Widok
śmieszne rozmiary
czy was też denerwuje rozmiarówka w sklepach? U nas w Kartuzach jest sklep gdzie nie mieszczę się w rozmiar XXXL (śmieszne:)) , bo faktycznie ten rozmiar wygląda jak XS, idę do innego sklepu to 38/40, czasem L, a ostatnio w Top Secret kupiłam płaszcz M, a w Orsey'u bluzkę S....i jak ktoś mnie pyta, to nie wiem jak mam w końcu rozmiar:)
a byłaś w kappalahh jak są przeceny to fajne ciuchy można dostać i dobre gatunkowo ale powtarzam jak sa przeceny bo tak to maja dosyć drogo
a no i jak jestem w ich klubie i dodatkowo do domu przychodza mi jakies promocje
sklep ten mieści sie na pewno w Matarni i klifie w gdyni
a w Matarni jest też charles vogelll coś takiego tam tez mają różną skale rozmiarową:)
a no i jak jestem w ich klubie i dodatkowo do domu przychodza mi jakies promocje
sklep ten mieści sie na pewno w Matarni i klifie w gdyni
a w Matarni jest też charles vogelll coś takiego tam tez mają różną skale rozmiarową:)
ja mam za to problemy i z butami i z ciuchami...
moze nie spodnie i spódnice bo jestem wąska w biodrach ale bluski i sukieknki
!! na biuśicku sie zwykle nie dopinaja a jak biore większy romiar to wisza jak szmata
dodam że mam 38
czasami w spodnie się wbiję w 36 a górę muszę kupić np 42
w Reserved np spodnie muszę brać S a w Orsayu to nawet w L nie włażę ;) a jak włążę to za dłuuugie
moze nie spodnie i spódnice bo jestem wąska w biodrach ale bluski i sukieknki
!! na biuśicku sie zwykle nie dopinaja a jak biore większy romiar to wisza jak szmata
dodam że mam 38
czasami w spodnie się wbiję w 36 a górę muszę kupić np 42
w Reserved np spodnie muszę brać S a w Orsayu to nawet w L nie włażę ;) a jak włążę to za dłuuugie
mi, jak byłam mała, przepowiadali karierę modelki...
(głupie ludzie :) nie wiem, po czym oni to widzieli)
Ale teraz się cieszę, że się nie zdecydowałam, bo jak czytam, że ktoś waży o dwa kilo za dużo, jest za niski lub ma małą fałdkę na brzusiu, której nie powinno być... I z takich powodów nie zostaje zatrudniony na sesji... ja bym się załamała...
A potem sie dziwią, skąd się bierze anoreksja...
(głupie ludzie :) nie wiem, po czym oni to widzieli)
Ale teraz się cieszę, że się nie zdecydowałam, bo jak czytam, że ktoś waży o dwa kilo za dużo, jest za niski lub ma małą fałdkę na brzusiu, której nie powinno być... I z takich powodów nie zostaje zatrudniony na sesji... ja bym się załamała...
A potem sie dziwią, skąd się bierze anoreksja...
Kiedyś oglądałam program o rozmiarach damskich ubrań.
Cały ten misz-masz podobno jest spowodowany przez różną politykę firm europejskich (głównie francuskich) i amerykańskich. Firmy europejskie od dawna mają te same wymiary np. dla rozmiaru 38. Amerykańskie co kilka lat dodają parę centymetrów w obwodach. Chodzi o to, żeby klientka, która kilka lat temu nosiła amerykański rozmiar 8, dzisiaj wchodząc do sklepu i automatycznie sięgając po 8 , dobrze w niej wyglądała. Inaczej się załamie i nic nie kupi.
Po drodze jest jeszcze przeliczanie ze skal 4, 6, 8, 10 na 36, 38, 40 i S, M, L... Chyba nie ma nadziei na jakiś porządek.
W tym programie jeszcze mówili o pewnych paradoksach. Podobno tylko ok. 30% kobiet ma kształty klepsydry, natomiast niemal 100% ubrań jest szytych na takie kształty... No to ja chciałabym to zobaczyć. Zawsze, gdy coś jest na mnie dobre w biuście i w biodrach, to w pasie mogłabym zmieścić jeszcze worek kartofli.
Cały ten misz-masz podobno jest spowodowany przez różną politykę firm europejskich (głównie francuskich) i amerykańskich. Firmy europejskie od dawna mają te same wymiary np. dla rozmiaru 38. Amerykańskie co kilka lat dodają parę centymetrów w obwodach. Chodzi o to, żeby klientka, która kilka lat temu nosiła amerykański rozmiar 8, dzisiaj wchodząc do sklepu i automatycznie sięgając po 8 , dobrze w niej wyglądała. Inaczej się załamie i nic nie kupi.
Po drodze jest jeszcze przeliczanie ze skal 4, 6, 8, 10 na 36, 38, 40 i S, M, L... Chyba nie ma nadziei na jakiś porządek.
W tym programie jeszcze mówili o pewnych paradoksach. Podobno tylko ok. 30% kobiet ma kształty klepsydry, natomiast niemal 100% ubrań jest szytych na takie kształty... No to ja chciałabym to zobaczyć. Zawsze, gdy coś jest na mnie dobre w biuście i w biodrach, to w pasie mogłabym zmieścić jeszcze worek kartofli.
agatha zgadzam się z tym workiem
spodnie które kupiłam w rozmiarze 32 Big Star z 6 lat temu są dla mnie luźne a teraz gdy ide do big stara to nie ma szns bym weszła w 36...
znizyli numeracje by oszczedzic na materiale i nie przejmuja sie psychika klienetek jak w stanach (dokladnie odwrotnie jak w USA)
poza tym po co robia za dlygie-marnotractwo-mogliby robic szersze...

spodnie które kupiłam w rozmiarze 32 Big Star z 6 lat temu są dla mnie luźne a teraz gdy ide do big stara to nie ma szns bym weszła w 36...
znizyli numeracje by oszczedzic na materiale i nie przejmuja sie psychika klienetek jak w stanach (dokladnie odwrotnie jak w USA)
poza tym po co robia za dlygie-marnotractwo-mogliby robic szersze...

A jak ma wyglądać rozmiarówka chudych Francuzek szyta przez Chinki???
Niedługo w damskie XXL będziemy mogły ubrać tylko nasze 5-letnie córki...
Zakupy w USA to jest poezja. Wchodziłam do sklepów w rodzaju Reserved, tam rozmiarówka od 0 do 16... 0 to nasze 32, jeśli chodzi o 16, to u nas dalej raczej nie ma takich młodych kobiet... A tam każda może sobie kupić piękne, seksowne ciuchy... Ja nosząc rozmiar 8 czułam się jak chodzący ideał... Byłam w USA 5 lat temu, a ciuchy tam kupione dalej są moimi ulubionymi.
Niedługo w damskie XXL będziemy mogły ubrać tylko nasze 5-letnie córki...
Zakupy w USA to jest poezja. Wchodziłam do sklepów w rodzaju Reserved, tam rozmiarówka od 0 do 16... 0 to nasze 32, jeśli chodzi o 16, to u nas dalej raczej nie ma takich młodych kobiet... A tam każda może sobie kupić piękne, seksowne ciuchy... Ja nosząc rozmiar 8 czułam się jak chodzący ideał... Byłam w USA 5 lat temu, a ciuchy tam kupione dalej są moimi ulubionymi.
No a ja mam problem w druga stronę, Nei jestem zbyt szczupła , taka normalna, ale jak idę do jakiegoś sklepu Reserved i Orsey to wszsytko jest na mnei za duże, ostatnio chciałąm kupić spodnie i 34 było za duże..., ale to naprawdę jest zanizona rozmiarówka, bo generalnie nosze 36/38. A w Reserved to już totlanie, wszsytkie bluzki biore Xs a i tak często to v=co mi sie podoba jest za duże. Bo ja wogóle jestem wąska w ramionach, bius też poniżej przecietnej no i łaże po skolepach i nic nie moge sobie dobrać:(
O ja nieszczęśliwa:)
O ja nieszczęśliwa:)
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
W Reserved są bardzo małe różnice między rozmiarami i mało tych rozmiarów. Ja w tym sklepie kupuję M, a L jest niewiele za duże. Powyżej L nic nie ma. S nie mierzę, bo nie chcę się dołować, ale nie wygląda na mikroskopijne.
Chyba większość naszych producentów uważa, że wszystkie kobiety wyglądają podobnie. Te wysokie, niskie, bardzo szczupłe, przy kości albo niestandardowe w jakikolwiek inny sposób chyba mają wyemigrować.
Chyba większość naszych producentów uważa, że wszystkie kobiety wyglądają podobnie. Te wysokie, niskie, bardzo szczupłe, przy kości albo niestandardowe w jakikolwiek inny sposób chyba mają wyemigrować.
Hmmm...Nie jestem jedyna...:)
Mam ten sam problem w Reserved - spodenki super S idealnie leżą, za z góra jest koszmar - L jest za mała - o fajnej koszuli na guziki już nawet nie myślę...:/
A co śmieszne, też miałam być modelem Reserved, ale w biuście nie pasowałam do ich wyobrażenia o kobiecych rozmiarach...
Mam ten sam problem w Reserved - spodenki super S idealnie leżą, za z góra jest koszmar - L jest za mała - o fajnej koszuli na guziki już nawet nie myślę...:/
A co śmieszne, też miałam być modelem Reserved, ale w biuście nie pasowałam do ich wyobrażenia o kobiecych rozmiarach...
Zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które znajdują na siebie za długie spodnie. U mnie jest kompletnie na odwrót - wiecznie za krótkie, a jak biorę większy rozmiar, to są szersze, ale długość ta sama. Kiedyś z desperacji chciałam kupić męskie, ale chłopak mnie od tego odwiódł, bo powiedział, że będzie się mylił, biorąc spodnie z szafy :)
Co do wzrostu, to też zawsze chciałam być drobna. Sama jestem wysoka, a znajomych mam przeważnie niskich i czuję się przy nich jak na szczudłach. Najlepiej to wygląda na zdjęciach. Nie muszę stawać na palcach, żebym była widoczna :)
Co do wzrostu, to też zawsze chciałam być drobna. Sama jestem wysoka, a znajomych mam przeważnie niskich i czuję się przy nich jak na szczudłach. Najlepiej to wygląda na zdjęciach. Nie muszę stawać na palcach, żebym była widoczna :)
http://img176.imageshack.us/img176/3592/suwakmw8.jpg
Wow, dzięki
w Orsay'u spodnie na mnie ... patrz - nidgy bym na to nie wpadła (a pracuję obok Klifu i codziennie w nim bywa :)). Do Gildii muszę się w końcu przejechać, trochę o niej słyszałam, ale jakoś do Gdańska kawał drogi :)
A może wiecie, gdzie można kupić jakieś fajnie i duuuuże jednoczęściowe kostiumy kąpielowe ? Takie, przy których nie dostaje się przykurczu przy przymierzaniu ? :)
w Orsay'u spodnie na mnie ... patrz - nidgy bym na to nie wpadła (a pracuję obok Klifu i codziennie w nim bywa :)). Do Gildii muszę się w końcu przejechać, trochę o niej słyszałam, ale jakoś do Gdańska kawał drogi :)
A może wiecie, gdzie można kupić jakieś fajnie i duuuuże jednoczęściowe kostiumy kąpielowe ? Takie, przy których nie dostaje się przykurczu przy przymierzaniu ? :)
http://img176.imageshack.us/img176/3592/suwakmw8.jpg
Ja tez zawsze cierpiałam z powodu wysokiego wzrostu. Dzis byłam poprzymierzać suknie ślubne i Pani w Beauty powiedziala, ze jestem za wysoka, że nie mają takich długich sukien i jedynym wyjściem jest uszycie. Jestem w szoku. Bo poczułam sie jakbym miała co najmniej 2 m, a nie 1,78cm! To jest duzo, ale bez przesady.
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]

[/url]

[/url]

[/url]

[/url]
Byłam w Beauty we Wrzeszczu. To znaczy tam mi tak powiedzieli. Ale wczesniej przymierzałam też w Marietcie, Farage i Agnes i jakos nie było problemu. Eee taka sobie gadka, kit mi pewnie wciskala, ze jestem za wysoka, ze takich długich nie maja i mam szyc, ech. A poza tym resztki w tych salonach, mały wybór. Poczekam na nowa kolekcje.

[/url]

[/url]

[/url]

[/url]