Widok
solarium-kiedy efekt opalenizny...
dziewczyny zostal mi jeszcze miesiac do slubu, jestem blada jak sciana i pozostaje mi tylko solarium-ale nigdy w zyciu jeszcze nie bylam na solarium:)ile mniej wiecej trzeba zaliczyc sesji na solarium, zeby uzyskac efekt opalenizny?pierwszy seans ile powinien trwac, 2 minuty, 5 minut?ile razy w tygodniu mozna maxymalnie pojsc na solarium- zeby nie zrobic sobie krzywdy rzecz jasna:)
Najważniejsze to nie zacząć za ostro. Skoro nigdy nie byłaś na solarium Pani w salonie z pewnością poradzi Tobie na jaki czas możesz wejść na podstawie karnacji (albo raczej powinna). Ja też nie chodzę za często. Mam karnację średnią, raczej jasną, włosy ciemny blond i zielone oczy, gdzieniegdzie piegi na twarzy, żeby złapać opaleniznę przed wakacjami chodziłam na 8 minut co 3 dni. Obeszło się bez poparzeń słonecznych, a efekt był widoczny po ok 3 tyg. Czyli powolutku, ale bezpiecznie dla skóry (o ile solarium w ogóle może być bezpieczne dla skóry.)
[url=http://www.waszslub.pl]

Dlugosc sesji jest zalezna od tego jak mocne sa lampy. Tez naleze do tych bladych, i jak zapragne troche kolorytu to wybieram minimalna ilosc minut do osiagniecia efektu, czyli krótkie a czeste sesje :) Co 2-3 dni. Po jakim czasie bedzie odpowiedni efekt, musisz sama zadecydowac. Ale to juz powinni Ci doradzic z pewnoscia w dobrym solarium.
Staram sie jednak nie korzystac, masakrycznie wysusza mi skóre :(
Staram sie jednak nie korzystac, masakrycznie wysusza mi skóre :(
2x w tygodniu to maksimum, nie czesciej- no chyba, ze chcesz sie spalic na skwarke ;)
Wszystko zalezy od:
- Twojej karnacji
- efektu jaki chcesz osiagnac
- jakosci lamp w solarium do jakiego sie wybierzesz itd
A ha! Raczej wybierz wersje "na stojaco". Po lezeniu zostaja piale placki na wysokosci lopatek i lokci, ktore niekorzystnie wygladaja przy odslonietych plecach.
Wszystko zalezy od:
- Twojej karnacji
- efektu jaki chcesz osiagnac
- jakosci lamp w solarium do jakiego sie wybierzesz itd
A ha! Raczej wybierz wersje "na stojaco". Po lezeniu zostaja piale placki na wysokosci lopatek i lokci, ktore niekorzystnie wygladaja przy odslonietych plecach.