Widok

ślub nad jeziorem

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukamy miejsca, w którym moglibyśy wziąć ślub w plenerze, nad jeziorem, w pobliżu miejsca, gdzie potem chcielibyśmy zorganizować wesele. Jeśli ktoś zna takie sprawdzone miejsce, prosimy o informację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
łapino, była "roma" teraz chyba "dorota"
jest tam możliwość wzięcia ślubu w plenerze plus wesele pod dużym namiotem. Wszystko nad jeziorem, a o północy tort wieżdża na pomost, można jeszcze sobie zaserwować fajerwerki. Bardzo fajne miejsce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dwor lisewski ma fajne plenerowe atrakcje
Adler jest nad jeziorem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wichrowe Wzgórze, Chmielno. Zwłaszcza sala Oaza Zdrowia gdzie 3 z 4 ścian są przeszklone z widokiem na jezioro Kłodno- jesli wesele powyzej 80 osób. Jesli mniej to w tym samym miejscu Chata Aniołów. My mamy w Wichrowym wesele 1 czerwca :-)
Zgadzam się z Anią-Wichrowe Wzgórze jest idealne na taki ślub.Byłam w Oazie Zdrowia i byłam oczarowana..był nawet plan żeby zrobić tam wesele. Koleżanka natomiast miała ślub w Pensjonacie LakeSide nad Jeziorem Ostrzyckim - okolica bardzo ładna,jest tam zrobiony taki jakby ołtarzyk/kapliczka. Mnie osobiście wnętrze nie powaliło,ale koleżanka była baardzo zadowolona z jedzenia i obsługi.
http://www.hotelotomin.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Własnie! Zapomniałam napisac o Otominie... zastanawialiśmy się już który termin wybrać w tym hotelu,ale ze względów finansowych musieliśmy odpuścić sobie wizję ślubu w plenerze
Dziękujemy za pomysły, każdy sprawdzimy, mam nadzieję, że znajdziemy coś fajnego.
Koleżanka z naszego rocznika miała ślub/wesele w Romie w łapinie i była zadowolona z organizacji. wiem, że tam jest kapilica i bywa, że jest możliwość udzielenia ślubu przez miejscowego proboszcza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
O ile mi wiadomo najczęściej jest problem z ceremonią kościelną poza kościołem (zgoda Kurii a raczej jej brak). Można zrobić ślub cywilny, lub rozwiązać to połowicznie.
Jeśli odległość nie gra większej roli i można rodzinę ulokować w pokojach ośrodka nad wodą - to polecam Hotel Jabłoń na Mazurach.
Ślub tam swój miał Michał Wiśniewski z p.Tajner. Organizują go na pomoście na wodzie. Jeśli ktoś był wewnątrz i okolicy, przyzna,że takiego klimatycznego miejsca w najbliższej okolicy próżno szukać...
W Charzykowych jest piękna restauracja nad jeziorem - "Na skarpie". Fajne widoki, kameralny klimat - do tego w tej miejscowości jest fajny kościółek i proboszcz ;) A i goście nie będą się nudzić bo atrakcji tam aż nadto.
Ja w tym roku będę miała wesele w ośrodku wypoczynkowym ZAWIATY - nad jeziorkiem :) ładne domki na zakwaterowanie gości, sala też ok :):):)
My mieliśmy ślub w czerwcu 2012 w Chmielnie w Agroturystyce u Chłopa. Piękna sala z widokiem na jezioro, mają swój pomost, duży teren i świetne jedzenie. Nam było super:)
Śluby plenerowe organizuje Hotel Otomin.
Od tego roku także na pomoście.
Tuż obok sala bankietowa z fantastycznym widokiem na jezioro.
Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja osobiście mogę polecić ośrodek ROMA w Łapinie, piękne miejsce, świetne jedzenie miałam tam wesele 3 lata temu prawie we wrześniu i do tego w namiocie super klimat.
Iga a kiedy masz wesele? Ja też będę miała w Zawiatach, ale dopiero za rok :)
DamaKier... moje wesele już tuż tuż... za tydzień! tzn. 8 czerwca!!! :)

pozdrawiam
Iga, w takim razie czekam na relację!! My będziemy mieć wesele na 100 osób i mam pewne obawy, czy się wszyscy zmieszczą..
~DamaKier

:) juz po weselu...

wszystko sie idealnie udało, począwszy od pogody 22*C i piękne słońce po smaczne jedzienie, dobra zabawę i pokaz sztucznych ogni!
Lepszego wesele nie mogliśmy sobie wymarzyć!

U mnie było 70 osób i nie było problemu z usadzeniem gości, obawiam się, że przy 100 osobach może być problem z rozmieszczeniem stołów. Musisz jechać do Pani Ani i ustawić z nia stoły na 100 osób, zobaczyć jaka jest jej propozycja. Jesli chodzi o samo miejsce to wszyscy goście byli zachwyceni, łącznie z fryzjerka i makijazystką które nie chciały odjeżdzac! Domki bardzo, bardzo czyste, goście chwalili warunki noclegowe.
Jedzenie bardzo smaczne, pieczonym indykiem od "LISA" wszyscy się zajadali.
Ogólnie polecam!

pozdrawiam, jak potrzebujesz zdjęcia czy jakies informacje dodatkowe pisz na maila
sukienka-slubna@wp.pl
Byliśmy w Zawiatach na weselu 2 lata temu, piękne miejsce!!
Ania - a w której sali macie wesele? My mamy w Chacie Aniołów i zastanawiam się czy tam nie jest za mało miejsca
Agata460 kiedy macie, my planujemy pod koniec września, jaki wystrój? we własnym zakresie czy bierzesz od właścicieli? które z dodatkowych jedzonek wybraliście? będziecie korzystać z dodatkowych atrakcji? jakieś dodatkowe koszty przy podpisywaniu umowy? a no i czy macie już dja i fotografa, ja dopiero zaczynam planować, a do września w sumie już tuż tuż...
jak wrażenia po ślubie? Planujemy pod koniec września i zastanawiam się jak wystrój, jedzonko, dodatkowe atrakcje, jak u Ciebie to wyglądało?
Aniu jak wrażenia po ślubie, jakie menu dodatkowe? jakieś dodatkowe atrakcje wybraliście? jakiś wybór wytroju sali? no i jak z umową, dodatkowe koszty nie wyszły przy podpisywaniu umowy? tak dopytuje bo właśnie chciałabym podpisać umowę
Polecam Dolinę Szarloty koło Słupska
http://www.dolinacharlotty.pl/

Mieliśmy kiedyś okazję oprawiać muzycznie ślub w tym miejscu. Urokliwy mały kościółek, jezioro, pałac ... łono natury.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Miałam wesele w romie i ślub na świeżym powietrzu, od smierci księdza nie wiem czy jest to wciąż możliwe, ale miejsce fajne a jedzenie dobre.

Pozdrawiam serdecznie
Monika Pańczyszyn
do góry