Widok
smieci - niekonczacy sie tamat
czy ktos mnie oswieci co za idioci pracuja w urzedzie gminy i nie dali do przetargu informacji o koniecznosci dostarczenia przynajmniej jednego kosza na mokre?... ewidentny blad urzedasow!!!
i drugie... dlaczego plastiki wyworzone sa raz na miesiac, a jest ich najwiecej??? w gdyni plastik co dwa tygodnie... dla porownania...
i trzecie - co na to nowy wojt... odpowiem za niego... mam to w d.... wazne ze kasa poplynela...
Wniosek... moze i taniej ale duzo gorzej.. tak sie namawia mieszkancow do niesegregowania smieci.., ze dodam ze kupno smietnika graniczy z cudem...
i drugie... dlaczego plastiki wyworzone sa raz na miesiac, a jest ich najwiecej??? w gdyni plastik co dwa tygodnie... dla porownania...
i trzecie - co na to nowy wojt... odpowiem za niego... mam to w d.... wazne ze kasa poplynela...
Wniosek... moze i taniej ale duzo gorzej.. tak sie namawia mieszkancow do niesegregowania smieci.., ze dodam ze kupno smietnika graniczy z cudem...
Czy ktokolwiek słyszał inną wypowiedź ministra Korolca na pytania o smieci jak tylko o karach? Czego to on nie może nam zrobić! On może pana majstra w d.. pocałowac. Tak mówil Gołas w skeczu. Sam złozyłł oświadczenie o segregacji, a dziennikarze nakryli go na falszerstwie. Wrzucił żarowkę do worka! Czy zapłaci karę? Dno! Powinien wylecieć ze stołka, niech go premier trzyma dalej.
No wlasnie zastanawiam sie co za imbecyle delikatnie mowiac pracuja w szemudzie.. ciezko byl odo przetargu wpisac koniecznosc dostarczenia pojemnika (przynajmniej jednego) na 1 dom??? no i wywozka plastiku raz na miesieac? przeciez tego jest najwiecej.. gmina jawnie namawia do niesegregowania odpadow... mysle ze storze jakas petycja do wojta, pozbieram pare podpisow po siasiadach - moze cos sie uda powalczyc... co myslicie?....
Inna sprawa ze zakup pojemnika graniczy teraz z cudem.. schodza jak cieple boleczki... ciekawe kiedy zaczna ginac sprzed domow?
Inna sprawa ze zakup pojemnika graniczy teraz z cudem.. schodza jak cieple boleczki... ciekawe kiedy zaczna ginac sprzed domow?
http://zukwejherowo.pl/harmonogram-gmina-szemud
http://www.szemud.pl/gospodarka-odpadami/1/576.html
Bojano to sektor I, ja nie widze rozbieznosci, zakładam ze odpady zmieszane, bez wzgelu na to czy segregujecie czy nie będą odbierane zgodnie z harmonogramem,czyli co 2 tygodnie,ale może jestem w bledzie
http://www.szemud.pl/gospodarka-odpadami/1/576.html
Bojano to sektor I, ja nie widze rozbieznosci, zakładam ze odpady zmieszane, bez wzgelu na to czy segregujecie czy nie będą odbierane zgodnie z harmonogramem,czyli co 2 tygodnie,ale może jestem w bledzie
Jak postrzegacie skutki wprowadzenia nowej ustawy, ja że to totalna porażka. Podobno miała ograniczyć nielegalne wysypiska, śmieci wyrzucane do lasu miały przejść do historii. Jadąc od strony anteny do Bojana, jakaś menda wyrzuciła opony w lesie jakieś po remoncie wyposażenie łazienek. Prawdziwa ,,eko dolina" jest przy Chłopskiej. Współczuję właścicielowi nieruchomości, jeśli pojawi się kontrola, to niezłe koszty poniesie za usunięcie tego skarbu. W Karczemkach też więcej śmieci jak grzybów.
Dzisiaj spacerowałem sobie po młodnikach w Bojanie i Koleczkowie w poszukiwaniu grzybów. Grzybów niestety nie za wiele ale za to w każdym z młodników natknąłem się na tysiące butelek plastikowych, puszek, odpadków pobudowlanych. Znalazłem nawet sztuczną choinkę, łańcuchy i bombki :-)
Śmieci te wyglądały na dosyć świeże więc raczej pojawiły się po wejściu w życie nowej ustawy. W zeszłym roku także chodziłem po młodnikach i aż takiego śmietniska nie zaobserwowałem.
Śmieci te wyglądały na dosyć świeże więc raczej pojawiły się po wejściu w życie nowej ustawy. W zeszłym roku także chodziłem po młodnikach i aż takiego śmietniska nie zaobserwowałem.