Widok

smerfikowa chatka vs. agatka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny, po wstępnej selekcji zostały mi właśnie te dwa żłobki do wyboru. Jeżeli któraś z was miała lub ma w nich swoje pociechy to napiszcie jakie macie odczucia, czy jesteście zadowolone z opieki. Wiem,że jakiś czas temu była jakaś afera z agatką, ale nie wiem o co chodziło. Mam nadzieję, że pomożecie mi dokonać wyboru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój mały chodzi do Smerfikowej Chatki i jestem bardzo zadowolona. Co prawda bliżej mam "Agatkę" ale po opiniach na forum, wizycie i rozmowie z dyrektorką zdecydowaliśmy się na Chatkę.
Może ktoś jeszcze coś wie?
Moja córeczka chodzi od września 2010 do smerfikowej chatki, jak dla mnie rewelacja. Panie są fantastyczne, nie mam żadnych zastrzeżeń:)
image
image
mam znajomą, której córka chodzi do Agatki.
Z pierwszej ręki wiem, że była tam sytuacja, że przyprowadzone dzieci, które płakały zamknięte zostały w osobnym pokoju "by się wypłakać",
Mała od zawsze jadała kolorowe kanapeczki- szynka, serek, ogórek, pomidor, szczypiorek- a teraz? chleb z masłem- sama wspomina, że w przedszkolu tak jedzą- co się potwierdza, bo niejednokrotnie Matki, które przyprowadziły dziecko w połowie dnia to widziały.
Długo by pisać. Do tego cena powalająca.
W każdym przedszkolu znajdzie się coś na minus. Dlatego tak ważne jest, by wielu opinii wysłuchać
Smerfikowa !!!

kolezanka oddaje tam synka i jest zadowolona :) bardzo
mały jak zobaczy Panie to sam leci usmiechniety :)

co do Agatki słyszałam same negatywne opinie
co do wlasnie grupy tej najmlodszej :(
za to przedszkole jak najbardziej juz tak :)
image
Agatka to nigdy w życiu, ale nie będę tego rozwijać ponieważ wszyscy tu mają podobne zdanie.

Co do smerfikowej chatki czytałam podobne opinie, jednak bardzo szybko zostały one usunięte.Sama zresztą miałam bardzo mieszane uczucia co do tego miejsca. Ja nie posłałabym dziecka do tego typu placówki. Nikt nie wie co się dzieje za zamkniętymi drzwiami, zwłaszcza, że prowadzi to rodzina. Ufam jedynie sprawdzonym przedszkolom, ale dowiedz sie czegos wiecej o nowym przedszkolu na Arkońskiej - Baśniowa Kraina. Ja na szczescie mam dziecko w niepublicznym przedszkolu z tradycjami, normalne jedzonko itp, no ale sprawdź jeszcze tą Baśniową Krainę. Nowe przedszkola zawsze podwójnie się starają, więc może to jest jakaś opcja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
baśniowa kraina odpada, bo szukam żłobka
Dziewczyny, nie jestem "kims" z agatki.moje dziecko chodzi gdzie indziej.Ale w szoku jestem, ze juz tak od razu skreslacie te Agatke na podstawie 2-3 opinii sprzed niewiadomo jakiego czasu..Moja kolezanka prowadzi przedszkole poza Gdanskiem i na wlasnej skorze doswiadczyla jak jedna opinia ( przez zla mamusie, ze nie chciala placic czesnego,bo jej corka byla 3 tygodnie chora w miesiacu i sie zemscila opowiadajac naokolo jaka ta moja kumpela jest zla i wiadomo dodatkowo cos dopowiedziala na wyrost i tak fama poszla) moze zniszczyc renome, opinie i bizes w ogole.Dlatego troche jakos szkoda mi tej Agatki..Przechodze tam nieraz idac do przychodni na Kolobrzeska i jakos zawsze slysze z gory smiechy i taka wesola atmosfere..Nie slysze placzu,wiec chyba nie moze byc tak zle;-)....Tyle:)
a ja stanę w obronie smerfikowej chatki, no i co z tego że rodzina??
takie opinie można wyrazić o każdym żłobku przedszkolu czy niani bo nigdy nie wiemy co dzieje się za zamkniętymi drzwiami.
ja wiem jedno że moja Hania uwielbia tam przebywać, ukochana Pani to Pani Marzenka i że barzdo chętnie tam chodzi. Ona jeszcze nie opowie mi co sie działo co robiła, ale zauważyłabym gdyby było coś nie tak.
image
image
mam wrażenie że ktoś strasznie uwziął się na agatce.
placówka jest bardzo widoczna i komuś się to nie podoba.
często tamtędy przechodzę i obserwuje dzieciaczki i nie mam żadnych zastrzeżeń a wręcz przeciwnie dzieci uśmiechnięte, zadowolone , śpiewające i jest ich nie mała gromadka a to o czymś świadczy.każdy może napisać tutaj co chce a to faktycznie może zniszczyć reputację. najlepiej przekonać się samemu a nie wystawiać złe opinie.
co do smerfikowej chatki to że prowadzi to rodzina nie ma nic do rzeczy.

nikita100 odwiedz agatkę i sama się przekonaj i zdecyduj
Zaszkodzic komuś pisaniem bzdur to nie problem.
Ja korzystam z usług Agatki.
Moja córcia nie chce wychodzić ze żłobka i to jest najlepsza opinia , którą ona wystawia żłobkowi. Jestem bardzo zadowolona i nie zamieniłabym tego miejsca na inne.
Jestem tego samego zdania co kolezanka. Mieszkam w poblizu agatki i widze jak dzieci bawia sie na dworzu i smieja sie. Mysle ze nie ma co robic tu porownan kto jest jaki czy agatka czy smerfikowa chatka , bo nikomu sie da sie nigdy wszytskiego przypodobac i zawsze znajdzie sie ktos na nie. jestesmy ludzmi i tu chodzi o dzieci zeby czuly sie dobrze i bezpiecznie .
Pozdrawiam
Ja w tym tygodniu zamierzam podejsc do agatki
Doszliśmy z mężem do wniosku że szukamy wszędzie a całkiem fajny zlobek mamy pod nosem bo ja mieszkam w bloku tuż obok:).
slyszalam dobre opinie i z mojej obserwacji nie mam zastrzezen.

o smerfikowej chatce nie znam opinii
Byłam w Agatce przed podjęciem decyzji, gdzie zostawiać małego i przeważyła cena i osoba pani dyrektor, która nie sprawiła na nas pozytywnego wrażenia, wręcz odwrotnie. Ale sam żłobek na górze fajnie wyposażony, kolorowy, panie wydawały się miłe i nie zauważyłam, żeby dzieci płakały itp. jednak cena i te wpisowe, to za dużo jak dla mnie.
Magda i Ania nie zalogowane oczywiscie macie ten sam IP wiec wasza opinia jest nieobiektywna...........
ja o "Agatce"moge napisac tylko dobre rzeczy,gdyz prawie codziennie spedzam z nimi czas na placu zabaw z moja 3 letnia córcią ktora uwielbia bawic sie z przedszkolakami z "Agatki".Dzieci usmiechniete,spiewaja pioseneczki,opowiadaja wierszyki i bardzo samodzielne.wiadomo ze kazdy ma inne zdanie i tyle ile ludzi na swiecie tyle bedzie opinii na kazdy temat.moją chcialam sie z wami podzielic bo jest wlasnie taka.nieraz czytajac takie niepochlebne opinie łapię się za głowe i mowie sobie:dokąd zmierza ten kraj?skad u ludzi taka nienawiśc w stosunku do drugiej osoby i po co?przeciez wszystkich nikt nie jest w stanie zadowolic bo po prostu sie nie da.
ps.co do numeru ip komputera to pod gwiazdka ukryte sa dwie rozne cyfry co oznacza nie koniecznie zawsze ta sama osobe,jak sie okazuje.pozdrawiam wszystkie mamy rozbrykanych,niesfornych trzylatkow:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mysle ze ta dyskusja jest nie potrzebna. Najlepiej jak kazdy przejdzie sie do kazdej z tych ploacowek i sam oceni czy mu sie podoba czy nie . a co do numeru IP to czesto numery sa podobno szczegolnie gdy jestesmy posiadaczami tego samego internetu wiec jedynie roznia sie koncowki. Wiec nie oceniajmy ksiazki po okladne. Pozdrawiam
Uwazam ze nikt sie nie dowie prawdy poki sam sie nie przekona. Przykro czytac takie spory . Kazdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepie wiem bo sama jestem matka , wiec ja nie sugerowala bym sie tymi opiniami, bo wszystko tu mozna napisac i pod kazdego podszyc. Duzo ludzi w opiniach podaje num tel lub strony internetowe placowek i to jest naprawde dziwne. Radze nad tym pomyslec.
W smerfikowej chatce sa moim zdaniem lepsze warunki , bo jest ogród dla dzieci no i są przystepne ceny opieki nad dziecmi.
Przy abonamencie 10 godz mam dla dziecka nawet pampery gratis :)
POLECAM panie mile, czysciutko ,wesolo,dziecko nie chce stamtad wychodzić :)
a wpisowe to tylko 100 ZŁ !!! a NIE 400 jak w innych placówkach.
Baśniowa Kraina przyjmuje dzieci od 1,5 roku a nawet mniejsze. pozdrawiam
ja mam dziecko w Agatce i najbardziej martwi mnie jedzenie - np.podwieczorek typu ciastka bebe i kisiel jest na porządku dziennym.
Z czego robią obiady to strach się bać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry