Widok
hmmm :) Woreczki z ryżem , dyplomy dla świadków i podziękowania dla rodziców ( Zrobię sama, tylko papier ozdobny muszę kupić ) Nie mam bielizny i nie mam sukienki na poprawiny Chciałabym przed umówić się na pediciure i zrobić frencz na stopy oczywiście muszę się też umówić na akryl na dłonie :)
Cieszę się że jedna z forumek umieściła kiedyś taką liste :
1. ONA ... „od stóp do głów”
- buty (na wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas)
- rajstopki / pończochy
- podwiązka
- bielizna
- suknia ślubna
- suknia na poprawiny
- bolerko + inne
- welon, stroik do włosów , kwiatek we włosy
- biżuteria (na wesele i poprawiny)
- zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki,
kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe , + agrafki...
+ guziki nie powinien się żaden guzik oderwać , ale tak pomyślałam sobie co by było
gdyby poszedł sobie guzik od podpięcia trenu w sukni :) + TAŚMA KLEJĄCA (gdyby pękło koło od halki
+ wsuwki do włosów.... itp.)
- inne .............. woda na zaschnięte gardełko :)w torebce u swiadkowej :), teczka na koperty z kasą :),
torebeczka na grosze ,
2. ON ....
- buty (na wesele i poprawiny)
- bielizna
- koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów
- musznik , krawat (na wesele i poprawiny)
- garnitur (na wesele i poprawiny)
- pasek do spodni
- inne .................... krem na wargi dla przyszłego męża :D z nerwów może mu wyschną...hiihhi
- ręcznik , gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców , niektórzy mają "rzadką" skórę :))
3. OBRĄCZKI
- zakup obrączek
- grawerowanie
- poduszeczki na obrączki / „tacka” na obrączki
- inne ..................................
4. URODA
- fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cykorie we włosy)
+ ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera
- manicure
- makijaż
- solarium + inne zabiegi na ciało
- inne .......................................
5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA,
LISTA GOŚCI, AKCYZA NA WÓDKĘ, MENU ... ITP
(jeśli robimy samodzielnie)
- Papier (kolor, gramatura)
- ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy... inne)
- wydruk, cięcie, skład
- inne .................................
6. SALA WESELNA
- Umowa (wstępna lista gości)
- ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne)
- ustawienie stołów
- owoce na stół (patery)
- pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu)
- ozdoby na stół w sali weselnej ( winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne...)
- ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....)
- ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty)
- ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne)
- ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne)
- wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne)
- otoczenie sali (parking, ochrona)
- nocleg dla gości (jeżeli jest możliwość)
- nocleg / pokój dla Nowożeńców
- transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne)
- inne ... (np. WC) ............................................
7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY
- wynajęcie / pożyczenie
- paliwo
- kierowca
- wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku)+ szampan + kieliszki)
- cukierki na bramy dla dzieci J
- wódka na bramy
- inne ............................
8. KWIATY
- Bukiet Panny Młodej
- Bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci
- Stroik do włosów
- Butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia)
- Kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary
- Kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..)
- Kwiaty na Stół Młodej Pary (sala)
- Kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala)
- Kwiaty na podziękowania dla rodziców
- Płatki róż
- Inne ...........
9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI
- organizacja
- menu
- ?????
10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE – OPŁATY I DOKUMENTY
- znaczki skarbowe
- podanie o ślub konkordatowy
- świadectwo / akt urodzenia Ona i On
- świadectwo Chrztu Ona i On
- świadectwo I Komunii św. Ona i On
- świadectwo Bierzmowania Ona i On\
- opłata za Ceremonię Ślubną (protokół)
- zapowiedzi + ( spowiedź – nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie )
- organista (lub inna muzyka w kościele)
- wystrój kościoła (kwiaty)
- sprzątanie
- inne ................................
- świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły)
- nauki przedmałżeńskie
- poradnia rodzinna
- dowody osobiste (Młodej Pary i świadków)
11. FOTOVIDEO
- umowa
- spacer przedślubny
- kamera
- zdjęcia / fotoreportaż
- plener - .. (akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest „na łonie natury – białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami))
- album
- ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców)
- inne .......................
12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ
- Umowa (wesele + poprawiny)
- wybór Pierwszej Piosenki
- wybór muzyki ???
- wybór zabaw weselnych na oczepiny
- inne ................................np. niespodzianki w czasie wesela
13. ALKOHOL I NAPOJE
- Wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza)
- Wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy)
- piwo
- wino
- szampan , kieliszki do szampana
- soki / napoje gazowane
- soki / napoje niegazowane
- woda mineralna
14. Parasolki
15. usmiech na twarzy i serce pałne miłości
16. ryż
17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna
18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie jak sie nie jedzie na sesje razem
do przygotowania POLTRa- czy jak to się pisze:
- schody, lub wielki kamień na tłuczenie butelek,
- zakąski;
- ciasta;
- przygotowac miejsca siedzące,
- wódka+napoje, ale to juz w ramach wesela,
- duże grabie i miotłe do sprzątania ;(
+ aparat foto / kamera
NOC POŚLUBNA:
- truskawki
- bita śmietana
- płynna czekolada
- miód
- szampan
- inne :):):):):):)
Dzięki niej mam mniej stresu. W kościele mamy już prawie wszystko pozałatwiane, dostaliśmy kartki na spowiedz ( JESZCZE NIE BYŁAM ), no i oczywiście nie mogę się już doczekać :D
BuZiAkI :D
Cieszę się że jedna z forumek umieściła kiedyś taką liste :
1. ONA ... „od stóp do głów”
- buty (na wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas)
- rajstopki / pończochy
- podwiązka
- bielizna
- suknia ślubna
- suknia na poprawiny
- bolerko + inne
- welon, stroik do włosów , kwiatek we włosy
- biżuteria (na wesele i poprawiny)
- zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki,
kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe , + agrafki...
+ guziki nie powinien się żaden guzik oderwać , ale tak pomyślałam sobie co by było
gdyby poszedł sobie guzik od podpięcia trenu w sukni :) + TAŚMA KLEJĄCA (gdyby pękło koło od halki
+ wsuwki do włosów.... itp.)
- inne .............. woda na zaschnięte gardełko :)w torebce u swiadkowej :), teczka na koperty z kasą :),
torebeczka na grosze ,
2. ON ....
- buty (na wesele i poprawiny)
- bielizna
- koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów
- musznik , krawat (na wesele i poprawiny)
- garnitur (na wesele i poprawiny)
- pasek do spodni
- inne .................... krem na wargi dla przyszłego męża :D z nerwów może mu wyschną...hiihhi
- ręcznik , gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców , niektórzy mają "rzadką" skórę :))
3. OBRĄCZKI
- zakup obrączek
- grawerowanie
- poduszeczki na obrączki / „tacka” na obrączki
4. URODA
- fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cykorie we włosy)
+ ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera
- manicure
- makijaż
- solarium + inne zabiegi na ciało
- inne .......................................
5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA,
LISTA GOŚCI, AKCYZA NA WÓDKĘ, MENU ... ITP
(jeśli robimy samodzielnie)
- Papier (kolor, gramatura)
- ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy... inne)
- wydruk, cięcie, skład
- inne .................................
6. SALA WESELNA
- Umowa (wstępna lista gości)
- ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne)
- ustawienie stołów
- owoce na stół (patery)
- pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu)
- ozdoby na stół w sali weselnej ( winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne...)
- ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....)
- ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty)
- ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne)
- ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne)
- wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne)
- otoczenie sali (parking, ochrona)
- nocleg dla gości (jeżeli jest możliwość)
- nocleg / pokój dla Nowożeńców
- transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne)
- inne ... (np. WC) ............................................
7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY
- wynajęcie / pożyczenie
- paliwo
- kierowca
- wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku)+ szampan + kieliszki)
- cukierki na bramy dla dzieci J
- wódka na bramy
- inne ............................
8. KWIATY
- Bukiet Panny Młodej
- Bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci
- Stroik do włosów
- Butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia)
- Kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary
- Kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..)
- Kwiaty na Stół Młodej Pary (sala)
- Kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala)
- Kwiaty na podziękowania dla rodziców
- Płatki róż
- Inne ...........
9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI
- organizacja
- menu
- ?????
10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE – OPŁATY I DOKUMENTY
- znaczki skarbowe
- podanie o ślub konkordatowy
- świadectwo / akt urodzenia Ona i On
- świadectwo Chrztu Ona i On
- świadectwo I Komunii św. Ona i On
- świadectwo Bierzmowania Ona i On\
- opłata za Ceremonię Ślubną (protokół)
- zapowiedzi + ( spowiedź – nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie )
- organista (lub inna muzyka w kościele)
- wystrój kościoła (kwiaty)
- sprzątanie
- świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły)
- nauki przedmałżeńskie
- poradnia rodzinna
- dowody osobiste (Młodej Pary i świadków)
11. FOTOVIDEO
- umowa
- spacer przedślubny
- kamera
- zdjęcia / fotoreportaż
- plener - .. (akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest „na łonie natury – białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami))
- album
- ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców)
- inne .......................
12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ
- Umowa (wesele + poprawiny)
- wybór Pierwszej Piosenki
- wybór muzyki ???
- wybór zabaw weselnych na oczepiny
- inne ................................np. niespodzianki w czasie wesela
13. ALKOHOL I NAPOJE
- Wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza)
- Wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy)
- piwo
- wino
- szampan , kieliszki do szampana
- soki / napoje gazowane
- soki / napoje niegazowane
- woda mineralna
14. Parasolki
15. usmiech na twarzy i serce pałne miłości
16. ryż
17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna
18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie jak sie nie jedzie na sesje razem
do przygotowania POLTRa- czy jak to się pisze:
- schody, lub wielki kamień na tłuczenie butelek,
- zakąski;
- ciasta;
- przygotowac miejsca siedzące,
- wódka+napoje, ale to juz w ramach wesela,
- duże grabie i miotłe do sprzątania ;(
+ aparat foto / kamera
NOC POŚLUBNA:
- truskawki
- bita śmietana
- płynna czekolada
- miód
- szampan
- inne :):):):):):)
Dzięki niej mam mniej stresu. W kościele mamy już prawie wszystko pozałatwiane, dostaliśmy kartki na spowiedz ( JESZCZE NIE BYŁAM ), no i oczywiście nie mogę się już doczekać :D
BuZiAkI :D
My mamy salę, orkiestrę, kamerę, fotografa, obraczki:), noclegi dla gości
myslimy nad djem na poprawiny, podziękowaniem dla Rodziców i świadków, powoli rozglądam się za sukienką, sukienką na poprawiny, fryzurą i makijażem,od października mamy zamiar zacząć uczęszczać na kursy przedmałżeńskie i poradnie rodzinne- to narazie tyle.
16.08.2008- Nasz Wielki Dzień:)
myslimy nad djem na poprawiny, podziękowaniem dla Rodziców i świadków, powoli rozglądam się za sukienką, sukienką na poprawiny, fryzurą i makijażem,od października mamy zamiar zacząć uczęszczać na kursy przedmałżeńskie i poradnie rodzinne- to narazie tyle.
16.08.2008- Nasz Wielki Dzień:)
Dziewczyny, to mzo ewkleicie to co uz macie kupione lub upatrzone??np. obraczki, suknie itd. ....
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

cytrynka ja tez jestem z 9 sierpnia 2008 :)) i mamy tak : sale, dj, foto, kamerzyste no i wstepnie kosciolek ale i tak musimy pod koniec roku sie przypomniec i na w tym roku lista spraw do zalatwienia sie zakonczy a w przyszlym sie dopiero zacznie :))szal ... jeszcze na krotko przed slubem moja mgr. i mojego licencjat, odbior mieszkania:)) no i nasz slub wiecej juz nic nie chce starczy jak na jeden rok wrazen hi hi :))ale szczerze mowiac i tak sie juz nie moge doczekac zeby zostac zonka mojego lubego:*
Wy to jestescie niezle dziewczyny...:-). Jak czytam co juz macie ustalone/zalatwione/zrobione to ogarnia mnie przerazenie bo ja jeszcze nic.... Na razie mam caly plan w glowie. Ale jak przeczytalam o waszych przygotowaniach to zaczelam dzialac - wyslalam maila do studia fotografii ktore mi sie najbardziej podobalo, i wiecie co?? Wszystkie terminy na sierpien 2008 maja zajete!! Mozecie sobie wyobrazic jakiego stresa zlapalam!!
jolka to policzcie wstepnie gosci, rozejrzyjcie sie za sala, bo wtedy wiadomo ile na samo wesele pojdzie kasy. a potem popatrzcie na cenniki innych uslug, okreslcie ile chcecie wydac i czesc ;)) my mielismy wydac wiecej kasy ale ciutek zaoszczedzimy np na obraczkach, bo robimy z wlasnego zlota a to 1000 zl taniej niz kupic gotowe. bo zaplacimy max 300 zl. samochod okazuje sie ze zostanie nam zorganizowany, narzeczonego rodzice zaproponowali ze zaplaca polowe za wodke czyli 700 zl, odpada, moj dziadek kupuje mi suknie -1500 zl, a narzeczonego babcia jemu gajerek. Wiec suma sumarum zakladalismy ze wydamy duzo wiecej kasy, a tu takie mile niespodzianki :)) ale np foto mamy bardzo drogie - najdrozszy element naszego slubu :P ale co tam, pamiatka na cale zycie ;)
Wstepnie juz patrzalam za sala, ale chyba trzeba byloby sie niedlugo przejechac zeby dowiedziec sie w kazdej dokladnych kosztow. Moze zespol uda nam sie taniej zalatwic, bo przyszly tesciu ma znajoma, ktora spiewa na weselach. Ale wiem juz mniej wiecej jaka chce suknie:) nawet fryzurke fajna w necie widzialam. I tak najbardziej przeraza mnie to, ze moj narzeczony twierzi, ze rok to jeszcze duzo czasu i w ogole sie nie orientuje co i jak. To ja sobie siedze na forum, czytam co i jak :) wszystko na mojej glowie...prosilam zeby dopytal sie swoich rodzicow ile kasy moga przeznaczyc, to tez nic nie zadzialal jeszcze, chyba ze razem to zrobimy...
jolka jesli masz termin jesienny wesela to jeszcze masz szanse znalezc wszystko, gorzej jakbys miala slub w lipcu czy sierpniu, wtedy juz gorzej :) najelpiej gdzies pojedzcie do sali razem i wlasciciela sami wam powiedza ze na 2008 jest juz pelno rezerwacji :)) ja bylam bukowac sale w listopadzie 2006 na styczen 2008 i juz na lato 2008 mieli rezerwacje :P na szczescie mamy malo oblegana date ;P
własnie druknęłam sobie tą listę niezbędnych rzeczy
napewno się przyda:))
ja mam załatwioną salę
zarezerwowany termin u orkiestry za tydzien umowa
zarezerwany termin u kamerzysty
umowę z fotografem
zarezerwowany termin u wizażystki
na razie tyle ale jeszcze duzo czasu
zastanawiam sie tylko czy juz w kosciele prowadzą te księgi na 2008?
wiecie może?
napewno się przyda:))
ja mam załatwioną salę
zarezerwowany termin u orkiestry za tydzien umowa
zarezerwany termin u kamerzysty
umowę z fotografem
zarezerwowany termin u wizażystki
na razie tyle ale jeszcze duzo czasu
zastanawiam sie tylko czy juz w kosciele prowadzą te księgi na 2008?
wiecie może?
czesc dziewczyny!!!
my tez z sierpnia 2008,a konkretnie z 9 sierpnia:)
mamy juz:
-date i godzine w kosciele
-sale
-DJ-a
-oprawe muzyczna mszy sw.
teraz jestesmy na etapie poszukiwan fotografa, z kamery rezygnujemy wiec ten element odpada:) i to chyba bedzie na tyle na ten rok..moze gdzies tam po drodze takei" drobiazgi" jak obraczki i zaproszenia..a reszta w przyszlym roku:)
pozdrawiam!
my tez z sierpnia 2008,a konkretnie z 9 sierpnia:)
mamy juz:
-date i godzine w kosciele
-sale
-DJ-a
-oprawe muzyczna mszy sw.
teraz jestesmy na etapie poszukiwan fotografa, z kamery rezygnujemy wiec ten element odpada:) i to chyba bedzie na tyle na ten rok..moze gdzies tam po drodze takei" drobiazgi" jak obraczki i zaproszenia..a reszta w przyszlym roku:)
pozdrawiam!
z wstepnych wyliczen tak i to bardzo, papier mozna znalezc bardzo tanio na allegro badz innej gieldzie internetowej, a wybor maja niesamowity, czesto przy zakupie papieru dostajesz pieczecie gratis ( wystarczy pogadac ze sprzedajacym) poza tym masz pewnosc ze beda takie jak chcesz. My mamy dostep do dobrej drukarki i darmowego tuszu a to nieukrywam duuuze udogodnienie.
Ale jezeli nadal szukasz zaproszen, a wolalabys zeby jednak ktos je za Ciebie zrobil to tez polecam allegro ceny sa naprawde konkurencyjne a projekty niebanalne :))
Ale jezeli nadal szukasz zaproszen, a wolalabys zeby jednak ktos je za Ciebie zrobil to tez polecam allegro ceny sa naprawde konkurencyjne a projekty niebanalne :))
Dziewczyny, mnie tez ogarnia przerazenie gdy czytam, jak daleko jestem w tyle za Wami :) Ja narazie mam tylko sale i glowie sie nad orkiestra... istny koszmar. Jaka Wy wybralyscie i jakie polecacie? Bo mialam juz od dwoch lat upatrzona wymarzona orkiestre az z Mazur, ale niestety maja juz zajety termin.
jesli jestes z sierpnia to ja tez:)no i jesli o mnie chodzi to za wczesnie moim zadniem przez te 10 miesiecy zmienia sie trendy w modzie, moge przytyc lub schudnac :) ja mysle ze pol roku przed na rozgladanie sie, wybranie salonu uszycie i przymiarki wystarczy spokojnie. I wlasnie tak planuje pol roku przed slubem zaczne lazic po salonach (dla niektorcyh moze sie to tez wydac zbyt wczesnie ale poprostu juz wtedy nie wytrzymam i bede musiala bo juz nie bede sie mogla doczekac hi hi :))) )
09-08-08 kasia&grześ - BACHUS w Starogardzie Gdańskim
09-08-08 *mycha* - OPUS/ dj Robert Jakubek/ Kamer-Vid
09-08-08 Slonko69 (Dorota i Grzesiek) - sala w Brzeźnie
09-08-08 szyszka (Kaska i Krzysiek) - Zamek w Karnitach/ Crazy
09-08-08 izaqueen (Iza i Patryk)- Lębork/ foto Artur Łastowski/Parafia sw. Jakuba
09-08-08 Cytrynkaaa (Mała i Filipek) - Estragon
09-08-08 rumcajsyy (Magda i Marcin)- koscioł oo.
Franciszkanow, Gdynia / Roza Wiatrow
Zobaczcie jak nas duzo:)))
09-08-08 *mycha* - OPUS/ dj Robert Jakubek/ Kamer-Vid
09-08-08 Slonko69 (Dorota i Grzesiek) - sala w Brzeźnie
09-08-08 szyszka (Kaska i Krzysiek) - Zamek w Karnitach/ Crazy
09-08-08 izaqueen (Iza i Patryk)- Lębork/ foto Artur Łastowski/Parafia sw. Jakuba
09-08-08 Cytrynkaaa (Mała i Filipek) - Estragon
09-08-08 rumcajsyy (Magda i Marcin)- koscioł oo.
Franciszkanow, Gdynia / Roza Wiatrow
Zobaczcie jak nas duzo:)))
02-08-08 MiA_2008 - Restauracja Piaskowa / Crodo / dj.Robert
02-08-08 Sara83 - Riwiera
02-08-08 froggym (Monika i Mateusz) - Róża Wiatrów/ dj Roland/ Ogród Sztuki/ Ela Skoczeń
02-08-08 moni1983 (Monika i Mateusz) - Oleńka w Tuchomiu/ dj Krzysztof Kleszczyński
02-08-08 Patita5 (Ola i Marek) - Zaścianek/foto-video A.Samulak/dj.- Maciej Józefowicz
nas jest narazie piatka :)
02-08-08 MiA_2008 - Restauracja Piaskowa / Crodo / dj.Robert
02-08-08 froggym (Monika i Mateusz) - Róża Wiatrów/ dj Roland/ Ogród Sztuki/ Ela Skoczeń
02-08-08 moni1983 (Monika i Mateusz) - Oleńka w Tuchomiu/ dj Krzysztof Kleszczyński
02-08-08 Patita5 (Ola i Marek) - Zaścianek/foto-video A.Samulak/dj.- Maciej Józefowicz
02-08-08 - aguseek . Kościół Św. Mikołaja.
i juz nas jest 6 :)
02-08-08 - aguseek . Kościół Św. Mikołaja.
i juz nas jest 6 :)
ja tez tak nie uwazam. gdybym zabrala sie do tego pozniej nie miala bym wesela tam gdzie mam, dj-a ani fotografa jakiego chcialam , nie mowiac juz o Pani Eli Skoczeń, ktora na pewno nie miala by terminu gdybym zapisywala sie na poczatku 2008 roku.a przynajmniej jestem spokojna i wiem ze czesc rzeczy juz mam zalatwione i nie bede musiala ganiac i szukac. niestety teraz trzeba wszystko rezerwowac z rok wczesniej szczegolnie jesli slub bierze sie w wakacyjna sobote.
Ja chyba bede szyla... Tzn mam plan przerobic slubna suknie mojej mamy :-) Ona miala z dlugim rekawem pod szyje a ja chce bez rekawow cos ála gorset (ale bez tych wiazan "gorsetowych" z tylu...). Caly projekt mam w glowie, ale nie mam zielonego pojecia czy to w ogole da sie przerobic tak jak chce. Jak przyjade w grudniu to zamierzam sie tym zajac... :-)
aloha;) ucichlo bo chyba to jest taki czas pauzy w zalatwianiu wszystkich spraw przynajmniej u mnie. Wszystkie najwazniejsze rzeczy zalatwione, ostatnia rzecz to 12.10 ukonczony kurs przedmalzenski no i teraz po nowym roku ruszymy na nowo pelna para:) chociaz pomyslow w mojej glowie rodzi sie pelno a to na dekoracje, zaproszenia, suknie itd. Teraz musze sie skupic( choc bardzo ciezko mi to wychodzi hehehe:////) na mojej nieszczesnej pracy mgr. bo w 2008 bede sie bronic.
Po wielu tygodniach wahan w koncu mamy miejsce na nasz kameralny slub i obiad weselny - Palac w Leznie. Musielismy zmienic date, jak widac, na 1. sierpnia, ale nie rozpaczamy z tego powodu bo jest nam wlasciwie wszystko jedno czy to pt czy sob...
Teraz tylko pozostaje sprawa urzednika ktory nam udzieli slubu w ogrodzie palacu.... Trzymajcie kciuki!
Teraz tylko pozostaje sprawa urzednika ktory nam udzieli slubu w ogrodzie palacu.... Trzymajcie kciuki!
My mamy już salę + noclegi, fotografa, zespół, kościół.
Powoli zaczynam robić zaproszenia i zawieszki na alkohol.
Mamy jeszcze nagranego kamerzystę ale chyba zrezygnujemy, bo kuzynki facet i tak bierze kamerę i powiedział że w kościele i na weselu najważniejsze momenty nam nagra, więc chyba nie ma sensu wydawać co najmniej 1300zł żeby tego potem nikt nie oglądał.
Ale jeszcze o tym myślimy.
Dziwię się że już co niektóre mają obrączki, nie za szybko?
My damy do zrobienia na Obłużu (polecony złotnik) ale chyba dopiero około marca.
Powoli zaczynam robić zaproszenia i zawieszki na alkohol.
Mamy jeszcze nagranego kamerzystę ale chyba zrezygnujemy, bo kuzynki facet i tak bierze kamerę i powiedział że w kościele i na weselu najważniejsze momenty nam nagra, więc chyba nie ma sensu wydawać co najmniej 1300zł żeby tego potem nikt nie oglądał.
Ale jeszcze o tym myślimy.
Dziwię się że już co niektóre mają obrączki, nie za szybko?
My damy do zrobienia na Obłużu (polecony złotnik) ale chyba dopiero około marca.
Ufff... nam się udało wreszcie znaleźć przyzwoitego fotografa, który miał jeszcze wolny termin. Co nie zmienia faktu, że tyle nerwów nas to kosztowało... ale tak to jest, jak się zabiera do takich rzeczy na "ostatnią chwilę". Mamy poza tym salę, dj-a, zarezerwowany termin w kościele, suknię i welon, alkohole i napoje, makijażystkę i fryzjerkę na oku ;). Teraz czas zacząć przygotowywać się do pierwszego tańca. Ehh... te siedem miesięcy minie jak z bicza strzelił. Już nie mogę sie doczekać!!!
Zgadzam sie, czas plynie niemilosiernie szybko...Do naszego "pierwszego" slubu tu w SE juz tylko 6 m-cy i dwa tygodnie, jak mowi suwaczek, a my daleko w polu!
No i problem sukni...Jak duzo z was juz ma? Ja na sama mysl rajdu po salonach dostaje dreszczy, bynajmniej nie rozkoszy, chyba jestem bardzo nietypowa panna mloda, bo sobie mysle, ze zawsze jakas suknia sie znajdzie.... Zobaczymy jak na tym wyjde... ;-)
Pozdrawiam wszystkie sierpnioweczki!
No i problem sukni...Jak duzo z was juz ma? Ja na sama mysl rajdu po salonach dostaje dreszczy, bynajmniej nie rozkoszy, chyba jestem bardzo nietypowa panna mloda, bo sobie mysle, ze zawsze jakas suknia sie znajdzie.... Zobaczymy jak na tym wyjde... ;-)
Pozdrawiam wszystkie sierpnioweczki!
Ja najpierw planuje odwiedzyc prawie wszystkich gosci, zeby z nimi porozmawiac, widziec ich reakcje, aby dowiedziecsie czy zamierzaja przyjsc w ogole, bo z ty bywa roznie. A wtedy bede wysylac zaproszenia na poczatku czerwca, a za granica rodzinka juz wiem i termin wysylki pozostaje tak jak dla "krajowki". Wlasnie dzisiaj ogladam zaproszenia na targach i mam swojego faworyta:) Tyle, ze nie sadzilam, ze tyle w koncu te zaproszenia mnie wyjda.
U nas tez sie ruszylo troche do przodu:
sukienka zamowiona (i wszystko do sukienki)
buty kupione
zaproszenia sie robia...
Z tych duzych rzeczy pozostaja obraczki i garnitur dla M - przed Wielkanoca w Polsce.
No i nie mam fryzjera, ale pocieszam sie ze moja fryzura bedzie bardzo nieskomplikowana wiec nie musze miec mistrza fryzjerstwa...:-)
sukienka zamowiona (i wszystko do sukienki)
buty kupione
zaproszenia sie robia...
Z tych duzych rzeczy pozostaja obraczki i garnitur dla M - przed Wielkanoca w Polsce.
No i nie mam fryzjera, ale pocieszam sie ze moja fryzura bedzie bardzo nieskomplikowana wiec nie musze miec mistrza fryzjerstwa...:-)
2 SIERPNIA 2008
sprawy załatwione (w kolejności załatwiania):
- sala
- dekoratorki
- termin i godzina w kościele
- zespół
- lista gości
- rezerwacja czasu fryzjerki
- kamerzysta + fotograf
sprawy do załatwienia:
- zaproszenia, podziękowania, winietki
- nauki przedmałżeńskie
- stroje i dodatki
- kosmetyczka
- jubiler (obrączki)
- kwiaty
- ustalenie scenariusza z zespołem (pierwszy taniec), kamerzystą, fotografem, rodzaju dekoracji, menu, próbna fryzura i makijaż
najważniejsze sprawy są, w najbliższym czasie załatwimy dokumenty i rozpoczniemy nauki przedmałżeńskie,
ale ten czas tak szybko leci ...
... zaczęliśmy planować na początku czerwca 2007, a już mamy prawie marzec
sprawy załatwione (w kolejności załatwiania):
- sala
- dekoratorki
- termin i godzina w kościele
- zespół
- lista gości
- rezerwacja czasu fryzjerki
- kamerzysta + fotograf
sprawy do załatwienia:
- zaproszenia, podziękowania, winietki
- nauki przedmałżeńskie
- stroje i dodatki
- kosmetyczka
- jubiler (obrączki)
- kwiaty
- ustalenie scenariusza z zespołem (pierwszy taniec), kamerzystą, fotografem, rodzaju dekoracji, menu, próbna fryzura i makijaż
najważniejsze sprawy są, w najbliższym czasie załatwimy dokumenty i rozpoczniemy nauki przedmałżeńskie,
ale ten czas tak szybko leci ...
... zaczęliśmy planować na początku czerwca 2007, a już mamy prawie marzec

url=http://www.maluchy.pl]
[/url]

zaślubiny odbędą się 2 sierpnia 2008 roku w Parafii w Pinczynie (okolice Starogardu Gdańskiego) i w tamtejszym lokalu "U Zagóry"
dekoratorki są bodajże z Czerska, ale nie jestem pewna, gdyż nie mamy podpisanej umowy, a kontakt narazie był telefoniczny, ale to sprawdzona firma, więc się nie obawiam ;)
oboje, z przyszłym mężem, jesteśmy z trójmiasta

dekoratorki są bodajże z Czerska, ale nie jestem pewna, gdyż nie mamy podpisanej umowy, a kontakt narazie był telefoniczny, ale to sprawdzona firma, więc się nie obawiam ;)
oboje, z przyszłym mężem, jesteśmy z trójmiasta

url=http://www.maluchy.pl]
[/url]