Widok

ślub bez organisty

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny!
czy któraś z was miała lub planuje ślub, a dokładnie oprawę muzyczną ślubu bez organisty??? Organy są zdecydowanie na końcu listy moich ulubionych instrumentów i zastanawiałam się czy istnieje możliwość "prowadzenia" mszy przez inny instrument -np. flet albo skrzypce z pominięciem organów. Byłam kiedyś na mszy gdzie była wyłącznie gitara i bardzo mi się podobało, ale to chyba mało "elegancki" instrument jakna taką okazję. Proszę o opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Oprawa muzyczna ślubu jest zależna od Was no i po części od księdza, który raczej nie powinien robić problemów jeśli będziecie chcieli mieć na ślubie własny zespół. Fotografując na ślubach wiele razy tak właśnie było, że organistę zastępował zespół muzyczny (wokal, flet, trąbka, gitara, czasem nawet i perkusja). Tak więc życzę wyrozumiałego księdza ;)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA, CHRZTU, REKLAMOWA, OKOLICZNOŚCIOWA
http://www.fotograf.sopot.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podłączam się do pytania - gdyż słyszałam, że księża niechętnie godzą się na rezygnację z organizsty z jego kościoła.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090918640113.html
my nie będziemy mieć organisty tylko gitarę i flet...
image[/url]
image
dzięki za info - księdza mamy dość wyrozumiałego, więc raczej nie będzie robić kłopotów. Bardziej bałam się, że organista jest po prostu nieodzowny. Z reguły skrzypce były po prostu dodatkiem do organów - stąd moje zapytanie :)
Witam

dla mnie organy to podstawa (sama nie wyobrażałam sobie swojego ślubu bez marsza weselnego Mendelsohna na koniec), szczególnie w dużych kościołach. Ale muszę przyznać, że zdarzało mi się uświetniać uroczystości ślubne, na których grałam tylko ja (skrzypce). Ale z reguły były to małe wiejskie kościolki, jak np w Rekownicy, czy kiedys w okolicach Stronia Slaskiego, w zeszłym roku w Chałupach..
www.hannaskrzypce.pl

Muzyka która udekoruje Twoją uroczystość
Tak brzmi ślub w wykonaniu zespołu Te Deum:

http://www.muzykanaslub.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=21&Itemid=48

Kontakt: 518941967 , kasia_r87@o2.pl

Organista jest niepotrzebny :)
my mielismy bez organisty,pieknie nam zagrał zespół,proboszcz co prawda i tak doliczyl za organiste do rachunku no ale trudno:)
Opinia została zablokowana przez moderatora
witam =D ja moge polecić zespół Progressive Spirits z Tczewa... śpiewali niesamowicie...a Ave Maria na klawiszu + solo na saxofonie - rewelacja... to młode osoby, choć nie znały młodej pary , bardzo zaangazowali się by było to piękne przezycie dla młodych... nawet było widac wzruszenie na ich twarzach ... mam do nich kontakt progressive-spirits@wp.pl naprawde gorąco polecam
ja się zdecydowałam na kruk duo - grają na keyboardzie i śpiewają (duet męsko-damski)
nie chciałam organisty, ale mendehlsona będę miała na koniec - w końcu technika jest taka, że na keyboardzie z dobrym nagłośnieniem też będzie fajnie :)
image
Cha beczka śmiechu Kruk – Duo, na żywo tylko śpiewa, podkłady
puszczają w Kościele z play backu. Wiem, bo widziałam. I jeszcze coś na swojej stronie mają mp3 nagranie w studiu, w kościele inaczej to brzmi.
Ale może się podobać. Niestety klasycznie odśpiewana Ave Maria jest nie
do przyjęcia. Ale to już kwestia gustu.....NO I CENA 800ZŁ ZA DUET WOKALNY Z PLAY BACKu?
Chyba dobrze jest wiedzieć za co się płaci.

w odpowiedzi dla "życzliwej"

Witam panią beczkę śmiechu...My nie ukrywamy ze śpiewamy z podkładami muzycznymi....wiec ludzie wiedzą co biorą...poza tym nasze nagrania nie są nagrane w studiu tylko w domu...poza tym na żywo brzmimy znacznie lepiej niż na nagraniach, kto nie wierzy niech przyjdzie na ślub na którym gramy.. zapraszam serdecznie...proszę napisać do nas maila z zapytaniem o termin następnych ślubów i o miejsce i na pewno odpiszemy...Czy Ave Maria jest do przyjęcia czy tez nie to jest kwestia gustu i nie musi się pani podobać...Nie wiem czy Pani jest z konkurencji czy tez nie...ale śmieszy mnie pani żałość....jeśli chodzi o cenę to jest różna zależna od terminu i od miejsca bardzo często gramy tez za mniejsza kwotę...Tak się składa ze terminarz mamy zapełniony ..a to cos znaczy...jednak podoba się ludziom nasza oprawa muzyczną.. zresztą wystarczy poczytać na forum opinie o nas......

pozdrawiamy panią "życzliwą" :)

zapraszam na naszą stronę www.piekny-slub.pl
Witam Kruk - Duo chyba ludzie jednak nie wiedzą co biorą. Wyzej napisała Pani milka , ze gracie na keyboardzie.:-) I w większości tak ludzie myślą...
Poza tym gotowy podkład zawsze będzie gotowym podkładem...czyli playbackiem, wykorzystywanym przez kiepskie orkiestry na weselach...
No cóż grunt to reklama, prawda? I to na forum na którym nie powinna mieć miejsca...
z pozdrowieniami
śpiewajcie pieknie na tych pięknych slubach
życzliwa
Jeśli chca Państwo muzykę całkowicie na żywo: piano, bas, gitara, saksofon i na życzenie bębenek djembe oraz szeroki wybór pieśni w tym także na życzenia, a także przystępną cenę i dobrą jakość

oto kontakt do naszego zespołu Sursum Corda: sursumcorda.tczew@wp.pl
lub
aniela23@wp.pl

Na maila przesyłamy całą ofertę

Ktoś tu chyba nie zapoznał się z instrukcją o Muzyce podczas Liturgii, radzę zacząć od tego! wprowadzanie profanum do Sacrum! Msza to nie koncert ! Radzę się nad tym zastanowić, organy to instrument Kościoła!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry