Widok

skandia

no to chwalcie sie jak komu poszło na skandii?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
99-ty na medio bylem ;) normlanie czad :)

Tylko na 15km jakis głąb zaczal wyprzedzac na waskim odcinku i kolano ktore jeszcze nie zdarzylo sie zagoic, rozpieprzyło sie od nowa. Dobrze ze na jednym OTB sie skonczylo.
czanolik napisał(a):

> no to chwalcie sie jak komu poszło na skandii?

Masakra... pojechałem lekko przeziębiony i na około 15km dostałem gorączkę, nic nie pamiętam, poza tym że świetna trasa. Zrezygnowałem z drugiej pętli, ledwo dojechałem medio, chyba 151 byłem. Szkoda że nie zawsze dało się zjechać bo zawsze ktoś przede mną hamował, no ale to norma przy takiej ilości uczestników.
Poza tym udana impreza.
----------------------------------------
|| hamujesz - przegrywasz
Grando czyli duzy :)
52 open, 13 M3
70 km w 3h28 samej jazdy (wg. Organizatora calosc 3h33)

w tym sezonie 2700 km :P

Pozdrower,
Peter

PS: trasa byla bardzo szybka, ale dosc fajna :) relacja za jakis czas :)
teraz lulu ;)
WItam
jechałem na grand fondo, trasa ogolnie fajna, zjazdy dosyc szybkie, ale z tego co widzialem duzo ludzi hamowalo niepotrzebnie i tracili czas.
Za jednym zjazdem niestety pocałowalem ziemię, pewnie pamietacie, bo za nim było powalone drzewo przez ktore trzeba było przeniesc rower.
Poza tym jak juz robiłem drugie kółko to napotaklem na trasie dwie babcie z psami, ktore sobie swobodnie szły całą szerokoscia drogi. Zblizajaac sie krzyknalem przepraszam, na co jeden z dwoch psow zaczął mnie gonic..był taki wsciekly ze myslalem ze mi sie do łydy dorwie. Po ok. 1km zrezygnował na szczescie z pogoni :).
czekam teraz na wyniki na stronie bo nie chcialo mi sie czekac w zimnym....brrr.

Pozdrawiam.
Impreza bardzo udana, dobra obsada, w miare fajna trasa, dobrze oznakowana. W porównianiu do ubiegłego roku widac, ze Skandia idzie caly czas do góry. Juz kilka teamów z Polski mówiło mi, że przenoszą sie na przyszly rok na Skandie (kosztem Mazovii i Golonki). Mysle, ze to moze byc najsilniejszy cykl.
Pokrótce napiszę, że trasa bardzo mi się podobała (nie miałem okazji jej wcześniej przejechać), zaliczone tylko jedno OTB ;)
6 w M1, 55 w open MEDIO więc chyba nie tak źle, jak na mój trzeci start w zawodach w życiu
Trasa za krótka, wywalone całe Matemblewo z kilkoma ciekawymi podjazdami i zjazdami i w sumie wywalili w ostatnij chwili 300 metrów przewyzszen. Chcieli chyba szybko szybko zebrac kase, odwalić swoje i do domu. Giga miała mniej niż mega na innych cyklach liczac czas jazdy!

A potem ludzie z południa mowia ze maratony w trojmiescie sa bez sensu bo są płaskie, krótkie i beznadziejne, a prawdziwe maratony MTB sa TYLKO w górch. Podwórkowy maraton w Gdyni miał cieższa i dłuższa trase! Obciach. Ludzie z mega z czołówki mieli średnią 27 km/h!!!! i Czas w okolicach 1h:17". Przypomne ze prawidziwe XC dla facetów trwa 2 godziny! To był co najwyzej "maraton" a nie maraton.
http://www.domtel-sport.pl/index.php?sub=wyniki&id=478

na razie nieoficjane wyniki
Relacja w panoramie:
http://ww6.tvp.pl/7015,20081005803813.strona

start 2min30s

Pozdrawiam
Dokładnie, wszystko co fajne na tej trasie zostalo wycięte, miałem średnią prędkość 27.5km/h na medio, nawet nie wiem kiedy ten "maraton" zleciał. Wszystko rozstrzygnęło się na pierwszych 2 podjazdach, porobiły się grupki i potem nie było szans przeskoczyć do przodu samemu. Prawie jak szosa, cały czas po płaskim na pełnym gazie, podjazdy za krótkie żeby cokolwiek na nich zawojować. Lekka modyfikacja trasy i byłoby ciekawiej, szkoda że Langowi się tak spieszyło do domu....

Treki dobrze pisza. Org sie nie postaral.
Pierwotna trasa była dobra, nie wiem czemu Lang ją skrócił.
Bał się strajku kolarzy ? :D
Straż miejska jest winna bo w ostatniej chwili przekazali organizatorowi wiadomość że nie mają ludzi do obstawienia trasy na odcinku Matemblewo
Kurcze - szkoda... bo jednak ten dystans to jeszcze kilka lat temu (w czasach maratonu w Bydgoszczy) to byl MAŁY...
a terazniejsze okreslilbym jako
MIKRO, MINI i MEDIO trzymajac sie +/- nazewnictwa Org'a

pozdrower,
Peter

PS: czy ktos z Was tez zauwazyl brak WODY! na mecie?
w stoisku powerbaru były izotoniki dostępne, a zwykłej wody nie widziałem
bikerxtc napisał(a):

> Straż miejska jest winna bo w ostatniej chwili przekazali
> organizatorowi wiadomość że nie mają ludzi do obstawienia trasy
> na odcinku Matemblewo

Bzdura. W ten sposób to straz miejsca albo jakis inny lesniczy, policjant, bog-wie-kto mogły rozpieprzyc dowolna impreze. Kompletnie w takie bajki nie uwierze. 2 dni wczesniej prezydent miasta mówi ze to dla nich bardzo wazna impreza, a godzine przed wyscigiem dzwoni i mowi: - "wiesz czesiu, wal sie ze swoim maratonem, nie mamy ludzi. puscie frajerów wokół zoo i bedzie git. Przynajmniej szybciej skonczycie, a nie bedziecie stac w lesie jak kołki i marznać".
Po co i niby do czego miałaby byc straz miejska akurat tam? i dlaczego to ze ich tam nie ma mialoby uniemozliwic maraton w tym terenie? Na pozostalym odcinku trasy nie wiedzialem jakos zadnego straznika i w niczym mi to nie przeszkadzalo.
Mariusz jak masz problem to zadzwoń do Czesia i zapytaj ...
hej tak narzekacie na trase, ale dwa lata temu na bike maratonie bylo tak

Krzyżak Jakub Gdynia SunnBorn Racing Team 1494 01:17:57

a wczoraj tak:

Vitesse Bergamont bikeWorld.pl
3 2135 1983 M-2 0:48:19( 7) KRZYżAK Jakub 1:20:34

Sorry Kuba ze na Ciebie padlo, ale wtedy trasa byla wlasnie z petla w Mateblewie. Czegos tu nie jarze.
Poza tym z miedzyczasami cos jest zwalone, im wiekszy tym wyzsza pozycja.

ps. moja prywatna teoria na temat Mateblewa to brak zgody proboszcza ;-)
Dwa lata temu w innym miejscu skrócili. Dokładnie nie pamiętam, ale brakowało np. "ściany płaczu".
do góry