Widok
Smalec gęsi można używać do smażenia, pieczenia i nie tylko. Ma wysoką temperaturę rozpadu więc się tak szybko nie utlenia. Z neta:
Smalec gęsi to zdrowe zastąpienie oleju w kuchni. Jest to w pełni naturalny smalec wykorzystywany w kuchni jak i lecznictwie różnych schorzeń. Smalec gęsi zawiera zdrowe tłuszcze zwierzęce. Obniża poziom cholesterolu we krwi. Smalec zawiera jednonienasycony kwas oleinowy, który polecany jest szczególnie w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. Smalec można stosować także w wysokich temperaturach a temperatura pokojowa powoduje, że staje się on delikatnym tłuszczem w postaci półpłynnej.
To zdrowy tłuszcz. http://hipokrates2012.wordpress.com/2012/09/10/co-moze-gesi-smalec/
http://www.zielarnia24.pl/3092,smalec-gesi-desmal-300ml.html
Smalec gęsi to zdrowe zastąpienie oleju w kuchni. Jest to w pełni naturalny smalec wykorzystywany w kuchni jak i lecznictwie różnych schorzeń. Smalec gęsi zawiera zdrowe tłuszcze zwierzęce. Obniża poziom cholesterolu we krwi. Smalec zawiera jednonienasycony kwas oleinowy, który polecany jest szczególnie w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. Smalec można stosować także w wysokich temperaturach a temperatura pokojowa powoduje, że staje się on delikatnym tłuszczem w postaci półpłynnej.
To zdrowy tłuszcz. http://hipokrates2012.wordpress.com/2012/09/10/co-moze-gesi-smalec/
http://www.zielarnia24.pl/3092,smalec-gesi-desmal-300ml.html
u mnie w kuchni to pozycja obowiązkowa. generalnie smażę niewiele, ale jeśli, to zazwyczaj na gęsim smalcu. moim zdaniem jest delikatny w smaku.
poza tym nie kupuję gotowego produktu, tylko wytapiam go sobie sama. z kilograma tłuszczu uzyskuję ok litr smaluszku.
jeśli chodzi o jego prozdrowotne właściwości, to traktuję temat z przymrużeniem oka, ponieważ nie mam jak tego zagadnienia zweryfikować.
mnie zainspirowała do używania gęsiego smalcu francuska kuchnia i tyle.
poza tym nie kupuję gotowego produktu, tylko wytapiam go sobie sama. z kilograma tłuszczu uzyskuję ok litr smaluszku.
jeśli chodzi o jego prozdrowotne właściwości, to traktuję temat z przymrużeniem oka, ponieważ nie mam jak tego zagadnienia zweryfikować.
mnie zainspirowała do używania gęsiego smalcu francuska kuchnia i tyle.