Widok

slub bez wesela??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie do dziewczyn juz "po"..razem z narzeczonym chcemy zamiast wesela urzadzic tylko przyjecie w jakies fajnej restauracji.. jednak wszyscy mowia ze bedziemy zalowac ze nie mielismy wesela..jakie sa wasze opinie na temat takiego przyjecia?? a moze ktos juz cos takiego organizowal??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przyłaczam się do pytania. Juz zakładałam podobny wątek, ale sie urwał.
image
my mielismy ślub cywilny a pózniej przyjęcie weselne do 22. wszystko wyszlo bardzo dobrze, nie żałuje moze dlatego ze na weselu jakos specjalnie nigdy mi nie zalezalo.
Polecam wątek "wesele kontra obiad weselny" tam troszkę dziewczynki pisały:-)
Chyba czasem lepiej mieć miły obiadek i ciekawą podróż poślubną niż huczne wesele. Bo dla kogo jest wesele??? Dla Młodej Pary? - raczej nie. Zwykle nowożeńcy (i ja kiedyś też) są tak zestresowani "aby wszystko dobrze wyszło", że nie mogą doczekać się rana. Najpierw przygotowania, potem stres w trakcie, a na koniec rachunek gotówkowy....
Zróbcie obiadek dla najbliższej rodziny, a za kasę którą wydalibyście na wesele ucieknijcie gdzieś na trochę:)

... ale szkoda, że ja taki mądry kiedyś nie byłem... :(
http://www.muzykanawesele.net
email: wodzirej@muzykanawesele.net
gg: 1339315
Z tego, co wiem, to niejedna panna młoda już takie przyjęcie organizowała. Pewnie wkrótce się odezwą.

Ja z innej perspektywy - jeśli nie lubicie wesel, to nie ma co się zmuszać na siłę. Ale jeśli lubicie i zawsze chcieliście je zorganizować, a np. w danej chwili coś Was wstrzymuje, to lepiej to jeszcze przemyśleć. Ja wiem, że nasze wesele to była najlepsza impreza jaka została zorganizowana i to "na naszą cześć", więc nie żałuję i bawiłam się rewelacyjnie. Ale tak jak pisałam - taki klimat trzeba lubić, a nie zmuszać się do niego. :)
Dziewczyny podbiłam wątek przeze mnie zakładany -poczytajcie sobie:-)
Ja też nie mam wesela tylko obiad dla najbliższej rodziny :) A następnego dnia w podróż poślubną :D Moi znajomi tak zrobili i wszystko wyszło naprawdę suuuper :)
image
bardzo dziekuje za odpowiedzi..nigdy nie bawilam sie dobrze na rzadnym weselu i czekalam tylko do rana, az sie skonczy..to po prostu nie sa moje klimaty..wiec chyba pieniadze przeznaczone na ta impreze wydany na podroz poslubna:)

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry