Widok

ślub cywilny

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jaki czas wczesniej w przypadku ślubu cywilnego dziewczyny rezerwowałyście sobie termin w USC?(chodzi o miesiące zimowe,tzn najlepiej grudzień).Ja mysle ze starczy ze 2 miesiace wczesniej ale czy to nie za pozno?Mimo ze nie ma chyba przeludnienia w USC bo wiekszosc bierze slub konkordatowy,wole zapytac bo moze ktos z was wie.I jak wyglada spreawa zalatwiania formalnosci z tym slubem.Jaki czas potem dostaje sie akt malzenstwa zeby zalatwiac zmiane dowodu,czy od razu czy nie?poczatkowo myslelismy z narzeczonym o konkordatowym za roczek,ale podjelismy decyzje ze jednak wolimy wziac teraz w tym jeszcze roku slub cywilny a w sierpniu sam koscielny(tak pozno ze wzgledu na brak kasy obecnie na wesele ktore jednak chcemy...)Jesli ktoras z was brala slub cywilny poradzcie jak to wyglada czasowo i papierkowo.z gory wielkie dzieki

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem Slonko ile jest chetnych na ten dzien a opłata to 85 zł za znaczki tyle placiłam jak chcesz muzyczke lub fotografa to pacisz osobno ale to tasz malutko
Ja tez wlasnie w USC w Gdyni i nie wiem jak duzo chetnych jest na slub... tzn mam na mysli okres bozonarodzeniowo-sylwestrowy:/ konkretnie najlepiej 31 grudnia stad moja niepewnosc kiedy bedzie w sam raz zalatwiac.slyszalam ze w Gdyni nie ma tyle czekania co w Gdansku ale mimo to pytam.A co do oplat,jakie 600 zl?Rajuuu za co? Ja slyszlaam ze koszt cywilnego to ok 80 zl wszystkiego za co sie placi,cos jest jeszcze ponadto?uswiadomcie mnie jesli o czyms nie wiem.6 miechow to juz nie mamy tylko 4 i nie wiemy kiedy isc do USC.decyzja o slubie wypadla nagle a musimy jeszcze zdazyc odlozyc na obraczki i gajerek mojego przyszlego mezulka i to kupic a wczesniej skalkulowac koszty.Wg was jak pojdziemy tam tak za miesiac bedzie dobrze?Tzn 3 miesiace przed slubem(ciagle chodzi mi o USC w Gdyni!)??

ja biore w USC w Gdyni i rezerwowałam 2 miesiace szybciej i nie było problemu a koszty to grosze ale jesli jestes pewna o do daty to zrob to juz teraz po co sie zastanawiac
Dokumenty dostajesz od razu. Na sali.
Koszty ok. 600 zł
6 miesięcy wcześniej, zalezy gdzie chcesz, ja miałam w Pałacu Opatów, a tam nie w każdą sobotę są sluby
kiedyś mozna było 3 mies wczesniej, a teraz dokumenty sa ważne 6 miesięcy
do góry