Odpowiadasz na:

Re: rosołowe pytania

@Wiola - porą wieczorową?:-))
Ja dodaję całe zielsko, plus kilka gałązek lubczyku - obowiązkowo. Opalam cebulę, która nadaje złocisty kolor. Por nadaje odrobiny pikanterii. Potem wszystko... rozwiń

@Wiola - porą wieczorową?:-))
Ja dodaję całe zielsko, plus kilka gałązek lubczyku - obowiązkowo. Opalam cebulę, która nadaje złocisty kolor. Por nadaje odrobiny pikanterii. Potem wszystko wyławiam, ewentualnie przelewam rosół przez sitko czy nawet gazę. Dodam, że wrzucam wszystko od razu razem z warzywami, żeby wydobyć jak najwięcej smaku i aromatu.
Do rosołu powinno się też dodawać pieprz w ziarnach aby podczas gotowania powoli uwalniał aromat.

zobacz wątek
12 lat temu
~emilia

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry