Widok
sklepy ze slodkosciami
czy u nas w Trojmiescie istnieja sklepy typowo "cukierkowe" - w sensie zelki, lukrowane laseczki, kolorowe slodkie migdaly... :o)
Zastanawiam sie nad tymi migdalami z BOMI, ale one sa w czekoladzie - jasnej i ciemnej, moze gdzies znajde lukrowane??
a gdzie znajde mini woreczki tiulowe? IKEA, Strzecha, macie jakies pomysly na sklepy z takimi drobiazgami??
Zastanawiam sie nad tymi migdalami z BOMI, ale one sa w czekoladzie - jasnej i ciemnej, moze gdzies znajde lukrowane??
a gdzie znajde mini woreczki tiulowe? IKEA, Strzecha, macie jakies pomysly na sklepy z takimi drobiazgami??
helo Elajza - w gdańsku jest sklep typowo cukierkowy i nazywa się Maraska :) na Długiej :) i w Sopocie jest taki sklep na monciaku po prawej stronie (tak gdzieś w połowie) ....... ach te słodkości ;) ......
a woreczki nie wiem, ja kupuję tiul i wstążeczki i wiążę sama ;)
jak coś usłyszysz o migdałkach w lukrze, a nie w czekoladzie, daj znać :)
trzymanko
a woreczki nie wiem, ja kupuję tiul i wstążeczki i wiążę sama ;)
jak coś usłyszysz o migdałkach w lukrze, a nie w czekoladzie, daj znać :)
trzymanko
[img][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
w temacie "Słodkie migdały" pisałam o stoiskach z zachodnimi słodyczami - choćby w gdyńskiej hali targowej - ja tam kupiłam na próbę mini marcepanki w biało-złotych owijkach, 3 zł za woreczek 5 szt. (akurat jak pięć migdałków). A na Świętojańskiej bliżej UM rzeczywiście jest spory wybór słodyczy, na wagę i pakowanych. Przy okazji sprawdzę w makro...
A co do woreczków, to ja już swoje uszyłam,więc siłą rozpędu mogę Ci pomóc :-)))
A co do woreczków, to ja już swoje uszyłam,więc siłą rozpędu mogę Ci pomóc :-)))
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
Hej Andromeda!
Znalazlam dzisiaj migdalki - w BOMI! Poszlam tak na odczepnego, kolejny raz pogapic sie na te w czekoladzie, patrze, a tu sliczke kolorowe, cukrowe migdalki na polce :-)
wzielam 2 opakowania, starczaja na 30 kompletow, ale musze dokupic jeszcze jedno, tak na wszelki wypadek.
co do sklepow ze slodyczami - na Swietojanskiej zrobili wielkie oczy jak zapytalam o migdaly w slodkiej polewie, to samo na wszelkich stoisklach ze slodyczami. tylko wszedze czekolada i czekolada, nic oryginalnego...
Znalazlam dzisiaj migdalki - w BOMI! Poszlam tak na odczepnego, kolejny raz pogapic sie na te w czekoladzie, patrze, a tu sliczke kolorowe, cukrowe migdalki na polce :-)
wzielam 2 opakowania, starczaja na 30 kompletow, ale musze dokupic jeszcze jedno, tak na wszelki wypadek.
co do sklepow ze slodyczami - na Swietojanskiej zrobili wielkie oczy jak zapytalam o migdaly w slodkiej polewie, to samo na wszelkich stoisklach ze slodyczami. tylko wszedze czekolada i czekolada, nic oryginalnego...