Widok

słodko, część druga ;)

Zakładam nowy wątek, słodycze stały się niemożebnie długie i nie mam już do nich cierpliwości ;) Będę sobie grać i pisać, zapraszam do wspólnego działania, razem przetrwamy tę kwarantannę ;) Na początku tejże miałam nastrój bojowy i obejrzałam sobie Orzeł wylądował oraz Działa Nawarony ;) Ostatnio zaś nadrabiam nowości filmowe, wybrałam Małe Kobietki i choć widziałam już dwie wcześniejsze ekranizacje i czytałam książki to nadal się wzruszam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Człowiek myśli, że w długi weekend pośpi sobie dłużej, a tu jak na złość codziennie budzę się o siódmej XD I już nie mogę zasnąć. Ale przynajmniej nie muszę wstawać XD Wylegiwanie się też jest fajne ;)
Nadrabiam kino, byłam na Jeźdźcach sprawiedliwości, Diunie i Spencer. Zachwycam się Diuną, jak dla mnie film roku! A muzyka Hansa Zimmera niesamowita
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I link ;)
http://www.youtube.com/watch?v=BdtiYwSP9ko
Chyba napiszę list do Mikołaja w sprawie płyty ;)

Jak tam wasze Mikołajki? Ja ubrałam sweter z reniferem i skarpetki w pierniczki i podjadam mikołajkowe słodkości :) Spodnie też mam, rzecz jasna, ale bez ozdób XD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem do tyłu, bo dziś jeszcze rogala z makiem upolowałam ;) A dzień na wariackich papierach i mi jakoś w ogóle Mikołajki umknęły. Ale w Święta się poprawię ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pełna solidarność jajników. Wczoraj akurat, nosiłam stopki we frytki, ale dziś salutuję Piernikom ;)
Niestety, skarpetków w paszteciki nie naszłam (jeszcze), ale manifestuję dzielnie :)
https://naforum.zapodaj.net/1946ca564122.jpg.html
Ps
Mikołajki, jak z bajki. Podstępem osiągnięty stan, ale cel uświęca środki. Bazuję na doświadczeniu pokoleń kobiet przede mną.
Dzięki pralaseczki

W tym roku poszłam w skarpetki i kupiłam już cztery pary świątecznych. I nie wykluczam kolejnych XD I do kompletu drugi sweterek z reniferem XD Zaczęłam też grudzień z kryminałem świątecznym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idą święta bo wyprałam firanki XD Ale udało mi się jeszcze pójść do kina z mamą na West Side Story powiadam Wam - świetna jest ta nowa wersja

Cięcie ;)
Pięknie sfilmowana, ze wspaniałą choreografią! Wzruszyłam się w kinie choć wiedziałam, jak się skończy historia, moja mama nie znała wcześniejszego filmu i wyszła z kina oczarowana :) Polecam, chyba że nie lubicie musicali i wzruszeń oraz łamiących serce zakończeń ;) Zostawiam na zachętę ;) http://www.youtube.com/watch?v=TROiF4Ypjqs

Żyjemy w ciekawych czasach :) Ja też, wzruszyłam się. Łatwo mi to przychodzi. Miękka picia jestem.
http://youtu.be/BVn41bRNoD0
Ps
Dzięki projektowi "kino konesera", nadgoniłam "Ostatni Pojedynek".
Każda Kobieta, z pewnością docenia ten obraz.
Podobno mało "chodliwy", ale tym bardziej ukłony dla twórców, za realizację.

Ostatni Pojedynek mam i na pewno obejrzę, ale już w kinie domowym. Szykuję się jeszcze na ostatnią premierę tego roku roku - Matrix. Zmartwychwstania

Cięcie ;)
Ciekawam, czy ta odsłona zbliży się do rewelacyjnej pierwszej części ;)
Jeszcze dwa dni zdalnego i wolne, już nie mogę się doczekać XD Udało mi się dziś umyć jedno okno, ale za to duże ;) Drugie musi jeszcze poczekać ;)

Z marchwi wstania, są spektakularne. Chodzą słuchy, że matrixowe oszałamiające. Wciąż mam płaszcz Trynity ;) z tamtych lat. Chyba trochę skurczył się ha ha :D
Szacun. W tym roku nie myję okien. Nic nie robię. Oszczędzam wodę i siły. Robię sobie wakacje.

Trinity świetna, ale ja czekam na Keanu

Cięcie ;)
I liczę na świetne kino!
Nie znoszę myć okien, ale na święta robię wyjątek ;) Żeby dobrze widzieć śnieg, który spadnie na święta. Taką mam nadzieję XD

Na trailerach nowy Matrix jest ciepły. Cały w tonacji żółtej i soczysto-zielonej. A urok pierwszej części plegał na tym, że była zimna. W tonacji chłodno-niebieskiej i zielonkawej czerni. Dwie kolejne części też zimne, ale o nich to lepiej w ogóle milczeć. W skrócie - stary matrix jak dawne klisze kodaka, a nowy jak fujifilm. Ciekawe, dlaczego taka zmiana.
Sam Leitmotiv nadal wydaje się i**otyczny. Czlowiek jako bateryjka. Bez sensu. Już predzej słoń, goryl lub wieloryb. I software tak rozbudowany wtedy nie potrzebny. Taki los może człowiekowi zgotować nie maszyna, lecz człowiek. I to się zresztą ma wydarzyć. Nie jakieś tam kokony, lecz okulary do vr wystarczą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyczuwam sceptycyzm ;) Ale ja i tak pójdę do kina XD Keanu na dużym ekranie to zawsze przyjemność! Żałuję tylko, że nie byłam w kinie na pierwszej części, a brat tak mnie namawiał! Młodszy, a wiedział co dobre XD

Nie, zaskoczenie tylko. Wczoraj znów widziałem trailer, tym razem w kinie. Paleta barw jak w filmach Almodovara. Po zmartwychwstaniu nowa jakość. Pewnie kiedyś obejrzę nie oczekując niczego, bo tak jest najlepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Ciekawe, dlaczego taka zmiana.

Bo scenariusz pisała kobieta? A pierwsze 3 faceci. xD

Lana. Mogło być gorzej, mógł być Mieczysław. Najlepszego

https://youtu.be/QprfH25ORhE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opinie są skrajnie różne, jedni się zachwycają inni wprost przeciwnie, jak mój brat na przykład XD Bilety już kupione, przekonam się niedługo. Zawsze w pod koniec grudnia chodziłam na jakiś blockbuster, tradycji musi stać się zadość XD

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (223 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (340 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry