Re: sosy z paczek
Agitka - jeśli chodzi o gulasz lub bitki - mięsko(wieczorem kroję w kostkę, przyprawiam, zostawiam na noc w lodówce) trzeba dokładnie oprószyć mąką i dobrze podsmażyć - żeby było dobrze...
rozwiń
Agitka - jeśli chodzi o gulasz lub bitki - mięsko(wieczorem kroję w kostkę, przyprawiam, zostawiam na noc w lodówce) trzeba dokładnie oprószyć mąką i dobrze podsmażyć - żeby było dobrze przyrumienione :]
na tym samym tłuszczu podsmażam pokrojoną drobno cebulkę :]
wszystko przekładam do garnka (u mnie zamykana patelnia Zepter, smażę na Tefalu), podlewam małą ilością wody(w razie potrzeby powtórzyć dolewanie po jakimś czasie), dodaję listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego i duszę na małym ogniu :] po jakimś czasie dodaję słodką paprykę :] czasem troszkę ostrej :] czasem przeciśnięty ząbek czosnku, zioła prowansalskie - wg nastroju :)
ogólnie ta cebulka rozpada się podczas duszenia i sama zagęszcza sos :]
zobacz wątek