPOJE
- Wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza)
- Wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy)
- piwo
- wino
- szampan , kieliszki do szampana
- soki / napoje gazowane
- soki / napoje niegazowane
- woda mineralna
- inne ................................

14. Parasolki
15. usmiech na twarzy i serce pałne miłości
16. ryż
17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna
18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie jak sie nie jedzie na sesje razem

do przygotowania POLTRa- czy jak to się pisze:
- schody, lub wielki kamień na tłuczenie butelek,
- zakąski;
- ciasta;
- przygotowac miejsca siedzące,
- wódka+napoje, ale to juz w ramach wesela,
- duże grabie i miotłe do sprzątania ;(
+ aparat foto / kamera

NOC POŚLUBNA:
- truskawki
- bita śmietana
- płynna czekolada
- miód
- szampan
- inne :):):):):):)

Dzięki niej mam mniej stresu. W kościele mamy już prawie wszystko pozałatwiane, dostaliśmy kartki na spowiedz ( JESZCZE NIE BYŁAM ), no i oczywiście nie mogę się już doczekać :D
BuZiAkI :D

image
image
super lista!! właśnie planowałam sama taką robić, a tu taka pomoc :)) drukuję sobie właśnie :) choć do 30 sierpnia jeszcze trochę czasu :)

image

image
aaa :) zamówiliśmy poduszeczkę na obrączki :) czekamy aż przyjdzie i zastanawiam się nad zakupem diademu. Czeka mnie też makijaż próbny, który mam mieć na początku sierpnia.

Pozdrawiam

image
image
kochana ja o sierpien 2008;)

image
image
swietna lista ja jestem sierpnioweczek ;) ja mam zespol narazie i mam problem z wyborem video bo ten ktorego bym chcial ma zajete :( nic wiecej nie mamy zalatwione szukamy miejsca na wesele i mam dylematy a juz duzo zajetych problem mamy okropny bo zalatwiamy na odleglosc ze Szkocji
a no widzisz kochana Taka przejęta jestem że nawet nie zauważyłam hehe :) Może w takim razie którejś z Was przyda się ta lista :D
Pozdrawiam

MAMY tylko miesiąc :D

image
image
My mamy salę, orkiestrę, kamerzystę, i to narazie tyle,a we wrześniu idziemy załatwić sprawę z kościałem:)

image

Poznaliśmy się 9 stycznia 2002 roku.
My mamy salę, orkiestrę, kamerę, fotografa, obraczki:), noclegi dla gości
myslimy nad djem na poprawiny, podziękowaniem dla Rodziców i świadków, powoli rozglądam się za sukienką, sukienką na poprawiny, fryzurą i makijażem,od października mamy zamiar zacząć uczęszczać na kursy przedmałżeńskie i poradnie rodzinne- to narazie tyle.

16.08.2008- Nasz Wielki Dzień:)
image
ja co prawda jestem stycznioweczka ale dzis ide zalatwic makijaz na pogadac z ksiedzem po raz pierwszy :))

mamy sale, dj'a, fotografa, kamerzystke (kolezanke), nadarzyla sie na forum okazja i kupilam juz sukienke. mysle juz o makijazystce.we wrzesniu zamierzamy isc do kosciola i moze kupimy tez obraczki bo mamy upatrzone... :)

froggym ty to dobra jestes hehee

a my mamy kosciól, kamerzyste i orkiestre...i głowimy sie nad sala;)

image
image
a ja mam mniej niz zeroooooooooo....hehe doslownie zarazie mam dobre checi:)
Dziewczyny, to mzo ewkleicie to co uz macie kupione lub upatrzone??np. obraczki, suknie itd. ....

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
moja suknia ktora zamawiam ;))

image
Shot at 2007-07-26

cytrynka ja tez jestem z 9 sierpnia 2008 :)) i mamy tak : sale, dj, foto, kamerzyste no i wstepnie kosciolek ale i tak musimy pod koniec roku sie przypomniec i na w tym roku lista spraw do zalatwienia sie zakonczy a w przyszlym sie dopiero zacznie :))szal ... jeszcze na krotko przed slubem moja mgr. i mojego licencjat, odbior mieszkania:)) no i nasz slub wiecej juz nic nie chce starczy jak na jeden rok wrazen hi hi :))ale szczerze mowiac i tak sie juz nie moge doczekac zeby zostac zonka mojego lubego:*

Wy to jestescie niezle dziewczyny...:-). Jak czytam co juz macie ustalone/zalatwione/zrobione to ogarnia mnie przerazenie bo ja jeszcze nic.... Na razie mam caly plan w glowie. Ale jak przeczytalam o waszych przygotowaniach to zaczelam dzialac - wyslalam maila do studia fotografii ktore mi sie najbardziej podobalo, i wiecie co?? Wszystkie terminy na sierpien 2008 maja zajete!! Mozecie sobie wyobrazic jakiego stresa zlapalam!!

image
od sierpnia do naszego wrzesnia niedaleko a my mamy plan w glowie i wstepnie spisane namiary ale tez nic heheh 3majcie sie cieplutko

my mamy sale, wstepnie kosciół i kamerzyste teraz jestem na etapie poszukiwan fotgrafa i dj moze macie jakies plyki albo kogos polecacie czekam na propozycje :)

image
[url=http://pierwszezabki.pl] [img]http://s2.p
Mi sie wydaje, że mamy bardzo mało załatwione, ogarniemnie przerażenie jak będzie tylko 365dni:P
image
my mamy juz zapłacone zaliczki za; sale, kamerzyste i orkiestre i załatwiony kaściól, ale szukamy dobrego fotografa.

image
image
spoko dziewczyny dacie rade ;)) co ja mam powiedziec hahaa

kiccek jesli chodzi o foto to polecani najbardziej na weselniku sa:

b&w, avmedia, kacper olejnik, foto 21, artur lastowski, alternatywni, grupa a propos, krystyna anryszkiewicz, crodo i po relacji madzi i bartka Kasia Piotrowska

ja mam sale i wstępne menu, kamerzystę i dj-a, poszukuję fotografa ale już jakoś mniej intensywnie:)

ata211 w tym roku bedzie 366 dni a nie 365(rok przestepny), i w koncu moje urodziny wypadaja :))

image
image
ja co prawda nie sierpnioweczka ale suknie teraz w sieprniu bede zamawiac ;D

To jeden dzień dłużej na przygotowania:)
image
Teraz to ja też się przestraszyłam! My mamy tylko salę. Mam nadzieję, że we wrześniu resztę uda nam się załatwić bez większych problemów :)

Słonko 69 jestesmy z tej samej daty:))))

image
image
polecam świetnego fotografa- ma wolne terminy
www.fotopasja.eu

Aga
Dyskretna reklama !
image
image
Ja też 16 sierpnia 2008, ale załatwioną mam tylko salę- "piaskowa" w Tczewie. Teraz jestem na etapie szukania dobrego fotografa, kamerzysty i dj'a. Może kogoś polecicie, ale żeby nie był przesadnie drogi!!!
up
A narzeczonego już masz??

'
jakie swiadectwo komuni jakie swiadectwo bierzmowania przecierz to wszystko jest na akcie chrztu beka

Ja narazie nic nie mam. Bylismy w czerwcu u ksiedza, ale we wrzesniu dopiero bedzie mial kalendarz na 2008. Nic nie mozemy zalatwiac, bo nie wiadomo ile pieniedzy bedziemy mogli na slub przeznaczyc, a bez tego ani rusz :(

image
jolka to policzcie wstepnie gosci, rozejrzyjcie sie za sala, bo wtedy wiadomo ile na samo wesele pojdzie kasy. a potem popatrzcie na cenniki innych uslug, okreslcie ile chcecie wydac i czesc ;)) my mielismy wydac wiecej kasy ale ciutek zaoszczedzimy np na obraczkach, bo robimy z wlasnego zlota a to 1000 zl taniej niz kupic gotowe. bo zaplacimy max 300 zl. samochod okazuje sie ze zostanie nam zorganizowany, narzeczonego rodzice zaproponowali ze zaplaca polowe za wodke czyli 700 zl, odpada, moj dziadek kupuje mi suknie -1500 zl, a narzeczonego babcia jemu gajerek. Wiec suma sumarum zakladalismy ze wydamy duzo wiecej kasy, a tu takie mile niespodzianki :)) ale np foto mamy bardzo drogie - najdrozszy element naszego slubu :P ale co tam, pamiatka na cale zycie ;)

my kase zbieramy sami naq wesele od czerwca 2006, uzbieralismy juz wsio :)

Ja również mam juz salę,zespół,kamerzyste i fotografa. jutro mam umówić sie z makijażystką. Do Kościoła też ide na poczatku wrzesnia,bo nie maja jeszcze ksiąg na 2008.
Zastanawiam się co jeszcze powinnam teraz zarezerwować, aby pozniej nie okazalo sie ze termin jest juz zajety.

image
image
Wstepnie juz patrzalam za sala, ale chyba trzeba byloby sie niedlugo przejechac zeby dowiedziec sie w kazdej dokladnych kosztow. Moze zespol uda nam sie taniej zalatwic, bo przyszly tesciu ma znajoma, ktora spiewa na weselach. Ale wiem juz mniej wiecej jaka chce suknie:) nawet fryzurke fajna w necie widzialam. I tak najbardziej przeraza mnie to, ze moj narzeczony twierzi, ze rok to jeszcze duzo czasu i w ogole sie nie orientuje co i jak. To ja sobie siedze na forum, czytam co i jak :) wszystko na mojej glowie...prosilam zeby dopytal sie swoich rodzicow ile kasy moga przeznaczyc, to tez nic nie zadzialal jeszcze, chyba ze razem to zrobimy...

image
jolka jesli masz termin jesienny wesela to jeszcze masz szanse znalezc wszystko, gorzej jakbys miala slub w lipcu czy sierpniu, wtedy juz gorzej :) najelpiej gdzies pojedzcie do sali razem i wlasciciela sami wam powiedza ze na 2008 jest juz pelno rezerwacji :)) ja bylam bukowac sale w listopadzie 2006 na styczen 2008 i juz na lato 2008 mieli rezerwacje :P na szczescie mamy malo oblegana date ;P

mamy 23 sierpnia 2008, akurat w moje urodziny, ale jak sie niedawno dowiadywalam to jeszcze byly wolne miejsca, bo jestem z redy i raczej w tych okolicach, gdynia odpada, a u nas to zawsze mniej slubow jest, wiec moze nie bedzie zle :)

image
sprawdzam suwaczek:)

My mamy zarezerwowaną salę,wstępnie dj i zaklepaną datę w kościele.30 sierpnia 2008 godzina 16 :-)
image

image
Udalo nam sie zarezerwowac fotografa, po dlugich poszukiwaniach i mailowaniu :-). Tak ze tez juz cos mam :-). Mysle ze w przeciagu kilku tygodni zarezerwujemy sale na obiad. A reszte to chyba w przyszlym roku...

image
:) leci czas leci... juz minal roczek :*

to tak fajnie jak sie widzi znikajace dni na suwaczku;)

image
image
znikaja te dni oj znikaja...:)))

image
image
Hej Evilek, gdzie masz ślub i wesele? Masz już zarezerwowaną godzinę w kościele?

image
image
evilek a wy we wtorek bierzecie slub?

image
image
oj sorki spojrzalam na sierpnien a wy lipiec;)

image
image
Szukam kogoś kto ma ślub w sierpniu w parafi Podwyższenia Krzyża Świętego:)
ja mam sale ,dj-a, i fotografa:)i jestem bardzo zadowolona bo wszystko w tydzien zalatwione:)slub ma byc 30 sierpnia 2008
Foxi
mamy w ten sam dzień a gdzie robicie wesele?? i skąd jesteś
My mamy orkiestre i salę na razie rozglądamy się za kamerzystą

image
image
podoba mi sie TWOJ SUWACZEK Z GOŁABKIEM:)))

image
image
Hej dziewczyny! Jestem nowa i chciała sie przywitać :)

Do jolki:a które to urodzinki będą bo ja też mam tego dnia i też na ten dzień ślub zaplanowany, a moje będą to 25 :)
Witamy serdecznie:))

image
image
w dzien slubu beda moje 23 urodziny :) i to w dodatku 23,08, a najlepsze jest to, ze moja mam i jej siostry tez braly slub jak mialy 23 lata, a mojego Radka ojciec 25 i on tez bedzie tyle mial za rok :)

image
Kasia0505 fajnie:))))
My robimy w Rewie i mamy dja Rolanda:)
własnie druknęłam sobie tą listę niezbędnych rzeczy
napewno się przyda:))

ja mam załatwioną salę
zarezerwowany termin u orkiestry za tydzien umowa
zarezerwany termin u kamerzysty
umowę z fotografem
zarezerwowany termin u wizażystki

na razie tyle ale jeszcze duzo czasu
zastanawiam sie tylko czy juz w kosciele prowadzą te księgi na 2008?
wiecie może?

Ja byłam i kazał mi przyjść na początku przyszłego roku bo nie miał nawet gdzie zapisać ,ale pujdę w październiku:0
a w jakim kosciele jesli mozna wiedziec?

czesc dziewczyny!!!

my tez z sierpnia 2008,a konkretnie z 9 sierpnia:)
mamy juz:
-date i godzine w kosciele
-sale
-DJ-a
-oprawe muzyczna mszy sw.

teraz jestesmy na etapie poszukiwan fotografa, z kamery rezygnujemy wiec ten element odpada:) i to chyba bedzie na tyle na ten rok..moze gdzies tam po drodze takei" drobiazgi" jak obraczki i zaproszenia..a reszta w przyszlym roku:)
pozdrawiam!
image
Ania i Łuki wesele mam w Kartuzach a slub we Wrzeszczu.
Cetrynkaa 26 lipeiec 2008 to sobota:)

to zalezy w jakim kosciele ja mam slub 5 lipca 2008 i juz bylismy u ksiedza :)

image
image
my w kosciele bylismy 1 lipca:)

image
image
my tez ksiac co prawda nie mial jeszcze ksiegi ale nas zapisal mamy sie do niego odezwac na poczatku roku :)

image
no to tak jak nas:) zapisal na koncu kalendarza i powiedzial zeby przyjsc w styczniu spr czy przepisal:)

image
image
ale was duzo jak fajnie:)))
mamy juz salę, orkiestrę, kamerzyste-fotografa ,a ja mam juz wszystko do sukni..ozdoby do włosów,buty,

imageimage
No czesc dziewczyny,
My wplacilismy juz zaliczke za sale, mamy wstepnie dja, kupilismy papier na zaproszenia i inne duperele (bo chcemy to przygotowac sami), a do kosciola idziemy jutro hehe, poza tm mamy mnostwo pomyslow :)

Karolka i Maciek 08.08.2008
image
a czy takie zaproszenia sie bardziej oplacaja niz takie kupne pytam poprostu z ciekawosci bo nie wiem??
z wstepnych wyliczen tak i to bardzo, papier mozna znalezc bardzo tanio na allegro badz innej gieldzie internetowej, a wybor maja niesamowity, czesto przy zakupie papieru dostajesz pieczecie gratis ( wystarczy pogadac ze sprzedajacym) poza tym masz pewnosc ze beda takie jak chcesz. My mamy dostep do dobrej drukarki i darmowego tuszu a to nieukrywam duuuze udogodnienie.
Ale jezeli nadal szukasz zaproszen, a wolalabys zeby jednak ktos je za Ciebie zrobil to tez polecam allegro ceny sa naprawde konkurencyjne a projekty niebanalne :))

Karolka i Maciek 08.08.2008
image
dziewczyny kiedy mysle o sukni...te dni tak zasuwaja na suwaczku;))

image
image
znaczy kiedy zaczac myslec;) i sie decydowac ile sie czeka?

image
image
ja juz nie moge sie doczekac....i ak strasznie podobaja mi sie kwiatki jakie miała Asinek;)) sliczny bukiet

image
image
up dla zainteresowanych:)

image
image
ja juz mam sale orkiestre,kamerzyste,fotografa,zaprozenia. suknia tez sie powoli szyje :)

imageimage
suknia sie szyje? ojej ale szybka jestes;) u mnie nawet nie ma jeszcze wizji sukni:)

image
Dziewczyny, mnie tez ogarnia przerazenie gdy czytam, jak daleko jestem w tyle za Wami :) Ja narazie mam tylko sale i glowie sie nad orkiestra... istny koszmar. Jaka Wy wybralyscie i jakie polecacie? Bo mialam juz od dwoch lat upatrzona wymarzona orkiestre az z Mazur, ale niestety maja juz zajety termin.
a na moim suwaczku juz 10 z przodu:))))

image
image
no na moim tez :-) Kurcze, jak ten czas leci!!! :-)

image
Mi tez czas leci... Ale sie ciesze ze cos juz mam:
sala, kucharka, kamerzysta, date w kosciele no i najwarzniejsz kupiona sukienke.. Kupiłam w stanach bo to dużo taniej..... Teraz tylko jeszcze foto.. i z tym jest problem...

image
Gadu: 6645943
jejkas ja to nawet jeszcze o sukni nie mysle, co wazniejsze mamy i w tym roku juz nic nie planujemy dopiero w przyszlym ruszymy na ostro:)
no mi chodzi po glowie suknia, ale to chyba jeszcze za wczesnie:))
jak myslicie za wczesnie?
jesli jestes z sierpnia to ja tez:)no i jesli o mnie chodzi to za wczesnie moim zadniem przez te 10 miesiecy zmienia sie trendy w modzie, moge przytyc lub schudnac :) ja mysle ze pol roku przed na rozgladanie sie, wybranie salonu uszycie i przymiarki wystarczy spokojnie. I wlasnie tak planuje pol roku przed slubem zaczne lazic po salonach (dla niektorcyh moze sie to tez wydac zbyt wczesnie ale poprostu juz wtedy nie wytrzymam i bede musiala bo juz nie bede sie mogla doczekac hi hi :))) )

a ty sierpnioweczko z ktorego jestes???

hej!!!! ja tez jestem z 9 sierpnia:))))

image
image
sierpien super miesiacem na slub
co tam słychac u sierpnióweczek?? cos nowego załatwione??

image
image
sala,orkiestra,kamerzysta,fotograf,makijaż

image

Poznaliśmy się 9 stycznia 2002 roku.
my mamy juz wszystko aprocz fotografa....i mamy zamiar kupic obraczki w najblizszym czasie

image
image
a ja wlasnie zarezerwowalam makijazystke Pania Ele Skoczeń i bardzo sie ciesze :) i musimy wkoncu wybrac sie do kosciola...

ja tez mam Pania Ele;))))

image
image
hehe ja tez ;)

image
a ja kupiłam sobie na allegro na próbe papier czerpany do robienia zaproszenie chce poprobowac i jak bedzie si to sie sprezymy z moim lubym i porobimy zaproszenia i zawiadomienia a moze tez ksiege no i o etykietach na łódeczke mysle ;)))))))

09-08-08 kasia&grześ - BACHUS w Starogardzie Gdańskim
09-08-08 *mycha* - OPUS/ dj Robert Jakubek/ Kamer-Vid
09-08-08 Slonko69 (Dorota i Grzesiek) - sala w Brzeźnie
09-08-08 szyszka (Kaska i Krzysiek) - Zamek w Karnitach/ Crazy
09-08-08 izaqueen (Iza i Patryk)- Lębork/ foto Artur Łastowski/Parafia sw. Jakuba
09-08-08 Cytrynkaaa (Mała i Filipek) - Estragon
09-08-08 rumcajsyy (Magda i Marcin)- koscioł oo.
Franciszkanow, Gdynia / Roza Wiatrow

Zobaczcie jak nas duzo:)))

ja zmienilam sale weselna nie Estragon tylko Zajazd Jawor

image
image
a gdzie jest ten Jawor??skad w ogole jestes Cytrynka?

02-08-08 MiA_2008 - Restauracja Piaskowa / Crodo / dj.Robert
02-08-08 Sara83 - Riwiera
02-08-08 froggym (Monika i Mateusz) - Róża Wiatrów/ dj Roland/ Ogród Sztuki/ Ela Skoczeń
02-08-08 moni1983 (Monika i Mateusz) - Oleńka w Tuchomiu/ dj Krzysztof Kleszczyński
02-08-08 Patita5 (Ola i Marek) - Zaścianek/foto-video A.Samulak/dj.- Maciej Józefowicz

nas jest narazie piatka :)

a nie uwazacie ze to jeszcze tyle czasu zeby spokojnie dac sobie na luz ja jestem z lipca i poza sala nic nie mam

image
02-08-08 MiA_2008 - Restauracja Piaskowa / Crodo / dj.Robert
02-08-08 Sara83 - Riwiera
02-08-08 froggym (Monika i Mateusz) - Róża Wiatrów/ dj Roland/ Ogród Sztuki/ Ela Skoczeń
02-08-08 moni1983 (Monika i Mateusz) - Oleńka w Tuchomiu/ dj Krzysztof Kleszczyński
02-08-08 Patita5 (Ola i Marek) - Zaścianek/foto-video A.Samulak/dj.- Maciej Józefowicz
02-08-08 - aguseek . Kościół Św. Mikołaja.

i juz nas jest 6 :)

nie ja tak nie uwazam mam wszystkie wazniejsze sprawy zalatwione typu sala, foto, kamerzysta, kucharka a reszte drobiazgow zalatwiam w 2008

ja tez tak nie uwazam. gdybym zabrala sie do tego pozniej nie miala bym wesela tam gdzie mam, dj-a ani fotografa jakiego chcialam , nie mowiac juz o Pani Eli Skoczeń, ktora na pewno nie miala by terminu gdybym zapisywala sie na poczatku 2008 roku.a przynajmniej jestem spokojna i wiem ze czesc rzeczy juz mam zalatwione i nie bede musiala ganiac i szukac. niestety teraz trzeba wszystko rezerwowac z rok wczesniej szczegolnie jesli slub bierze sie w wakacyjna sobote.

ja jestem z Gdanska a Zajazd Jawor jest w pruszczu gdańskim. Estragon odpadło poniewaz tam sa dwie sale a nam bardzo zalezało na jednej duzej gdzie wszystko jest razem orkiestra goscie i tance.

image
image
wszayscy ciagle o tej pani skoczen ona naprawde taka dobra jest macie jakies fotki czy cos i nie ma innej osoby tylko ona

image
Witam :)
Będę się przyglądać, bo za niecały rok moja siostra wychodzi za mąż :) Jest na Waszej liście ;)
Mam na imię Joanna.
Pozdrowionka

Asica pozdrawia
image
To siostra ma szczęście że ma tak wspierającą siostre:))))
image
image
Siostra :* :* :*
Sama się nie mogę doczekać :)

Asica pozdrawia
image
Ja osobiscie zdjęc nie mam i tez nie bedzie mnie malowac ale z tego co widzialam - niektore dziewczyny w innych watkach pokazywaly zdjecia to naprawde supcio:)

znalazlam strone pani skoczen wiec moze ci sie przyda http://www.es-wizaz.pl/

sporo nas z 2 sierpnia 2008:))

image
image
z 9 sierpnia tez:))

i 23 :)

sierpien górą;)))

image
image
w ogole sierpnioweczki 2008 sa the best:))

he he szcególnie te z 9 ;)))) heheh

image
image
za pare dni idziemy ogladac obraczki::)))))

image
image
szybciuchy z was:)my myslimy o tym w przyszlym roku ale sie tak juz tez rozgladamy jakie bysmy chcieli, a jakie Wy chcecie?bo my chyba biale zloto i grube 5mm jak mi sie uda wkleic zdjecie to pokaze wam nasze faworytki:)powodzonka w ogladaniu!!!

jeszcze nie wiemy;) ale jak obejrze to napisze co mi sie podobało

image
image
co tak zamilkły panny z sierpnia:)))

image
image
dziewczyny czy macie juz fotografa.. na kogo sie zdecydowalyscie bo ja wciaz sie waham...

image
Ja mam fotografa! To wlasciwie jedyne co mam, wiec musze sie pochwalic :-) :-). Wielu z tych bardziej rozchwytywanych mialo juz zajete wszystkie terminy w sierpniu. Padlo na alternatywnych.

image

image

image
hej dziewczyny!! parma widze że masz wesele tego samego dnia co ja. Ja jak narazie mam powpłacane zaliczki za sale i noclegi, za kamerzyste i fotografa no i oczywiście dj-a. Rozglądam się za sukienką i pewnie jeszcze wtym roku kupimy obrączki. A reszta na przyszły rok. :-)

image

a co to za bukiecik? slodki:) ja tez mam fotografa z kamer- vid

this topic sucks ass.
śłiczny bukiet tez miala Asinek:))

image
image
Kobietki czy ktoras z was bedzie szyla sukienke????

image
image
ja sie zastanawiam nad szyciem ale jak co to na razie obserwuje aukcje na allegro i trójmieście

a mi sie widzi taki bukiecik i taki chce miec :))
image

Hej :) A ja mam nadzieję że w sierp 2008 cos sie wydarzy, ale poki co to tylko czekam :) No ale z tego co sie orientuję to trzeba było by coś zaczynać.. bo z termianami ciezko :) Pozdrawiam.

Ja chyba bede szyla... Tzn mam plan przerobic slubna suknie mojej mamy :-) Ona miala z dlugim rekawem pod szyje a ja chce bez rekawow cos ála gorset (ale bez tych wiazan "gorsetowych" z tylu...). Caly projekt mam w glowie, ale nie mam zielonego pojecia czy to w ogole da sie przerobic tak jak chce. Jak przyjade w grudniu to zamierzam sie tym zajac... :-)

image
ja tez chyba bede szyla suknie...

image
a ja juz nie wiem mam wrazenie ze krawcowa sobie nie poradzi z moim wymarzonym modelem

image
image
dlatego w piatek jade zobaczyc do Madonny jak to wyglada cenowo;))

image
image
a my wczoraj zamowilismy obraczki, a jutro jade mierzyc suknie...taka adrenalina:))))

image
image
a jak tam u was cos nowego zalatwione?? ja wybralam suknie wplacilam zaliczke w Madonnie, ale wam nie moge zdradzic jaki model bo nie chce aby moj luby sie dowiedział, chce tradycyjnie;))))

image
image
my w tym tygodniu zamawiamy obraczki:) cytrynkaaa napisz na priva co to za suknia z madonny...strasznie jestem ciekawa :)

image
i ja tez jestem ciekawa napisz pliss:)

najpiekniejsza jaka mogłam sobie wymarzyć:)))))

image
image
co tam u was ostanio cos zacichło to forum;)))) pozdrawiam!!!!!

image
image
aloha;) ucichlo bo chyba to jest taki czas pauzy w zalatwianiu wszystkich spraw przynajmniej u mnie. Wszystkie najwazniejsze rzeczy zalatwione, ostatnia rzecz to 12.10 ukonczony kurs przedmalzenski no i teraz po nowym roku ruszymy na nowo pelna para:) chociaz pomyslow w mojej glowie rodzi sie pelno a to na dekoracje, zaproszenia, suknie itd. Teraz musze sie skupic( choc bardzo ciezko mi to wychodzi hehehe:////) na mojej nieszczesnej pracy mgr. bo w 2008 bede sie bronic.

ja sie broniłam w czerwcu 2007 wiec wiem co czujesz;)))) my za pare dni odbieramy obraczki i na ten rok to wszystko;))) pozdrawiam!!!

image
image
mycha nie tylko ty;)
image
pszczolka ty tez?jak milo nie tylko ja sie mecze;))))a tobie cytrynka zazdroszcze juz chcialabym byc po ...hm:)

to chyba rekord na tyle miesiecy przed odbierac obraczki :P

o wszystkim mozna powiedziec ze to rekord...a sale na 13 mieiecy wstecz, a orkietsra, a nawet suknie 10 miesiecy szybciej zamówiona.....a obraczki sa cudowne........i juz bym ja chciała nosic na palcu:))))

image
image
cytrynka widzę ze będziesz miała wesele tydzień przede mną w jaworze mam nadzieje ze zdasz szybko relacje :) a co do załatwionych spraw to mam fotografa Artura Łastowskiego i chyba wybrałam zaproszenia ale jeszcze za wczesnie żeby kupowac

image
hej:)))) no tak my tydzien szybciej na pewno opowiem jak było:))))

my tez chcielismy Pana Artura ale nie mial juz terminu...mamy wszystko tylko nie fotografa...:)))

image
image
ja zrezygnowałam z szycia po tym jak weszłam na strone Madonny:)

image
image
A ja sie ciagle nie moge zdecydowac co do miejsca na przyjecie. Teraz mysle o hotelu Neptun w Łebie, jest to piekny stary palacyk, odnowiony. To jest juz chyba 4 miejsce na ktore chce zmienic :( Jutro tam dzwonie i chce sie zapytac o ceny, ciekawe co mi powiedza.

image
image
ja tez mialam dylemat miedzy kilkoma knajpami ale mysle ze dobrze wybralam i Tobie tego zycze:))

image
image
kiccek ja tez mialam wybrane w Empiku i nawet chcialam kupic ale jak poszłam drugi raz to juz nie było ich;)))) wiec jeszcze sie wstrzymam do wiosny:))))

image
image
jak juz pisalam w innym watku kolejna załatwiona rzecz to obraczki- juz odebrane:)))) pozdrawiam wszystkich

a jak u was cos nowegop załatwione, my nadal nie mamy fotografa

image
image
mi sie bardzo podoba ta sukienka :)
image

jak bede w polsce w grudniu to mam zamiar ja przymierzyc

image
a to moje zaproszenia juz je wybralam bedzie je dla mnie robila Dori
image

image
jescze raz moja suknia moze wyjdzie troche wieksza :)

image

image
:)

imageimage
ładna suknia
kolejna sprawa zalatwiona: dzis zamowilam suknie slubna.
Wczesniej zalatwialismy fotografa i miejsce tez udalo mi sie wybrac.

image
image
Po wielu tygodniach wahan w koncu mamy miejsce na nasz kameralny slub i obiad weselny - Palac w Leznie. Musielismy zmienic date, jak widac, na 1. sierpnia, ale nie rozpaczamy z tego powodu bo jest nam wlasciwie wszystko jedno czy to pt czy sob...
Teraz tylko pozostaje sprawa urzednika ktory nam udzieli slubu w ogrodzie palacu.... Trzymajcie kciuki!

image
Pewnie ze trzymam kciuki;))))wszystko sie uda!!!

image
image
My mamy już salę, DJ-a i kościół. Nie możemy się zdecydować na kamerzystę. Obecnie jestem na etapie szukania tej mojej wyśnionej sukienki, w tygodniu idziemy z moim lubym przymierzyc frak:-) jestem ciekawa jak będzie wyglądał.

image
image
sierpien piekny miesiac na slub
My mamy już salę + noclegi, fotografa, zespół, kościół.
Powoli zaczynam robić zaproszenia i zawieszki na alkohol.
Mamy jeszcze nagranego kamerzystę ale chyba zrezygnujemy, bo kuzynki facet i tak bierze kamerę i powiedział że w kościele i na weselu najważniejsze momenty nam nagra, więc chyba nie ma sensu wydawać co najmniej 1300zł żeby tego potem nikt nie oglądał.
Ale jeszcze o tym myślimy.
Dziwię się że już co niektóre mają obrączki, nie za szybko?
My damy do zrobienia na Obłużu (polecony złotnik) ale chyba dopiero około marca.

a mi sie wydaje że Ty z zaproszeniami za szybko działasz
Na razie będę ozdabiać sobie tylko z zewnątrz, w wolnych chwilach.
Teksty będą wklejane dopiero za kilka miesięcy.

no to powodzenia
My tez juz mamy wybrane zaproszenia, ale z zamawianiem poczekamy do poczatku przyszlego roku. Wygladaja tak:

image

Do tego bedzie jeszcze taki sam program do kosciola i program wesela/menu oraz wizytowki na stol.

image
bardzo gustowne zaproszenia
dziewczyny załuzcie nowy wątek bo ten się tak ciągnie -nie chce się na niego wchodzić bo długo się otwiera,a też jestem sierpniówka:-)
image
parma a gdzie znalazlas te zaproszenia?

image
Te zaproszenia sa ze szwedzkiej strony www.calligraphen.se

image
bardzo mi sie podobaja te zaproszenia sa bardzo eleganckie
Dziekuje, zgadzam sie ze sa eleganckie. Ale nas urzekly przede wszystkim prostota.

image
a gdzie mozna kupic takie zaproszenia?
www.calligraphen.se

image
super zaproszenia
tez sobie je bedziemy zamawiac.
up dla zainteresowanych:)
ups
to juz tylko 7 miesiecy...:)))

image
image
Ufff... nam się udało wreszcie znaleźć przyzwoitego fotografa, który miał jeszcze wolny termin. Co nie zmienia faktu, że tyle nerwów nas to kosztowało... ale tak to jest, jak się zabiera do takich rzeczy na "ostatnią chwilę". Mamy poza tym salę, dj-a, zarezerwowany termin w kościele, suknię i welon, alkohole i napoje, makijażystkę i fryzjerkę na oku ;). Teraz czas zacząć przygotowywać się do pierwszego tańca. Ehh... te siedem miesięcy minie jak z bicza strzelił. Już nie mogę sie doczekać!!!

image
image
to prawda minie niedawno na suwaczku był napis,,do waszego ślubu ponad rok,,...a teraz 7 miesiecy....

image
image
Zgadzam sie, czas plynie niemilosiernie szybko...Do naszego "pierwszego" slubu tu w SE juz tylko 6 m-cy i dwa tygodnie, jak mowi suwaczek, a my daleko w polu!
No i problem sukni...Jak duzo z was juz ma? Ja na sama mysl rajdu po salonach dostaje dreszczy, bynajmniej nie rozkoszy, chyba jestem bardzo nietypowa panna mloda, bo sobie mysle, ze zawsze jakas suknia sie znajdzie.... Zobaczymy jak na tym wyjde... ;-)
Pozdrawiam wszystkie sierpnioweczki!

image
u mnie z suknia bylo inaczej mialam upatrzona na stronie madonny pojechalam przymierzylam ja i Panie same były oczarowne ze jeszcze na nikim tak pieknie nie lezala, wiec przymierzylam jeszcze ze dwie dla swietego spokoju ducha, ale i tak wiedzialam ze ta pierwsza to ta wymarzona:)

image
image
/

image
image
Kicek tego samego dnia mamy ślub :)
Skad jesteś?

.

image
image
Nasz rok! Nim się obejrzymy będzie nasz miesiąc:)))Już nie mogę się doczekać, chociaż jeszcze nie wszystko gotowe....

image
image
a ja mam coraz wiekszego stresa:))

image
image
Dziewczyny, kiedy zamierzacie wysylac zaproszenia?

image
ja zamierzam rozdac gosciom tak w maju-czerwcu... tylko za granice wysle w marcu.

image
my tez chcemy na koniec maja rozdac i aby do konca czerwca potwierdzili

image
image
Ja najpierw planuje odwiedzyc prawie wszystkich gosci, zeby z nimi porozmawiac, widziec ich reakcje, aby dowiedziecsie czy zamierzaja przyjsc w ogole, bo z ty bywa roznie. A wtedy bede wysylac zaproszenia na poczatku czerwca, a za granica rodzinka juz wiem i termin wysylki pozostaje tak jak dla "krajowki". Wlasnie dzisiaj ogladam zaproszenia na targach i mam swojego faworyta:) Tyle, ze nie sadzilam, ze tyle w koncu te zaproszenia mnie wyjda.

image
image
dziewczyny z 9 sierpnia...pozostalo 200 dni:):):)

image
tak czas zasuwa niesamowicie:))

image
image
w miesiacah mamy juz 5 ;)))

image
image
Cytrynkaaa napisał(a):

> w miesiacah mamy juz 5 ;)))
>
>

image
image
Primaewka,mamy ślub tego samego dnia.

image

image
faktycznie :)
odliczam dni i strasznie sie niecierpliwie, o ktorej masz slub, bo ja o 15:30

image
image
I jak tam moje kolezanki - sierpnioweczki?
Przygotowania ida do przodu czy odpoczywacie??

image
u nas narazie jest zastoj bo wszystko juz jest za jakies dwa miesiace zaczne sie rozgladac za zaproszeniami i moze za garniturem moj przyszły mąz..:)))

image
image
ja juz mam salezaklepane dekoracje sali(podposana umowa),orkiestre,kamera+foto teraz tez bylam ustalic menu, suknia sie szyje, mam p,Skoczen, i fryzjera zamowionego. jestem na etapie poszukiwania autokaru zeby gosci przewiesc,

imageimage
U nas tez sie ruszylo troche do przodu:
sukienka zamowiona (i wszystko do sukienki)
buty kupione
zaproszenia sie robia...

Z tych duzych rzeczy pozostaja obraczki i garnitur dla M - przed Wielkanoca w Polsce.
No i nie mam fryzjera, ale pocieszam sie ze moja fryzura bedzie bardzo nieskomplikowana wiec nie musze miec mistrza fryzjerstwa...:-)

image
rany ten czas tak szybko leci a ja mam wrazenie ze daleko w polu jestesmy ale na razie sie w ogole nie martwie:))

image
image
Primaewka,mam na 16

image

image
a w jakkim kosciele?

image
image
To ja malinka bede skladac przysiege, gdy Tobie rozpcznie sie ceremonia ;) A teraz znow minal kolejny miesiac, coraz mniej czasu i coraz lepiej mi z ta mysla;) Pozdrawiam.... P.S> Co nowego zdazylas zorganizowac przez ostatni miesiac? Kiedy bedzie zamawiac zaproszenia?

image
image
my zaproszenia planujemy na maj:)

image
image
2 SIERPNIA 2008
sprawy załatwione (w kolejności załatwiania):
- sala
- dekoratorki
- termin i godzina w kościele
- zespół
- lista gości
- rezerwacja czasu fryzjerki
- kamerzysta + fotograf

sprawy do załatwienia:
- zaproszenia, podziękowania, winietki
- nauki przedmałżeńskie
- stroje i dodatki
- kosmetyczka
- jubiler (obrączki)
- kwiaty
- ustalenie scenariusza z zespołem (pierwszy taniec), kamerzystą, fotografem, rodzaju dekoracji, menu, próbna fryzura i makijaż

najważniejsze sprawy są, w najbliższym czasie załatwimy dokumenty i rozpoczniemy nauki przedmałżeńskie,
ale ten czas tak szybko leci ...
... zaczęliśmy planować na początku czerwca 2007, a już mamy prawie marzec

image
url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
jaką masz sale i kto dekoruje? :)

imageimage
przed nami nauki a wy macie juz zrobione??

image
image
Och, my juz w październiku to zalatwilismy. I mamy to z glowy, cale szczescie ;) Choc koniec koncem wspominam to calkiem fajnie!

image
image
Cytrynkooo!?
Skąd jesteś i kiedy rozpoczynacie nauki?
My jesteśmy w trakcie kompletowania dokumentów, po czym spiszemy protokół i dostaniemy licencję i wtedy nauki ... mam nadzieję, że zdążymy
nie wiem dokładnie jak to wszystko wygląda

image
image
hej ja jestem z gdanska:))

image
image
zaślubiny odbędą się 2 sierpnia 2008 roku w Parafii w Pinczynie (okolice Starogardu Gdańskiego) i w tamtejszym lokalu "U Zagóry"
dekoratorki są bodajże z Czerska, ale nie jestem pewna, gdyż nie mamy podpisanej umowy, a kontakt narazie był telefoniczny, ale to sprawdzona firma, więc się nie obawiam ;)
oboje, z przyszłym mężem, jesteśmy z trójmiasta

image

image
up dla wszystkich sierpnióweczek. Dziewczynki jak wam idą przygotowania? Dużo wam jeszcze zostało do załatwienia? Bo ja mam wrażenie że jeszcze jestem w rosole ......

image

up

image

Ja dzisiaj do listy zrealizowanych spraw dokladam sprawe dekoracji kosciola i sali. Mam to juz tez z glowy:)

image
image

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Kasyno (3 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

do góry