Widok

śmieszne rozmiary

Wesele Temat dostępny też na forum:
czy was też denerwuje rozmiarówka w sklepach? U nas w Kartuzach jest sklep gdzie nie mieszczę się w rozmiar XXXL (śmieszne:)) , bo faktycznie ten rozmiar wygląda jak XS, idę do innego sklepu to 38/40, czasem L, a ostatnio w Top Secret kupiłam płaszcz M, a w Orsey'u bluzkę S....i jak ktoś mnie pyta, to nie wiem jak mam w końcu rozmiar:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm, ja tam mam zawsze 38/40 a nawet jeśli na ubraniu jest XXXXXXXXL
to i tak wiem co jest na mnie dobre

Czasem jest problem z rozmiarówką...
Ale lubię Orsay... Tam są rzeczy dla niskich i wysokich :) I dla mnie też w sam raz...

Poza tym wydaje mi się, że większy problem jest z butami. Ja mam 38,5, ale czasem pasuje mi 37 do nawet 40... Co kraj to obyczaj ;)

hello,
a wiecie gdzie można spokojnie kupić sztruksy na tyłek o rozmiarze 44 (bioderka co się zowie)?
póki co raczej kupuję na rynku, ale tam tkaniny są do bani.
nie chcę jednak za spodnie dać więcej niż 150zł...
Chodzi mi głównie o Gdańsk i okolice....

imageimage
kurcze, ja nigdy nie mam problemu z butami, hmm
kupuje przez allegro non stop buty, zawsze 39
zawsze jestem zadowolona :)

ja mam za to problemy i z butami i z ciuchami...
moze nie spodnie i spódnice bo jestem wąska w biodrach ale bluski i sukieknki
!! na biuśicku sie zwykle nie dopinaja a jak biore większy romiar to wisza jak szmata
dodam że mam 38
czasami w spodnie się wbiję w 36 a górę muszę kupić np 42
w Reserved np spodnie muszę brać S a w Orsayu to nawet w L nie włażę ;) a jak włążę to za dłuuugie

W Reserved każde spodnie są na mnie za krótkie ;)

bo jesteś beatko wysoka, a moje marne 168 cm to za mało na spodnie z Orsaya ;)

moja siostra i jej chłopak mieli byc modelamiu reserwed, ale okazało sie że kolekcje sa szyte na niższe osoby...
oboje byli za wysocy o ok 5 cm......

czyli wychodzi na to, ż ejak nie jesteś standardowa co do milimetra, to spadaj...

w ogóle to rzadko gdzie mogę dostać na siebie spodnie bez skracania; ostatnio w H&M a tak to zwykle kupuję w Esprite jeansy a inne spodnie np w Solarze albo w Monnari albow Hexeline ale tylko na przecenach

to fakt, w orsay'u zawsze mają dłuuuugie spodnie, więc zazwyczaj kupuję i skracam:) z butami nie mam problemu 36 czasem 37 zależy gdzie, a rozmiar 36, ale w orsay'u 32,34,36,38,40,42 taką mam tam skalę, tam wszystko trzeba mierzyć:))
ja chyba obecnie nie mam w szafie ani jednej rzeczy z Orsaya...aaaa mam jeden sweterek

mi, jak byłam mała, przepowiadali karierę modelki...
(głupie ludzie :) nie wiem, po czym oni to widzieli)

Ale teraz się cieszę, że się nie zdecydowałam, bo jak czytam, że ktoś waży o dwa kilo za dużo, jest za niski lub ma małą fałdkę na brzusiu, której nie powinno być... I z takich powodów nie zostaje zatrudniony na sesji... ja bym się załamała...
A potem sie dziwią, skąd się bierze anoreksja...

he, ja w solarze czy monnari to se nigdy niec niemoge kupić, zwałaszcza jak ma to być komplet
góra 40
dół 38

noo ja tak samo ale przynajmniej w końcu kupię a w Orsayu jak bym miała kupować to bym goła chodziła ;)

Ja z przyzwyczajenia mierzyłam zawsze rozmiar 38 i zawsze nie tak leżyło..Czasem to się nawet cieszyłam, bo w ten sposób oszczędności wprowadzałm:-)
Choć teraz zauważyłam, że 36 idealnie leży - o ja biedna..:-)

Ja tez jakaś niewymiarowa jestem :) Na nmie wszystkie spodnie sa za długie!!! A mam 164 cm - to przecież nie jest az tak mało,prawda? :)

ja mam 174 cm i ciężko czasem ze spodniami... lubię jeansy nosić, takie idealne dostałam dopiero w Big Starze - super wyglądają, super się noszą, ale gdyby nie to, że mi je sprezentowano to pewnie bym ich nie kupiła...bo ceny są tam czasem kosmiczne

Kayla, tanie spodnie mają w Big Starze w centrum handlowym na Szadółkach. Byłam tamj wczoraj i można dostać spodnie nawet za 39 zł.

a ile Ty masz wzrostu Beatko.tr?

do góry