Widok

słodko, część druga ;)

Zakładam nowy wątek, słodycze stały się niemożebnie długie i nie mam już do nich cierpliwości ;) Będę sobie grać i pisać, zapraszam do wspólnego działania, razem przetrwamy tę kwarantannę ;) Na początku tejże miałam nastrój bojowy i obejrzałam sobie Orzeł wylądował oraz Działa Nawarony ;) Ostatnio zaś nadrabiam nowości filmowe, wybrałam Małe Kobietki i choć widziałam już dwie wcześniejsze ekranizacje i czytałam książki to nadal się wzruszam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hej, dzieciaki! Lubicie bajki braci Grimm? A Monikę Belluci? A klimat filmów Tima Burtona? To zobaczycie film "Zła Królowa "
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tytuł chyba jest inny, właśnie "Bracia Grimm" ;)
Ja ostatnio oglądam kino wojenne, Tylko dla orłów, Działa Nawarony, Orzeł wylądował i ostatnio Złoto dla zuchwałych :) Czekam na jakieś ciekawe propozycje ;) Dopiszę do listy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Parszywa dwunastka jeszcze jest z tej serii, kiedy było sporo aktorów, co wyglądali na twardzieli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

O, Parszywa dwunastka to klasyk. Widziałam :) Może coś jeszcze? ;)

Aaaa,prawda! film z piękną Moniką nazywał się "Bracia Grimm" :) a kreacja nazywa się zła królowa
A oglądałaś może "Pan życia i śmierci ?" z Nicolasem Cagem! Nie lubię go, ale film fajny, o handlu bronią
A typowy wojenny, o konflikcie na bliskim wschodzie "helikopter w ogniu" super ujęcia

Kto w poblizu ma na zbyciu bez? Duzo bzu?
Poza tym mam interes do koleżanki Vi (I jak ktoś inny coś wie to też proszę polecic). Pisałaś, że ostatnio wojenne filmy oglądasz, ale może przez przypadek masz do polecenia jakiś film, którego akcja dzieje się na jakieś prowincji angielskiej?
Obejrzałam ostatnio serial "DR martin"... dla mnie po prostu rewelacyjny.. A sama postać doktora Martina to cudo...
Miłego dnia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam w pobliżu. Od groma. Ino to inne pobliże ;)

Szkoda bardzo, ze nie jestes w moim poblizu.
Chodzi za mną bez.....

Aby zachęcić
https://youtu.be/7_EqHMcF3bY
A może są bzy doniczkowe domowe?

Faktycznie, koleżanka Vi wciągnęła się w kino wojenne, ostatnio obejrzałam Czas mroku ( świetny Gary Oldman ) i Midway ( świetne sceny batalistyczne...i te samoloty

Edit
Jeśli chodzi o prowincję filmową, to przychodzi mi na myśl Księgarnia z marzeniami, Stowarzyszenie miłośników literatury i placka z kartoflanych obierek, ten ostatni z elementami wspomnień wojennych bohaterów. Jest jeszcze Moja kuzynka Rachela, ale to prowincja dworkowa, za to historia przednia! I Ktoś we mnie, też prowincja dworkowa, ale zubożała, za to z duchem we dworze ;)
Może coś Ci będzie odpowiadać, Ann :)

Musiałam w dwóch postach, bo pierwszy mi ucięło. Cenzura czy co?

Dzięki...
Jak nie widziałaś dr Martina to sprawdź.
Może też Ci się spodoba..

Nie widziałam, jak mi przejdzie faza na wojenne kino to poszukam :) A przy okazji - przeglądałam moje dvd i znalazłam bardzo dobry serial o prowincji, Panie z Cranford i Powrót do Cranford, połowa XIX wieku, bardzo dobra klasyczna produkcja BBC. W obsadzie Judi Dench, to tak na zachętę :) A jeśli lubisz Jane Austen to polecam Jane Austen żałuje, nie tak przesłodzony portret pisarki jak Zakochana Jane ;)

Policzki wołowe, duszone w czerwonym winie (hiszpańskim) ale w stylu burgundzkim, jak przystało kuchni fjużyn z garścią suszonych grzybów (z przewagą czerwonych koźlarzy), do tego własnoręcznie zagnieciony makaron - raj jest tu na ziemi.

Jak obierałem te policzki z błon, to sobie pomyślałem, że nigdy więcej. Tylko chińskie noże byłem w stanie tak wyostrzyć, żeby dawały radę. Z kilograma policzków dobre 0,2 błon - tylko koty nie narzekały. Policzki obsmażone mocno na patelni, potem do gara, na tej samej patelni obsmażone cebula i okopowe, do gara, deglasacja czerwonym winem i tez do gara, uzupełnione bulionem z dodatkiem estragonu, pimento i liści bobkowych (czosnku i papryczki chili xD), a potem to już tylko 4 godziny pyrkania. Efekt? Warto spędzić pół godziny na czyszczeniu tych polików z błon, efekt kulinarny powala na kolana. Smacznego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

masz. tylko musisz ogarnąć jakoś dźwięk

https://youtu.be/GaAp9fc0jPg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ech, miałam siedzieć na Rodos a siedzę w domu. Ewentualnie na balkonie ;) Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy domu z ogrodem czy innych działek ;) Kiedy byłam pulchnym dziecięciem to lubiłam chodzić na działkę dziadka, porzeczki utkwiły mi w pamięci, znaczy się lubiłam zbierać i jeść...była i kalarepka :) O grillu nikt wtedy nie słyszał;) Takie czasy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://youtu.be/_rFs7MCWUyU

Stacjonarne te wakacje w tym roku, ruszyłam się zatem do sklepu i kupiłam w końcu nowy telewizor ;) Zajmuje teraz pół mieszkania, drugie pół zajmuje kotka a ja gdzieś pomiędzy ;) Przetestowałam już filmy nowe i stare, prawie jak w kinie ;) Teraz czekam na jakiś dobry mecz piłki nożnej, żeby porównać wrażenia ;) W każdym razie pan Darcy na dużym ekranie wygląda bosko ;) A oglądanie Dunkierki to marzenie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No, muszę powiedzieć, że FC Barcelona pięknie się prezentuje na dużym ekranie ;) Napoli też, ale ja jestem fanką Barcy ;) Dobrze było obejrzeć znowu Ligę Mistrzów, chociaż bez publiczności jakoś tak dziwnie...

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (335 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (221 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry