Widok

ślub cywilny- kwiaty dla świadkowej???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, tak się właśnie zastanawiam czy świadkowa powinna mieć kwiaty do ślubu cywilnego. Tak samo z butonierką dla Pana Młodego, czy jemu tez trzeba zamówić mały kwiatek do butonierki?
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam ślub cywilny w grudniu i świadkowa nie będzie miała kwiatów mój M tez nie będzie miał kwiatka. Ale cywilny jest tylko formalnością w 2009 mamy kościelny.
Ja świadkowałam u mojej siostry na ślubie cywilnym i miałam mały bukiecik, Pan Młody i jego świadek również mieli po kwiatku w butonierce...Mimo tego, że również w 2009 mają ślub Kościelny to uroczystość w USC też świętowali, na pewno skromniej, bo było to małe przyjęcie dla najbliższej rodziny, były kwiaty, i ogólnie bardzo sympatycznie... :) Jak dla mnie nawet takie ślubowanie jest ważnym wydarzeniem, w końcu nie zawsze zmienia się stan cywilny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kwiaty, zarówno bukiet u Panny Młodej i druhny jak i butonierki Pana Młodego i świadka są częścią ich stroju. Niezależnie od tego czy to ślub cywilny czy kościelny dopełniają ich stroju i dodatkowo ozdabiają. W mojej opinii są nieodłącznym elementem każdego typu ślubu :)
Z mojego doświdczenia zawodowego wynika,że bukiecuk dla świadkowej niekoniecznie, ale kwiaty w butonirkach panów jak najbardzie.Wszystko zależy od tego jaką rangę stanowi ślub cywilny. Jeżeli traktowany jako formalność to i oprawa kwiatowa skromniejsza.Czasami jest to jedyny ślub i wówczas jest staranniej przygotowywany, również od stony kwiatów
Pozdrawiam
image
STUDIO FLORYSTYCZNE GLORIOZA
KOMPLEKSOWA OPRAWA ŚLUBÓW www.glorioza.net
email;edussa@wp.pl tel;(+48)693 126 042
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a po co odzielnie robicie cywilny i kościelny......... nie rozumiem? pzreciez teraz to sie razem robi.
imageimage
moja świadkowa miała bukiet z białych piwonii i chabrów :)

ja - z białych piwonii(w środku miały bordowe dodatki) i czerwonych tulipanów :)

mój Mąż oraz świadek - po malutkim pączku piwonii i tulipanku :)

image

image
miałam dwie świadkowe na cywilnym i tylko ja miałam bukiet (pan młody miał butonierkę)
bukiet świadkowej na kościelnym często panny młode zostawiają zamiast swojego pod ołtarzem albo obrazem Matki Boskiej - na cywilnym to moim zdaniem zbędny dodatek (za to butonierka u świadka powinna być)
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

oczywiście że tak. Dzięki temu całość będzie wyglądała pięknie. Jeśłi nie masz jeszcze zaufanej osoby do Twoich bukietów to taj znać a polecę Ci Panią Ulę która robiła wszytskie kwiaty na mój ślub i do tej oory wszystcy pytają mnie skąd wziełam tak boskie i piękne kwiaty;) dodam jeszcze ze tanio!!
pozdrawiam

Jakby co to pisz na mpopiel@poczta.onet.pl to podam Ci kontakt do Pani Uli
ja miałam ślub cywilny w październiku,jesteśmy młodzi i świadków też takich mieliśmy(22-26 lat)u nas świadek ani świadkowa nie mieli kwiatów,był to ślub mozna powiedzieć na luzie,bez nerwów i pokazówki.wszystkim się podobało,no i potem obiad weselny z kawą i ciastem dla najblizszych w restauracji Polonia w Gdyni,polecam.W czerwcu mamy kościlny i wtedy wszyscy bez wyjątku będą mieć kwiatki-pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak byłam świadkiem u siostry na ślubie cywilnym nie miałam kwiatów bo i po co? tzn. miałam ale jako "prezent" dla nich :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
u nas na cywilnym swiadowa miala kwiaty i nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej.

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry