Widok

usługi weselne

Wesele Temat dostępny też na forum:
Co myślicie na temat firm, bądź też osób oferujących usługi ślubne, tzn. pomoc przy organizacji ślubu i wesela?? Czy macie jakieś namiary i ceny? Pozdrawiam!

JULIA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Organizacja wesela nie jest , aż tak wielkim problemem.
Najlepiej popytać znajomych, którzy organizowli wesele, poczytać to forum i wszystko się wyjaśni.
Chyba, że nie masz na co wydawać pieniędzy :-)
Tak naprawdę to nie ma tego aż tak dużo:

1. Zespół muzyczny (podstawa)
2. sala (wentylacja klimatyzacja, miejsce do tańca, obsługa, menu - najlepiej polecona)
3. Kościół (nauki, organista, zespół)
4. Dekoracja sali
3. Fotograf
4. kamerzysta
5.F ryzjerka
6. bukiet ślubny
7. Suknia slubna i garnitur +dodatki
8. Transport z kościoła na salę
9. Tort weselny
10 zaproszenia itp
11.Ulokowanie gości przyjezdnych
12. alkohol

Troche tego jest ale załatwia sie z dużym wyprzedzniem więc nie ma czym się przerażać.
Myślę że nie warto się pozbawiać przygotowań do wesela- będzie kiedyś co wspominać.
My prygotowywaliśmy sami i wsystko się udało:-)
Jak masz pytania to napisz do mnie maila.
Za chwilę będziesz miała tutaj przeglad reklam wszystkich firm z Trójmiasta.
To forum w wiekszości tworzą ludzie zajmujacy się usługami weselnymi :-)
Fajnie, gdy ktoś nie pracuje, albo idzie na osiem godzin i pozostały czas ma wolny. Jest niestety gorzej, gdy nie ma sie czasu na załatwienie tych wszyskich punkcików. Wybór muzyków: przesłuchanie próbek paru zespołów; operator kamery: obejrzenie fragmentów filmów; dekoracje w kościele czy na sali: szkoda gadać - trzeba je kupić, zamocować a potem jeszcze posprzątać. itp.

Ja, gdy już dochodziłam do ołtarza, to byłam niedospana, rozkojarzona i myślałam tylko o tym, czy aby o czymś nie zapomniałam.

Dużo straciłam z ostatnich miesięcy narzeczeństwa, bo ciągle coś załatwiałam.

Mam córeczkę i przy jej sakramencie małżeństwa zwalę wszystko na firmę. Moje zadanie będzie polegało tylko na akceptacji lub nie tego co zaproponują.

Pa Mycha
Ja uważam że to sama przyjemność organizować wlasne wesele - z milą chęcią zrobilabym to jeszcze raz. , pozdrawiam, Ania
Mycha napisał(a):

> Fajnie, gdy ktoś nie pracuje, albo idzie na osiem godzin i
> pozostały czas ma wolny. Jest niestety gorzej, gdy nie ma sie
> czasu na załatwienie tych wszyskich punkcików. Wybór muzyków:
> przesłuchanie próbek paru zespołów; operator kamery: obejrzenie
> fragmentów filmów; dekoracje w kościele czy na sali: szkoda
> gadać - trzeba je kupić, zamocować a potem jeszcze posprzątać.
> itp.
>
ja pracuje 10 godzin dziennie, mój narzeczony też i załatwiamy wszystko sami, i to wcale nie są wyrwane dni z naszego narzeczenstwa ale wspolne robienie czegos co jest dla nas ważne
a skad moze ktoś tak dokładnie znac moj gust, nie podjełabym decyzji o wyborze zespołu, fotografa czy wystroju sali, nie widząc jej na własne oczy iopierając sie tylko na tym,ze ktos inny dokonał wyboru za mnie - juz sama wizyta w salonie i wybor sukienki przekonały mnie jak bardzo rózni sie moj gust od gustu innych osób
poza tym to co dzieje sie na tym forum daje próbke tego jak bardzo nieprofesjonalne sa takie firmy- chocby sposób reklamy, i minie jeszcze duzo czasu az się nauczą działac taktownie i sprawnie
nie uważam za potrzebne istnienia firm bioracych pieniądze tylko za koordynacje, wystarczyła by mi dobra baza informacji o poszczególnych firmach pomocnych przy organizacji:np. miejsce czy forum gdzie beda info o dobrych fryzjerach, dekoratorach, florystkach , zespołach itp. a wyboru wolałabym dokonywac już sama
a firmy organizujące wesela i tak współpracuja z kilkoma wybranymi uslugodawcami i tylko ich starają sie promować i wtedy zwycięzają znajomosci a nie profesjonalizm, jednak wole sama sprawdzić za co mam płacić
Zenicie kity.
Wesele ma w sumie sie kojazyc nie tylko z zabawą ale głównie moim zdaniem z urokiem organizacji. W koncu przewaznie tylko raz w zyciu sie cos takiego załatwia
Zapraszam Państwa serdecznie na stronę : www.zaproszenia.vpc.pl
Konkurencyjne ceny, wysoki standard, te zaproszenia są inne niż wszystkie ...
zapraszam ...
Jolanta Graban
0501-077-009

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

do góry