Widok

sklep z odzieżą używaną tylko dla niemowląt i dzieci - jest potrzebny?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny,
myslę nad otwarciem jakiejs własnej firmy i tak mi przyszło do głowy czy w Gdańsku (lokalizacja Wrzeszcz, Zaspa lub Oliwa) coś takiego by się sprawdziło - sklep z odzieżą używaną tylko dla niemowląt i dzieci (coś takiego jest W Gdyni na Dąbrowie - dość duze zaintereswanie mają tam, więc stąd mój pomysł na Gdańsk i moje pytania do Was)
swoją dzialalnosc rozszerzyłabym o sklep inernetowy.
co wy na to, przyda się czy dalej kombinować coś innego?
będe wdzięczna za wasze wypowiedzi w tej sprawie
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem jak w oliwie i głównym wrzeszczu ale na Zaspie jest dużo ciuchlandów również z odzieżą dziecięcą i dla niemowląt :)
Ja sama czasem kupuję u pani na pasie startowym :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Super pomysł !!!
Ale może w Gdańsk centrum - chociaż wiem, że czynsz za lokal może być duży :(
Znam ten ciuchland w Gdyni i uważam, że to super pomysł.
Może osiedla Ujeścisko,Orunia Gr. itp.tam dużo młodych ludzi z dzieciaczkami.
myślę że w oliwie też może być, u nas na Żabiance jest właściwie jeden większy ciucholand i kosze z dziecięcą odzieżą są zawsze najbardziej okupowane :) myślę że to bardzo dobry pomysł, zwłaszcza jeszcze z tym internetem :) Powodzenia :)
Ja uważam pomysł sklepu za dobry, na pewno sklep internetowy zwiększa szanse na rynku. Wiadomo, że nowe ciuszki są drogie, a nie każdy ma znajomych od których pożyczy. Zamawianie ubranek przez allegro może być ryzykowne, wiadomo jak to jest z rozmiarami różnych firm albo jak się kupi megapakę, to prawdopodobnie kilku rzeczy się nie użyje, bo np. nie będzie odpowiedniej pogody. A tutaj: potrzebujesz ubranka, jedziesz i oglądasz, a do tego tanio kupujesz :)
Musiałabyś pewnie zrobić "wywiad", gdzie w pobliżu są second handy, żeby mieć zbyt. Myślę, że mogłabyś pomyśleć o poszerzeniu zakresu działalności o używane zabawki.
Nie wiem skąd będziesz brać ubranka, ale możesz też pomyśleć o skupie ubranek do dalszej sprzedaży.
Jeszcze jeden pomysł odnośnie sklepu internetowego. Oprócz klasycznej sprzedaży online możesz pomyśleć o opcji rezerwacji kliku ubranek przez internet dla danej osoby na kilka godzin. Taka osoba przyjeżdża, ma odłożone, ogląda i kupuje lub nie. Czemu tylko kilka ubranek? Żeby konkurencja nie "podkładała świni".
image
image
dzięki dziewczyny za podpowiedzi, o zabawkach tez myslalam, ubranka byłyby z danii, anglii lub wlasnie skupowane od innych mam.
nawet o zabawkowych gratisach do większych zakupów myslałam, ale to wszystko plany, na razie czekam czy pomysł się przyjmie
mi się wydaje, że fajnie by byo, żeby były też ubrania dla ciężarnych i dla karmiących. Mało jest takich sklepów, a z używanymi ciuszkami, to chyba wcale.

na przymorzu jakoś też brakuje takiego sklepu. Co prawda jest rynek ale tam to różnie bywa.
Był fajny lumpeks koło pizzeri da grasso ale przenieśli i teraz w zasadzie nie ma nic
image
image
Pomysl dobry, tylko lokalizacja wydaje mi sie najlepsza wlasnie na nowych osiedlach, gdzie mam pelno i nie maja co robic to ciuszki chetnie obejrza i kupia. Wiem z wlasnego doswiadczenia ;) . Gdy synek byl malutki mieszkalismy na Dabrowie i bywalam w opisywanym komisie dzieciecym. I szczerze mowiac nie podzielam zachwytow. Wg mnie za malo tam bylo miejsca i za duzo rzeczy w zlym stanie po prostu. Gdy sprzedaje ubranka po synku to bardzo sie nad kazdym zastanawiam, czy jest w wystarczajaco dobrym stanie, czy wypada go sprzedac. Wg mnie stan bardzo dobry to minimum przyzwoitosci. Zwlaszcza gdy sprzedajemy przez neta. Zeby kogos w przyslowiowa butelke nie nabic. Bo zdjecia naprawde nie oddaja stanu.
Jesli znajdziesz super ciuszki, w bardzo dobrym i idealnym stanie to Twoj sklep bedzie bardzo popularny. Jesli beda to glownie sprane ciuszki to szybko stracisz klientki.
Ja myślę, że spranych trochę też może być, ale za przysłowiowe grosze.
image
image

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

do góry