Widok

sklep/komis "słoneczko"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam,
chciałabym napisać kilka słów o tym sklepie (w Gdańsku, na Trakcie św. Wojciecha). W zeszłym tygodniu moi rodzice kupili tam wózek - parasolkę. Sprzedawczyni zachwalała wózek i postanowiła zaprezentować jak wózek się składa. Mama zapytała dlaczego pani nie zdejmuje pałąka, bo przecież trzeba to zrobić zanim się zacznie składać, na co ekspedientka odpowiedziała, że to taki specjalny model, w którym nie trzeba tego robić, bo pałąk się składa razem z wózkiem i że to jest taka wygoda i zaczęła się śmiać, że mama chce demontować pałąk. Coś trzasnęło, nikt nie zwrócił uwagi, wózek został kupiony. W domu się okazało, że mocowania pałąka z obu stron się połamały :/ więc wyprawa do sklepu... Pani obejrzała, stwierdziła, że w tej chwili nic nie może zrobić, ale że zadzwoni w poniedziałek lub wtorek. Nie muszę chyba dodawać, że na obietnicy się skończyło. Dziś były kolejne odwiedziny w sklepie i rozmowa z właścicielką/kierowniczką, która stwierdziła, że po pierwsze pałąk należy demontować przed składaniem (nie potrafiła się ustosunkować do tego, że jej pracownicy mówią coś zupełnie innego reklamując towar) i że przecież można korzystać z wózka bez pałąka. Mama powiedziała więc, że nie po to kupuje wózek za prawie 400zł, żeby korzystać tylko z części udogodnień i że gdyby chciała pierwszy lepszy wózek, to by kupiła w hipermarkecie na hali za dużo mniejsze pieniądze. Pani w sklepie powiedziała tylko, że jutro spodziewają się dostawy i żeby podjechać do nich jutro, to może ten pałąk będzie w paczce. Oczywiście żadnych konkretów, żadnych propozycji rozwiązania sytuacji...
Ktoś miał jakieś doświadczenia z tym sklepem/komisem? Jakie wrażenia?...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem klientką Komisu Słoneczko od lat i jestem z ich usług bardzo zadowolona. Kupuję u nich rzeczy już dla drugiego dziecka. Dzięki temu że oprócz komisu, sprzedają nowy towar każdy może znaleźć coś dla siebie w kwocie, na którą go stać. Ponadto, gdy kupowałam spacerówkę mogłam u mich sprzedać poprzedni wózek, co obniża koszty zakupu kolejnego wózka i rozwiązuje problem pozbycia się wózka z którego dziecko wyrosło. Tak samo robię z ubrankami. To co mi się nie podoba, to czasem jest problem z zaparkowaniem auta pod sklepem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przepraszam iż się mądrzę ,ale byłam w Słoneczku .Odzież jest komisowa lecz w większości wózki są nowe ,na gwarancji i zdecydowanie ma to charakter sprzedaży sklepowej.
ja też byłam w tym sklepie, z obsługi byłam zadowolona - ekspedientka była miła i wydawała się kompetentna ale ceny moim zdaniem jak na komis dość wysokie i mały wybór
image
Ja również nie byłam zadowolona.
Byłam w tym miejscu kilka razy, ale zawsze wychodzę zniesmaczona podejściem do klienta.
ja w tym komisie kupuję ubranka dla małej i szczerze polecam,zawsze miło i niedrogo
Właśnie o to chodzi, że kierowniczka chce się wymigać żeby nic nie robić... Jak jutro nic nie ruszy, to pewnie się skontaktuję z Rzecznikiem Praw Konsumenta...
A temat założyłam, żeby ostrzec innych jaka jest obsługa w tym sklepie... :/
mam parasolke za 200zł i u nas pałąk sie sklada faktycznie z wozkiem wiec dziwie sie ze w parasolce za 400zł trzeba go demontowac?

a reklamacja na podstawie paragonu ? przeciez takie Wasze prawo?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry