Widok

ślub cywilny

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dzieczyny,
poszłam dzisiaj do Urzędu Stanu Cywilnego zobaczyć jak wygląda oprawa ślubu cywilnego, ponieważ ja również biorę tylko ślub cywilny. Czy któraś z Was brała ślub cywilny? W jakiej sukience? Ja chcę być ubrana w suknię ślubną w kolorze ecru ale po dzisiejszej wycieczce trochę się zmartwiłam. Podobno do ślubu cywilnego dziewczyny nie przychodzą w sukniach ślubnych. Jak u Was było z oprawą muzyczną, lampką szampana itp. Opiszcie swój ślub cywilny. Jak byście miały zdjęcia to proszę o przesłanie. Może poprawi mi się trochę humorek :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej :)
Ja co prawda nie mialam jeszcze ślubu, ale byłam niedawno na ślubie kuzynki, która normalnie była ubrana w suknię ślubną w kolorze ecru i nie przejmowała się czy wypada czy nie ! Do tego brała ślub drugi raz ! Także nie przejmuj się tylko zakładaj taką suknię, jakiej pragniesz :):)

image
ja byłam na ślubie u koleżanki, która też brała tylko ślub cywilny i miała na sobie białą suknię i w ogóle cały wystrój jak w kościelnym - jestem jak najbardziej za!
ubierz się tak, jak masz ochotę!

tak w ogóle to myślę sobie, ze przez te - moim zdaniem - głupie skojarzenia, że biała suknia tylko w kościele, jest potem tyle ślubów kościelnych branych dla "otoczki", a nie dla sakramentu...

pozdrawiam i pięknego ślubu życzę! :)))

kajaror: własnie! nos do góry :)
Wiele dziewczyn ubiera suknie do cywilnego.
Zobacz tu:
image

ja miałam cywilny, ale u nas było bardzo skromnie, miałam na sobie sobie satynową czarną spódnicę, cekinowy top i bordową marynarkę z aksamitu. Gości nie było - tylko świadkowie. Wszystko poszło szybko, bo to był ślub ze względów podatkowych. Ale teraz na spokojnie bierzemy kościelny - ten już z miłości ;)

image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jas do cywilnego mialam bordowo zlota suknie slubna na kole, to byla typowa slubna sukienka gdyby nie kolor ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez zamierzamy brac cywilny ... piszcie piszcie swoje relacje z cywilnego no i jakie mialyscie sukienki ;)

byłam ostatnio na ślubie cywilnym kolegi i uważam, że jeśli to ma być tylko jedyny ślub w życiu to można sobie normalnie pozwolić na suknie ślubną; jego żona właśnie miała tylko że bez welonu :)

TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Ja brałam ślub cywilny. Miałam na sobie typową białą suknie slubną. Slub i wesele nie rózniło sie niczym od slubu koscielnego. Wychodzac z domu mielismy błogosławieństwo. Wesele było na 66 osób i bawilismy sie do rana ;). W Usc Gdynia był poczestunek szampanem, jedyne co mnie wkurzyło to fakt ze szampana nie mozna miec swojego. Wiec za butelkę zwykłego normalnego wina mus. zapłaciliśmy 25 albo 35 zł ( cos koło tego)

Hej,

a mogłabym prosić o jakies zdjęcie z Twojego ślubu? Dzięki
my bierzemy ślub cywilny 22.08.2008 i suknie mam typowo ślubna kolor ecri - z tym ze bez welonu. Gości mielismy miec 45 osob a obecnie juz mamy 53 osoby możliwe ze jeszcze sie zwiekszy :-) Mamy juz kamerzyste i fotografa, sale i dj. Po USC idziemy na przyjecie weselne na ktorym nie bedzie wielu rzeczy ze slubu koscielnego ale bedzie super zabawa bo to bedzie nasz slub, nasz dzien i nie pozwolimy aby ktokolwiek nam go popsul :) a jak sie komus cos nie bedzie podobało zawsze może wyjsc :-) dodatkowo nastepnego dnia czyli w sobote robimy poprawiny :-)

juz sie nie moge doczekać

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zupełnie nie rozumiem dylematu... Ślub to ślub bez względu na to gdzie odbywa się ceremonia. Ja brałam cywilny i nie uważam, żeby byl gorszy niż kościelny. Były skrzypce, fortepian, sypanie ryżem i rzucanei grosikami. Były kwiaty, życzenia i prezenty a także wesele do rana. A wyglądałam tak ...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8cf689747da6603c.html

image
Ja na swoim ślubie cywilnym wyglądałam tak - sukienka jest na sprzedaż.
image

image
sliczna ta sukienka :) a mozesz mi powiedziec gdzie ja kupowalas, i czy byly moze w innym kolorze?? :)

image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
sliczna sukienka i ty pieknie w niej wygladalas :)))

Ja swoją sukienkę szyłam.

p.s. dzięki za komplement

image
hej :)
masz jeszcze ta sukienke na sprzedaz? jesli tak to poprosze o info na maila: mejlunek@wp.pl
pozdrawiam, ania
Ja brałam ślub cywilny w grudniu, więc mój strój składał się z ciemnego płaszcza w kwiaty sięgającego lekko za kolano i satynowej rudej sukienki o tej samej długości. Niedługo biorę ślub kościelny i to dlatego zostawiłam sobie przyjemność włożenia białej sukni dopiero wtedy.

Nie widzę jednak żadnego problemu, żebyś się ubrała tak, jak sobie wymarzyłaś! Ja wdziałam to, co sobie wymyśliłam i Ty tez powinnaś!

Po ślubie poszliśmy na obiad do restauracji na Długiej- tylko 8 osób:) czyli moi rodzice i siostra plus teściowie z synem. Nie zapraszaliśmy nikogo na ślub, ale nasi znajomi i tak zrobili nam przemiłą niespodziankę i przyszli z gratulacjami. Zrobiło się nam naprawdę ciepło na sercu!! Zaprosiliśmy ich wieczorem na imprezę do klubu:)

W USC można sobie zamówić muzykę, w Gdańsku to była skrzypaczka i i jakiś pan z klawiszami, szampana i fotografa- za każdą z tych rzeczy z osobna płaci się ok 50zł. My zamówiliśmy tylko muzykę - 40zl. Zdjęcia robili robili znajomi, a reszta jak wyżej:)

image
W Gdyni pan na klawiszach gra w cenie ślubu :)

image[/url]image[/url]
Bardzo dziękuję za pocieszenie i czekam na Wasze relacje ze ślubu. Dzięki
ja uparłam się na ślub cywilny w Pałacu Opatów w Oliwie ;)

było pięknie :D

każdy z gości był pod wrażeniem ;) piękny, kolorowy Park Oliwski + cudowne wnętrza Muzeum :)

fakt, że za samo "wejście" płaci się 300zł ;) do tego osobno pozwolenie na fotografowanie, osobno pozwolenie na filmowanie :P za wyjęcie kieliszków płacisz 210zł - szampana dajecie swojego :) koncert w czasie ślubu - dodatkowa opłata :)

z początku byliśmy zdecydowani na sam ślub (300zł) + pozwolenie na foto (80zł) :)

dzień przed ślubem zamówiliśmy tzw. "bankiet" - czyli kieliszki do naszego szampana ;)

niespodzianką był koncert - wchodziliśmy do sali, a tam grały nam 2 Panie... z wrażenia i zaskoczenia nie "zarejestrowałam" na czym ;) ponoć za to dodatkowo się płaci :P

w każdym razie po ślubie zeszliśmy na dół (śluby są na 1 piętrze), w osobnej sali był szampan i życzenia :)

po wyjściu z Pałacu Opatów zostaliśmy obsypani ryżem i pieniążkami :P

ja miałam czerwoną sukienkę :)

przed nami ślub brała dziewczyna w białej ślubnej sukni - tylko skromniejszej niż do ślubu kościelnego i bez welonu :)

po nas - Panna Młoda była w złotej sukni :)

śluby w Pałacu Opatów udzielane są raz w miesiącu - data jest narzucana :)
wszystkiego można dowiedzieć się w Gdańskim USC :)

aaaaa - i po ślubie nie było wesela ani nawet obiadu ;)

pojechaliśmy przebrać się - do mnie do domu :) wypiliśmy herbatę ze świadkami+moją Mamą i jej koleżanką :)

wsiedliśmy w zapakowane wcześniej auto i pojechaliśmy na cmentarz do mojego Taty :)

później zrobiliśmy niespodziankę Teściom i ciotkom + Babci :) wszyscy myśleli, że jesteśmy już w drodze na tydzień miodowy ;) a my wpadliśmy do nich na godzinkę :)

a później sioooo na Kaszuby :)

AgusiuGda wklej zdjecie jak wygladalas w swojej sukni slubnej :) jestem ciuekawa jak to wyszlo.

na kompie u mojego męża(!) nie mam jeszcze swojego programu do obróbki fotek ;) więc mamy tu tylko oooogrooomniaste fotki :P

dwa zdjęcia(mniejsze) z naszej-klasy :)

image

http://photos107.nasza-klasa.pl/dev184/0/259/402/0259402345.jpg

image

Ślicznie ci w czerwieni. Jeszcze raz gratulacje i wszystkiego najlepszego :]

image

image
Witam.
Ja też miałam tylko ślub cywilny (na zamku w Krokowej), potem wesele.
Miałam sukienkę przerobioną z sukni ślubnej :)
Jest na sprzedaż.

image
ja bralam cywilny tez ubrana bylam w garsonke:) szampana sami przynieslismy ,a grajki zagrali sto lat:)1,5 roku pozniej wzielam koscielny:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Ja miałam taką do cywilnego
image
image

image

image
Dziewczyny jeszcze przed cywilnym - jesli moge Wam coś doradzić, to koniecznie weźcie dodatkową oprawę muzyczną do ślubu!

Ja w ostatniej chwili zdecydowałam sie na Duo amor - skrzypaczka plus pianista, ktorzy grali w trakcie ceremonii (na wejście, na zakończenie ceremonii, na toast, na uroczyste wyjście z sali), a potem przez cały czas składania zyczen - przy czym ona wtedy w dalszym ciagu na skrzypcach, a on na gitarze. Mieliąmy ślub w Sopocie, więc gosci zaprosiliśmy na składanie życzen do parku koło Urzędu. Duo amor grało przez ten czas przyjemną, lajtową muzyczkę. To się bardzo gościom podobało, no i na pewno bylo dużo fajniejsze od jakiego dyżurnego grajka z urzędu. Naprawdę, warto dodać tej ceremonii trochę uroku i lekkości:)

image
AgusiaGda slicznie :))) i jeszcze raz gratulacje!!

super AgusiaGda! oboje bardzo fajnie wyglądaliście! :)

dzięki Dziewczyny :D

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry