Widok

skrzyżowania

Witam.
Trochę się dzisiaj zdziwiłem bo o mały włos skasował bym auto.
Mianowicie jadąc Rolniczą wykonując skręt w prawo w ulicę Pszenną wymuszono na mnie pierwszeństwo.
Z tego co mi wiadomo to jest skrzyżowanie równorzędne i ja byłem na pierwszeństwie.Czy w Baninie nikt nie przestrzega kodeksu drogowego?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
To nie jeździj i po problemie.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Czytam tę akademicką dyskusję i trochę mnie to załamuje. Czy nie można już wymieniać poglądów bez obrzucania się inwektywami, oskarżeniami o kradzież paliwa (nie wiem co to ma wspólnego z tym tematem), obrażania ludzi mieszkających na nowych osiedlach (nie wiem co mają wspólnego z gettem)?
Z takiej rozmowy nic nie wynika, a mogłaby np. wyniknąć inicjatywa zebrania podpisów pod wnioskiem do władz o uregulowanie tej sytuacji (postawienie znaków).
Nie wiem czy się zgodzicie, ale mam wrażenie że w Baninie mieszka wiele osób dużo gadających (i piszących na forum) a bardzo mało osób aktywnie działających społecznie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
zacznij działać nic nie stoi na przeszkodzie :)
co do przypadkow rozwiercania bakow w celu pozyskania paliwa to nie bylo tego zanim nie powstaly napredce sklecone domki szeregowe z mieszkaniami, nie bylo tez problemow z jazda i predkoscia na pszennej (o dziwo niektorzy z nowych osiedli twierdza ze mozna tam ciac 90 km/h) i innych drogach osiedowych.
czy to tyko zbieg okolicznosci, a moze prawidlowosc ze okreslony przedzial cenowy przyciaga okreslony "target" :)
Stad te "problemy" okreslony rodzaj ludzi ma okreslone problemy, to proste :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
blokersi zakichani
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Wiesz dzielenie ludzi na lepszych z domków i gorszych z osiedli to jednak nie na miejscu jest. Buraki rosną tu i tu. Oczywiście zabudowa jednorodzinna nie powoduje takiego przyrostu choćby ruchu na drogach bo wiadomo że w takim szeregu jest więcej rodzin a więc i więcej samochodów co przy naszych pseudo drogach szybciej je wykańcza ale pamiętać trzeba że im liczniejszą będziemy miejscowością tym większe środki wpłacamy w formie podatków i szybciej te nasze drogi zaczną przypominać ulicę. Sam mieszkam w domu jednorodzinnym ale nie mam nic do ludzi z osiedli. Banino to juz bardziej przedmieście i sypialnia niż tradycyjna wieś. Ale temat jest o skrzyżowaniach.Przez kilka lat jak tu mieszkam nie było problemu (poza wszechobecnymi dziurami) z skrzyżowaniami. Właściwie czy nie,ludzie traktowali najdłuższe biegnące w południowej części Banina ulicę jako "główne". Dla mnie jest to rozwiązanie logiczniejsze ale jedno jest pewne przy takiej ilości wątpliwości i sporów powinny stanąć znaki gdyż utwardzenie którejś uliczki gruntowej nagle spowoduję że w miejscu gdzie było pierszeństwo nagle mamy skrzyżowanie równoległe a nie każdy od razu będzie pamiętał i ........klops
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
olo
Wszystko to pieknie opisałes i ja się z Toba zgadzam ale...........
nikt by nie dzielił tylko Ci nowi mieszkańcy często maja roszczeniowa postawę, nie melduja się w gminie, śmiecą, jeżdzą jakby świat nie istniał, pretensje o wszystko i jeszcze ustąp pierwszeństwa. Wyprowadzanie psów pod furtki domów itp. itd.
Oczywiście nie pisze ,że wszyscy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
~widz ja się zastanawiam skąd masz informację o meldunkach i dlaczego zakładasz że ludzie nie meldują się we własnych mieszkaniach? Pomijając fakt, że nie ma już obowiązku meldunkowego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a kto podatki płaci w takim razie? lepiej w Gdańsku niz w naszej gminie. To mamy bidę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
~max ale mnie interesuje skąd to mniemanie, że nowi mieszkańcy się nie meldują? W co którymś wątku jest ten argument używany, ale nie wiem na jakiej podstawie takie stwierdzenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.youtube.com/watch?v=Z6AGN4SGmgg
w linku to co sądzę o temacie !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry