Widok

śniadanie dla dziecka

Mam pytanie do Was. Co dajecie swoim dzieciom na śniadanie, żeby było zdrowo i w miarę szybko. Moja córka jadłaby codziennie kulki z mlekiem,a ja wiem,że za zdrowe to nie jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj co rano krzyczy, ze chce jajko...obojetnie jakie, byle jajo...na miekko, jajecznica, omlet, chlebek w jajku itp. ale nie daje mu sie:)
No ja też codziennie tych kulek nie robię :) Mała chodzi już do szkoły i problem jest z czasem. Kanapkę to dziumdzia, a i tak całej nie zje:/ Myślałam może jakieś kasze z owocami gotować np jaglaną?
Kasza manna z owocami/odrobina miodu/syropu owocowego, owsianka, tosty (dzieci mojej kumpeli jedza tosty jesli sa pokrojone w trojkaty;), musli, jajka, jogurt z bananem/platkami.
moje dzieci lubia na sniadanie płatki na mleku, parówke na ciepło,jajecznice, kanapki z nutellą, lub tosty-sandwicza z serem
Taaak,parówki i nutella to samo zdrowie :/
mój je to co my ;)

- kanapki (z serem żółtym, serem topionym w plasterkach, wędlinką, serem białym w plasterkach, pastą rybną lub jajeczną), chlebek zwykły lub razowy ze słonecznikiem(lubi słonecznik), czasem sama upiekę z otrębami i różnymi ziarnami :]
- parówki
- jajka w każdej postaci (pasta, jajecznica, na miękko, na twardo, sadzone, po wiedeńsku dla leniwca)
- sandwicze
- zapiekane bułeczki z żółtym serem (kajzerki na pół, lekko posmarować masłem, ser zetrzeć i wymieszać z rozbełtanym jajkiem, które wcześniej doprawić czym się chce, ser nakładać na połówki bułek, zapiec, przed jedzeniem polać keczupem)
- "francuskie tosty" - wersja na słono i na słodko
- parówki w cieście francuskim
- moja wersja bruschetty (pieczywo tostowe z ziarnami - kromki posmarować miękkim masłem, wymieszanym z ziołami i przeciśniętymi ząbkami czosnku, zapiec na chrupiąco, na gorące kromki nakładać sałatkę z pomidorów - sparzone, obrane, drobniutko pokrojone + dużo koperku i pietruszki + sól i pieprz, zwykle zużywam 1,5-2 kg pomidorów na jedno takie śniadanie ;))

co tam jeszcze? :P jak sobie przypomnę to napiszę :]

aa - i zwykle przed naszym śniadaniem wypija jeszcze swoje mleko ;) 150-180ml chociaż ostatnio zaczyna się buntować ;)

ostatnio spodobała Mu się reklama w tv z kanapką, na której jest serce z dżemu ;) dzięki temu pierwszy raz w życiu zjadł kromkę chleba z dżemem ;) oczywiście z sercem ;) (wcześniej nie chciał po 1 kęsie)
moj to ma takie etapy ze albo je non sop parówki te z najwiesza iloscia miesa.
albo jajko na twardo.
rzadko zje kanapke cos nie lubi chleba.
albo placuszki z jablkiem i to takie jego ulubione co przewaznie je.
platkow nie ruszy.
zapomniałam o sałatkach :] są takie, które robię na śniadanie i Młody bardzo chętnie je :)
ugotowałam kaszę jaglaną i do tego jeżyny ;)połowę zjadła
jutro sobota to dam jej odpocząć od kasz,ale w poniedziałek spróbuje owsiankę z owocami. Malinki dzisiaj kupiłam.
Agusia ta bruschetta jest fajna :)muszę wypróbawać

Inne tematy z forum Kulinaria

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

do góry