Widok

ślub nad jeziorem

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukamy miejsca, w którym moglibyśy wziąć ślub w plenerze, nad jeziorem, w pobliżu miejsca, gdzie potem chcielibyśmy zorganizować wesele. Jeśli ktoś zna takie sprawdzone miejsce, prosimy o informację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
łapino, była "roma" teraz chyba "dorota"
jest tam możliwość wzięcia ślubu w plenerze plus wesele pod dużym namiotem. Wszystko nad jeziorem, a o północy tort wieżdża na pomost, można jeszcze sobie zaserwować fajerwerki. Bardzo fajne miejsce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dwor lisewski ma fajne plenerowe atrakcje
Adler jest nad jeziorem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wichrowe Wzgórze, Chmielno. Zwłaszcza sala Oaza Zdrowia gdzie 3 z 4 ścian są przeszklone z widokiem na jezioro Kłodno- jesli wesele powyzej 80 osób. Jesli mniej to w tym samym miejscu Chata Aniołów. My mamy w Wichrowym wesele 1 czerwca :-)
Zgadzam się z Anią-Wichrowe Wzgórze jest idealne na taki ślub.Byłam w Oazie Zdrowia i byłam oczarowana..był nawet plan żeby zrobić tam wesele. Koleżanka natomiast miała ślub w Pensjonacie LakeSide nad Jeziorem Ostrzyckim - okolica bardzo ładna,jest tam zrobiony taki jakby ołtarzyk/kapliczka. Mnie osobiście wnętrze nie powaliło,ale koleżanka była baardzo zadowolona z jedzenia i obsługi.
http://www.hotelotomin.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Własnie! Zapomniałam napisac o Otominie... zastanawialiśmy się już który termin wybrać w tym hotelu,ale ze względów finansowych musieliśmy odpuścić sobie wizję ślubu w plenerze
Dziękujemy za pomysły, każdy sprawdzimy, mam nadzieję, że znajdziemy coś fajnego.
Koleżanka z naszego rocznika miała ślub/wesele w Romie w łapinie i była zadowolona z organizacji. wiem, że tam jest kapilica i bywa, że jest możliwość udzielenia ślubu przez miejscowego proboszcza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
O ile mi wiadomo najczęściej jest problem z ceremonią kościelną poza kościołem (zgoda Kurii a raczej jej brak). Można zrobić ślub cywilny, lub rozwiązać to połowicznie.
Jeśli odległość nie gra większej roli i można rodzinę ulokować w pokojach ośrodka nad wodą - to polecam Hotel Jabłoń na Mazurach.
Ślub tam swój miał Michał Wiśniewski z p.Tajner. Organizują go na pomoście na wodzie. Jeśli ktoś był wewnątrz i okolicy, przyzna,że takiego klimatycznego miejsca w najbliższej okolicy próżno szukać...
W Charzykowych jest piękna restauracja nad jeziorem - "Na skarpie". Fajne widoki, kameralny klimat - do tego w tej miejscowości jest fajny kościółek i proboszcz ;) A i goście nie będą się nudzić bo atrakcji tam aż nadto.
Ja w tym roku będę miała wesele w ośrodku wypoczynkowym ZAWIATY - nad jeziorkiem :) ładne domki na zakwaterowanie gości, sala też ok :):):)
My mieliśmy ślub w czerwcu 2012 w Chmielnie w Agroturystyce u Chłopa. Piękna sala z widokiem na jezioro, mają swój pomost, duży teren i świetne jedzenie. Nam było super:)
Śluby plenerowe organizuje Hotel Otomin.
Od tego roku także na pomoście.
Tuż obok sala bankietowa z fantastycznym widokiem na jezioro.
Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja osobiście mogę polecić ośrodek ROMA w Łapinie, piękne miejsce, świetne jedzenie miałam tam wesele 3 lata temu prawie we wrześniu i do tego w namiocie super klimat.
Iga a kiedy masz wesele? Ja też będę miała w Zawiatach, ale dopiero za rok :)
Ania - a w której sali macie wesele? My mamy w Chacie Aniołów i zastanawiam się czy tam nie jest za mało miejsca
Polecam Dolinę Szarloty koło Słupska
http://www.dolinacharlotty.pl/

Mieliśmy kiedyś okazję oprawiać muzycznie ślub w tym miejscu. Urokliwy mały kościółek, jezioro, pałac ... łono natury.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
DamaKier... moje wesele już tuż tuż... za tydzień! tzn. 8 czerwca!!! :)

pozdrawiam
do góry