Widok
ślub u Franciszkanów Kaplica Św.Anny (kościół Św.Trójcy) Gdańsk
Witam serdecznie!Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała może tam ślub? My mamy termin na 14.08.2010, wiem że wystrój jest we własnym zakresie ale nie do końca wiem hak jest z oprawą muzyczną. Jeśli ktoś ma jakieś informację będę wdzięczna :)
Widzę, że jednak ktoś się znalazł kto również tam organizuje ślub :) mama wrażenie, że kościół czy też kaplica zupełnie są niepopularne ale może akurat tak się składa, że nie ma tych przyszłych panien młodych, czy też panów młodych tutaj na forum. Co do własnego księdza nie wiem, ale chyba już poprzedniczka wyjaśniła. Dla zainteresowanych - organista Pan Tomek bardzo sympatyczny, będzie wraz z innymi muzykami u nas grał w składzie organy, skrzypce wiolonczela. On również śpiewa, myślę że całkiem ładnie :) Jest bardzo elastyczny co do wyboru utworów. Co do samego załatwiania dokumentów, trochę więcej niż normalnie, ponieważ nie jest to parafia. Wszystkie dokumenty załatwiamy w parafii Św. Piotra i Pawła. Trudno troszkę o kontakt z Ojcami - jakoś nie mieliśmy szczęścia na początku ale zobaczymy jak będzie przed samym ślubem. Jeśli będziecie miały ochotę na wcześniejsze relacje, ewentualnie jakieś podpowiedzi co do samej mszy to będę wdzięczna :) Pozdrawiam!
Witaj!
Podroz poslubna za pare tygodni:)
Slubu udzielal nam o.Tomasz, to on 'zajmuje sie' parami mlodymi,
msze moze prowadzic on lub ktos ustalony z gory,
chyba ze poprosicie innego Ojca.
Proby nie mielismy, ale zawsze mozna sie spotkac w Trojcy, porozmawiac i popytac, atmosfera jest bardzo serdeczna i przyjazna.
pozdr i powodzenia BD
Podroz poslubna za pare tygodni:)
Slubu udzielal nam o.Tomasz, to on 'zajmuje sie' parami mlodymi,
msze moze prowadzic on lub ktos ustalony z gory,
chyba ze poprosicie innego Ojca.
Proby nie mielismy, ale zawsze mozna sie spotkac w Trojcy, porozmawiac i popytac, atmosfera jest bardzo serdeczna i przyjazna.
pozdr i powodzenia BD