Widok

słodkie migdały

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy taki pomysl, zapozyczony zreszta, zeby kazdemu z gosci kolo winietki polozyc malutki upominek - słodkie migdaly, likrowane w bialym, tiulowym woreczku.
I tu moje pytanie - SKAD wziac takie migdaly u nas??? Czy mamy jakies sklepy ze słodyczami tego typu?? Help, please, jak nic nie znajde to chyba bede prosila kolezanke z Francji o zakup i przyslanie...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
flo, ciekawe z tymi migdałkami (5 sztuk?:) jeżeli ich nie znajdę tutaj nigdzie w rozsądnej cenie (a nie jak słoiczek dźemiku za 100 zł - przegięcie) .... to wiesz co? zakupisz dla nas u siebie z 5 kilo takich migdałków i podeślesz nam DHL'em ;) hi hi hi :)

ja już się zastanawiałam nad Lentilkami i też nad rafaello, ale to jest trochę za delikatne i może się niestety rozpłynąć jak jest ciepło, albo łatwo pokruszyć :)

image

image

wygladaja jak jakies tabletki:D

takie slodkie migdalki:)
ja zamiast migdalkow planuje wlozyc do woreczkow po dwa rafaello:) mozna wlozyc tez jakies czekoladki.
a tak na marginesie....wedlug tradycji (przynajmniej niemieckiej) tych migdalkow powinno byc w woreczku 5 : za milosc, szczescie, plodnosc, wiernosc i powodzenie w malzenstwie (w innej wersji zdrowie, szczescie, dostatek, dzieci i dlugie zycie)
to ja też sie piszę na tę przedślubną podróż po migdały, bo i mnie się ubzdurały takie tiulowe woreczki :)

sprobuj rozejrzec się w BOMI (np. wKlifie)-oni mają cudaczne potrawy;
np. sloik dzemu z egzotycznych owoców za 100zl; może znajdą sie też słodkie migdały:))
ew. zamowie podwojna porcje :o)

to ja się dołączam do prośby :) ja niestety nie mam koleżanki we Francji, ani w Grecji :( ale może elajza zrobimy sobie podróż przedślubną :) hihi :) po migdałki :)

do góry