Widok

silne bóle menstruacyjne

Dziewczyny, jak radzicie sobie z tymi dniami? Dla mnie to jest koszmar jakis. Jestem wylaczona z zycia na jakies 2-3 dni, nogi mam miekkie, jakz waty, ledwo sie na nich trzymam, mam wrazenie jakbym zaraz miala stracic przytomnosc. Bol jest na tyle silny ze cale te dnie placze i trzymam sie za podbrzusze... Dotad lykalam ibupromy, niby pomagaly, ale musialam brac po kilka arzy po 2 tabletki, co uwazam ze jest duzo i mozna przegiac... moze to sie odbic na organizmie. Czy sa na to jakies inne sposoby? Albo bardziej skuteczne leki ktorych nie trzeba brac co kilka godzin zeby w ogole moc funkcjonowac? Jak pracowalam to w te dni nie moglam sie na niczym skupic, bylam beznadziejnym pracownikiem w te 2-3 dni w miesiacu bo myslalam tylko o tym, ze ledwo zyje i zeby przetrwac od tabletki do tabletki a nie o obowiazkach. Teraz w nowej pracy boje sie, ze bedzie tak samo a nie chce podpasc pracodawcy. Poradzcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brałaś Nospę? Dużą ulgą przynoszą pigułki antykoncepcyjne stosowane na co dzień. Odkąd zaczęłam je brać, zapomniałam co to bóle menstruacyjne.
Jednoczesnie staramy sie o dziecko wiec pigulki antykoncepcyjne to sredni pomysl... Myslalam raczej czy istnieje jakis skuteczniejszy srodek dorazny w postaci czy to tabletek czy zastrzykow, bo kiedys i o tym slyszalam...
słonko, pyralgina/nospa/ketonal/tramal
buscopan
mnie po nospie jeszcze bardziej boli, mi pomagają 2tabletki ibupromu max,ciepły okład na brzuszek i leżenie w łóżku w bezruchu :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kup sobie algi spiruline lub chrolelle.Ja tez kiedys zwijalam sie z bolu co ms i trułam lekami przeciwbólowymi.Odkad zaczelam brac te suplementy jak reka odjal!
no w pracy raczej nie da się leżeć w bezruchu z ciepłym okładem...
biorac pod uwage, ze staracie sie od pewnego czasu o dziecko to chyba srednim pomyslem bedzie stosowanie jakichkolwiek zastrzykoz przeciwbolowych...chyba najlepiej skonsultowac sie z lekarzem ginekologiem w tej sprawie, zeby pozniej nie okazalo sie ze cos moze tym staraniom o dziecko zaszkodzic
Hey! ja, niestey tak jak opisałaś się czuje przez 6 dni. Ratuje się tabletkami przeciwbólowymi. Proszę los by 2dni zahaczały o weekend. Przynajmniej w domu pozdycham. Pozdr. :)
ja biore Aleve, działa 12 godz., mi pomaga, zawsze mam przy sobie. Mój gin mi powiedział, że takie bóle to wynik tyłozgięcia szyjki macicy. Taka uroda...;)
moim zdanie takie bóle mają jakąś przyczynę i dobrze by było się skontaktować z lekarzem.
niom, częste i silne bóle mogą sugerować mięśniaki macicy a do tego obfite miesiączki- torbiele jajników. Trzeba zrobić dokładne usg. Leki p.bólowe to tylko pomoc doraźna a trzeba przecież znaleźć przyczynę.
Kiedyś na silne bóle menstruacyjne zażywałam tabletki o nazwie Pabialgina.. nawet nie wiem czy są jeszcze na rynku.
Ostatnimi czasy to raczej pyralgin lub 2xibuprom...
a ja się pozbyłam całkowicie tego problemu odkąd zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne.
zresztą na doz.pl możesz lekarzy zapytać. To jest apteka netowa, tam kupuje tabsy, bo najtaniej, ale można napisać maila i sie poradzić. Odpisują, sprawdzałam:)
tabletki anty to nie jest rozwiazanie dla kogos kto stara sie o dziecko wiec odpada... nic mi nie jest jelsi chodzi o miesniaki, torbiele itd Zostalam gruntowanie pzrebadana. Ponoc przyczyna u mnie jest tylozgiecie macicy, takie osoby najczesciej boli...
ja dopóki nie brałam tabletek hormonalnych miałam takie jazdy z menstruacją, że zdarzało się np lądowanie na izbie przyjęć. Potem lekarz przepisał mi tabletki i zdecydowanie widzę poprawę - prawie w ogóle nie boli - nawet nie muszę nospy łykać i okres trwa 3 dni a nie 7. Teraz kupuję tabletki na doz.pl bo jakaś promocja tam jest i są dużo taniej, ale nawet jakby nie były to bym brała.
dopiero doczytałam, że staracie się o dziecko. no to faktycznie antykoncepcja hormonalna to nienajlepszy pomysł. Życzę szybkiego zajścia - przez rok będizesz miała menstruację z głowy ;)
bardzo skuteczny jest Vegantalgin h - tabletki przeciwbólowe tylko na bóle menstruacyjne kosztują ok 9 zł
ja również miałam bardzo bolesne miesiączki, nie raz musiałam jeździć na pogotowie dwa zastrzyki w tyłek i miałam ulgę. Aż mój ginekolog zalecił tabletki anty i tak je stosuje do dziś i jest po prostu rewelacja nie wiem co to okres. Ale w Twoim wypadku to nie w chodzi w grę więc spróbuj pyralginę.

Inne tematy z forum Zdrowie

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jaki preparat na odchudzanie ? (70 odpowiedzi)

Jaki preparat na odchudzanie polecacie ? Bardzo prosze napisac - dlaczego dany preparat (...

do góry