Widok

ślub w maju

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny a co sądzicie o slubie w maju? nie wiem, czy nie bede zmuszona z kwietnia slubu przenieść na maj (mój tata pływa i nie wiem, czy zdąży wrócić), znam to powiedzenie:" w maju slub szybki grób" jak sie do tego odbnieść, nie jestem zbytnio wierząca w takie przysłowia, ale.....

Poradźcie, co byscie zrobiły???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym przełożyła i niczym się nie przejmowała :) najważniejsze przecież żeby Twój tata był na Twoim slubie :) nie ma co się przejmować głópstwami i przesądami :)

dokładnie tak, byłam w tym roku na majowym ślubie i jak do tej pory nic nie zapowiada tego co pisesz ;p nie przejmuj sie ;) My z UB mamy w kwietniu, nie ma "r" i co?? mamy odwołać ;)

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
a w niemczech jest odwrotna "tradycja" - przesad, ze jesli w nazwie miesiaca jest "r" to nie mozna sie zenic - cos na podobnych zasadach jak u nas tylko "odwrotnie" - i co?? pewnie wiekszosc (przesadna) zeni sie tam w miesiacach bez "r" i jakos zyja.

nie przejmuj sie przesadami!!!!

nie przejmuj się żadnymi przesądami - moi dziadkowie mieli ślub w maju i żyją ze sobą już 55 lat :)
a slub bez taty?!
Slubu bez taty sobie nie wyobrażam, nie będzie takiej uroczystości bez niego - mój narzeczony nie ma o to dla mnie żalu ani pretensji, rozumie mnie. co do slubu w maju, uważa, że nie ma różnicy czy w maju czy w kwietniu czy w czerwcu. Dla nieo najwazniejsze jest, że oboje jesteśmy ze soba szczęśliwi i oboje tego pragniemy. zgadzam się, a jednocześnie mam obawy, które się powoli rozwiewaja dzięki Wam formułowiczkom. Serdecznie Wam dziękuję za pomoc i te słowa powyżej. zaczynam wierzyc, że faktycznie nie ma znaczenia czy to kwiecień, czy to maj.
Pozdrawiam
Nie wierzcie w taki bzdury!!! Ktoś sobie wymyślił taki przesąd kilka set lat temu a ludzie wierzą. Bądzcie nowocześni. To lepie powiedzieć jak już wierzycie w coś takiego " W Maju jak w raju" lepiej co ? Pozdrawiam i życzę udanej uroczystości.
Witajcie, znajomi mieli ślub 13 stego .... a teraz są najszczęśliwszą parą pod słońcem, poza nami ;)

nie przejmuj się! ja właśnie z przekory biorę ślub w maju i cieszę się bardzo! tak sobie postanowiłam i już. Mówią że dzieci majowe też są nie bardzo a ja właśnie jestem z maja. Poza tym wakacje będą już tylko nasze i bez kłopotów i zmartwień. No i wogóle namawiam bo mi będzie raźniej ;)aachaa, no i raczej nie ma tak wielkich kłopotów z rezerwacją czegokolwiek bo to termin mało oblegany. Ale myśl tak żebyś ty była przekonana i zadowolona! Buźka!
Nie przejmuj się, a może właśnie maj przyniesie Ci wiele szczęścia. Powodzenia
ja polecam miałam ślub w maju na godzinę 13. Był to pierwszy ciepły dzień i ciepła noc ( impreza open air ). Małżeństwem póki co jestesmy udanym i nawet z perspektywy czasu nie wzięłabym ślubu w innym m-cu. A zdjęcia w plenerze jakie bombowe, świeża soczysta zieleń, miód ;-)
Nie wierz w jakieś głupie przesądy Jak ma być to będzie dobrze, miesiąc nie ma tu nic do rzeczy a tylko wasze uczucie !!!!!

my mamy w maju a dokładnie 13 maja,

Juz zdążyłam zauważyć, że z terminami w maju raczej problemów nie ma co mnie cieszy, więc jak wszystko dobrze pójdzie to imprezka będzie 29.04.06 a jak pójdzie trochę inaczej niż po mojej mysli to w pierwszych dniach maja. A potem to tylko sielanka.......dobrze by było

pozdrawiam
Ja słyszałam że oprucz tego ze nie bierze sie w miesiącach bez R to juz najgorzej jest w Maju i Listopadzie...W maju ślub rychły grub...czy jakoś tak...znam osobę która miała miec ślub w czerwcu ale równiez ze względu na pływającego teścia przełożyli na ostatnia sobote maja...jej mąż zginął w wypadku krótko po ślubie. To pewnie był przypadek...ale ja tam wole dmuchac na zimne
po co wprowadzac kogos w zupelnie niepotrzebny i niczym nieuzasadniony strach przed majem!!!!! dla mnie jesli mialbym mozliwosc wziecia slubu w maju (bierzemy we wrzesniu ale to ze wzgledow czysto "czasowych"-do maja troszke za malo czasu.....:-) ) zrobilbym to na pewno, nawet namawialem moja lube na maj ale czas czas i jeszcze raz czas.... troszke go malo do maja...
ale jesli ktos chce brac slub w maju to zycze mu szczerze szczescia i ciesze sie razem z tymi osobami i troszke im nawet zazdroszcze .....
jakies glupie polskie stereotypy i przesady.....
moznaby napisac rowniez : " w listopadzie slub rychly grob" i tak z kazdym innym miesiacem - bez sensu takie powiedzonka...
napisaem juz wczesniej w tym watku jak jest w niemczech i tam jakos pary zyja dlugo i szczesliwie

szczescie nie zalezy od miesiaca zawarcia slubu tylko od nas samych

pozdrawiam
Głupie przesądy. Ja przez moją mame nie biorę w maju, bo w nie wierzy, a też chciałam w maju. Jeszcze nie za ciepło, już nie za zimno, świat się zieleni. Piękny miesiąc.
A kto powiedział ze ja nie życze im jak najlepiej?? Pewnie ze sa ludzie którzy maja w Maju i w Listopadzie tez...i sobie zyja długo i szczęśliwie. Ja po prostu w głębi duszy troche wierze... a nawet nie tyle wierze co (jak już napisałam) wolę dmuchać na zimne. Z tego samego tez powodu bedzie u mnie niebieska podwiązka...cos starego pożyczonego ...i inne takie pierdoły. Jeszcze raz podkreślam-to tylko moja opinia.Nie bylo moim zamiarem straszenie kogoś ani żadne takie :)
pozdrawiam
to skoro nie wierzysz to po co chcesz "dmuchac na zimne"? bez sensu...
tak samo moglabym powiedziec, ze od bulek oczy sie psuja... i tak na wszelki wypadek nie jesc bulek ;))
Szkoda ze w maju moj narzeczony ma egzaminy bo gdyby nie to napewno zdecydowalibysmy sie wlasnie na ten przepiekny miesiac!

Witam.
Jeśli chcecie żeby zagrał na Waszym Weselu Prezenter- Wodzirej to polecam się Na płycie DVD lub kasecie Video zobaczycie jak prowadze Wesela kontakt 601-63-85-57
do góry