Widok

śluzowate kupki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja prawie 2 miesieczna Zuzia zaczeła robic ostatnio takie mega kupy raz na 2/3 dni.Martwi mnie ze sa one takie sluzowate,maja kolor zółty, zapach mają normalny. Ale jak dotknie sie kupki to jest taka konsystencja sluzu. Czy to jest normalne? pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może byc normalne ale nie musi. Dużo jest śluzu? Kupka cała ma taką konsystencję czy są widoczne pojedyncze pasma? Zawsze taka kupka była czy dopiero teraz? Oprócz tego widzisz, że maluszkowi doskwiera ból brzuszka? Gdyby to była tylko kwestia tego śluzu a reszta ok, to przy okazji zapytałabym lekarza ale bez paniki. Moi obydwaj chłopcy mieli takie kupki, jak byli na piersi. "Piersiowe" kupki mogą różnie wyglądac pod względem konsystencji i koloru.
kania karmie piersia kupki nie były takie zawsze tylko od jakis 2 tygodni takie sa małej doskwiera czasem bol brzuszka ale wczesniej jak kupa była normalna tez miala kolki kupka ma konsystencje sluzowata nie ma tam pasemek sluzu
pozdrawiam
Może coś nowego wprowadziłaś do swojej diety? My ostatnio miałyśmy ten sam problem i lekarka stwierdziła, że to mleko krowie. Obecnie nie jem i nie piję żadnych nabiałowych przysmaków i obserwuję małą.
Jednakże w każdym przypadku może być różnie i jednak polecam przejść się do pediatry.
Bazylia z tego co piszesz, to ja bym nie panikowała. Moi chłopcy mieli obydwaj takie a ja jadłam nabiał bardzo ostrożnie tj. w niewielkich ilościach jogurty, jakiś tam plasterek sera i to wszystko, bo bałam się właśnie skazy białkowej. U starszego przy takiej kupce były kolki u młodszego przy takiej kupce nie było kolek więc nie wiązałabym tych faktów :) Ze starszym byłam u trzech lekarzy, bo też miałam zagadkę z tą kupką i żaden z nich nie powiedział mi, że to coś złego. Ja tam myślę, że Twój maluszek ma się dobrze. Trochę się zdziwiłam, że tak rzadko robi kupki ale na to też nie ma reguły. Mojej siostry mały miał pasma przezroczystego śluzu, takie jak z nosa (dosadna jestem, prawda? :) i to było oznaką nietolerancji laktozy w jej mleku. Ale dla uspokojenia powiem Ci, że on miał STRASZNE koleki do tego i wysypkę na ciele. Takie porady na odległośc, to są może niezbyt wiele warte dlatego jeżeli to Cię bardzo denerwuje, to wspomnij lekarzowi na wizycie. Ja wierzę, że w Twoim przypadku będzie wszystko OK :)
Zastosowałabym radę gosik, jeżeli jesz nabiał. Maleństwa dobiero z czasem wykształcają enzymy do trawienia białek i cukrów. Proponuję też ograniczenie słodkich potraw.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry