Odpowiadasz na:

Re: sosy z paczek

Ja np. do schabowych podaję sos jogurtowy (tylko, że nie do gotowanych ziemniaków - nie lubimy, nie jemy, tylko do pieczonych kuleczek) - jogurt grecki + warzywka (wedle ochoty - starty ogórek i... rozwiń

Ja np. do schabowych podaję sos jogurtowy (tylko, że nie do gotowanych ziemniaków - nie lubimy, nie jemy, tylko do pieczonych kuleczek) - jogurt grecki + warzywka (wedle ochoty - starty ogórek i posiekany szczypiorek, małe kosteczki rzodkiewki i trochę pietruszki) + ziółka do smaku. Do mielonych (tylko, że robię mielone bez panierki) robię sos pomidorowy: podsmażam trochę cebulki i przetartego czosnku, dorzucam pomidory z puszki (lub koncentrat pomidorowy - koniecznie z kartonika, lepszy), szczypta cukru, dorzucam podsmażone mięsko, duszę 15-20 minut, doprawiam do smaku (pieprz, oregano, posiekana bazylia) - podaję z makaronem. W ogóle staram się unikać takich typowych sosów na mące i śmietanie bo w sumie żadnych wartości odżywczych nie mają, tylko puste kalorie.

zobacz wątek
12 lat temu
~Kasia

Cytat:

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry