Widok

sklep z ekologicznym mięsem

Dziewczyny wiecie gdzie w 3miescie (najlepiej w Gdyni) jest sklep z ekologicznym mięsem (kurczaki nie faszerowane hormonami itp.)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też z chęcią się dowiem
widze że nie jestem sama..ja też chętnie się dowiem. Jak na razie to kupuje jajka od bezstresowych kurek ale o mięsku nie słyszałam.. Staram się unikać mięsa z kurcząt.
http://www.rolmies.pl - można w kilka osob zamowić i dowiozą. Co do kurczaków to w makro są Kurczaki z podlasia- bez pasz modyfikowanych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie sądzę żeby to było całkiem ekologiczne ale widzialam sklep z wędlinami bez nastrzyków (z jakichś ulepszających substancji).
Można zamawiać.
Sklep mieści się w pasażu handlowym Lotnia na Zaspie (Gdańsk), przy ulicy Żwirki i Wigury.
(Uwaga, jest tam kilka sklepów mięsnych a informacja o tych wędlinach wisi na sklepie.)
Sajwer, już kilka razy nacięłam się tam :(
No i przestałam tam kupować :(
Przywożę mięcho od teściowej ze wsi i sama piekę w przyprawach na kanapeczki :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojjka, a może teściowa ma więcej mięska i mogłaby odsprzedać od czasu do czasu?
zaczynam przygotowywac dziecku posiłki sama i zalezy mi na dobrym sprawdzonym a przede wszystkim zdrowym mięsie
Moja mama kupuje dla małej na rynku na Przymorzu cielęcine,indyka,jaja od jednego pana co ma gospodarstwo sprawdzony na bank,zawsze świeżutkie,podpytam się ,któru to.Mięso ma zdecydowanie inny smak i jak się piecze to nie jest nafaszerowane wodą itp.i nie zostaje tego mięsa połowa jak z innych sklepów.
asia zapytam się :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
bociany to podpytaj mamę bardzo proszę, od którego dokładnie Pana kupuje to mięsko, bo mi również bardzo zależy na mięsku żeby nie było nafaszerowane m.in. hormonami.
A jakieś miejsca bliżej centrum Gdańska znacie?

My jeździmy na Wielkopolskę, tam spędzamy 3 dni u rodzinki. W tym czasie wybieramy u gospodarza świnkę, on przewozi ją do rzeźni. Płacimy za kg żywca (nie pamiętam ile) + 150 zł za zrobienie wędlin + ok. 4 kg wołowiny do wędlin.

Całość kosztuje nas z paliwem ok 800 zł.

W tym mamy z mięs schaby, żeberka, boczek, karkówki, ogonówki, golonki, stópki, zmieloną słoninkę, pocięte kości do zupy, mielone wieprzowe.

Z wędlin dostajemy naprawdę caaaaałe kuwety- chyba z 6- gdzie min są pasztetowa podwędzana i zwykła, krupnioki, kaszanki, polska surowa podwędzana, pieprzowa surowa podwędzana, zwyczajna, śląska, mielonka, szynkowa, polędwiczki faszerowane mielonym przyprawionym takie do upieczenia na chlebek, szynki podwędzone do powieszenia na stryszku.

Jest tego mnóstwo, mamy mięcha i wędlin na ok. 4.

Wszystko jest świetnie przyprawione i smaczne. A my jesteśmy wymagający :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ojej, Ojjka, nie wiedziałam a chciałam skorzystać z oferty tego sklepu. Dzięki! Podaruję sobie.
Wobec tego czekam na informacje dot. tego sprzedawcy na rynku na Przymorzu.
A może ktoś wie gdzie w Rumi lub Redzie można kupić ekologiczne mięsko.
Będę wdzięczna za info :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w Gdyni na Fikakowie jest sklep z ekologiczną żywnością i można w nim zamówić mięso.
na morskiej (kolo lidla) jest super sklep ekologiczny - raz w miesiącu jest dostawa kurczaków bez hormonów (pyszne) a chyba dwa razy w miesiącu wieprzowiny i wołowiny --> zamawia się w sklepie;
We wtorki i czwartki mają dostawy wędlin ekologicznych i nabiału, a chyba w poniedzialki warzywka mają świeze;
Bardzo polecam - super miła obsługa i wszystko smaczne :) Już w ciąży u nich kupowałam i nie mam zastrzezen :)
We Wrzeszczu na Partyzantów w sklepie z eko jedzeniem mozna rowniez zamawiac mięso, kolezanka zamowila kurczaka i wolowine, nie wiem co jeszcze mozna :)
Mozna zadzwonic i zamowic przez tel
Kilogram kurczaka kosztuje okolo 27 zł, a wołowina chyba około 40

Ja rowniez prosze o info, w ktorym miejscu na rybku na Przymorzu jest to fajne miesko :)
Widzę, że trochę tych sklepów jest :)
A może coś w Rumi też się znajdzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Futuremun, ja jestem z fikakowa! Gdzie dokładnie jest ten sklep?
na Fikakowie, na ul. Szefki. Jak jedziesz na górę Gryfa, to za Lidlem pierwsza w lewo i za kilkaset metrów po prawej stronie :-)

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy poszukiwania ekologicznego mięsa w Trójmieście, szczególnie w Gdańsku, Gdyni i Rumi. Użytkownicy dzielą się rekomendacjami sklepów oferujących mięso bez hormonów i sztucznych dodatków, takich jak sklepy na Fikakowie w Gdyni, Biosklep na Wiczlinie, Eko Spiżarnia na Placu Górnośląskim w Gdyni, Bio Świat na Starowiejskiej oraz sklepy ekologiczne na Morskiej i we Wrzeszczu. Pojawiają się również sugestie dotyczące bezpośredniego zamawiania mięsa od producentów, zakupów na rynkach lokalnych, szczególnie na Przymorzu, oraz możliwości zamrażania produktów. Rozmówcy podkreślają znaczenie certyfikatów jakości, takich jak QAFP, i zachęcają do wyboru mięsa od sprawdzonych hodowców, którzy nie stosują pasz modyfikowanych genetycznie ani niepotrzebnych konserwantów.
do góry