Widok

sosy z paczek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy dajecie dzieciom powyzej 4 lat sosy z paczek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przecież jak robisz gulasz czy bitki to sos sam powstaje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety jemy

a to dlatego ze nie umiem sama zrobic sosu
czy ktos moze podac przepis do gulaszu badz bitek
My jak jeszcze nie mieliśmy dziecka to jadaliśmy takie sosy chociaż wiem że są bardzo nie zdrowe, ale odkąd mamy dziecko ani razu czegoś takiego nie jedliśmy, a małej to już na pewno bym nie dała. Sosy robię teraz sama i są o wiele lepsze od tych z paczki.
skrobia ziemniaczana, mąka pszenna parowana, skrobia modyfikowana, aromaty, tłuszcz roślinny utwardzony, sól, cukier, ekstrakt drożdżowy, koncentrat pomidorowy suszony, mąka ryżowa, waryzwa suszone (cebula, czosnek), maltodekstryna, barwnik E150c, substancja wzmacniająca smak i zapach E635, przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy)

E635 to mieszanina soli disodowych kwasów inozylowego i guanozylowego

Brzmi smakowicie.

Nie, nigdy nie planuję czegoś takiego jako dodatku do obiadu dla nikogo :-]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
CHODZI MI O TAKIE SOSY JAK CIEMNY WINIARY Z PACZKI...
nie robię takich sztucznych sosów :] nie demonizuję ich składu ;) ale zwyczajnie mi nie smakują :] wolę sama zrobić sos :]
Właśnie o to chodzi nie dość, że wszędzie dodają jakieś świństwo i tego już ciężko uniknąć, więc nie będę świadomie robić sosów z paczek - choć na to mam wpływ :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
to chyba logiczne że osoby uważające na sztuczności w żywności skoro nie kupują sosów z paczki, veget itp to zwracają również uwagę na sery wędliny itp.

Mamy jeszcze mleczarnie, produkcję domową i inne pewne źródła:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
gorsze świństwa dodają do codziennej żywności,jecie i nawet nie wiecie co tam się znajduje w wędlinie czy parówce,zresztą wszędzie,sery żółte czy nawet twarogi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
ale o jakie konkretnie sosy chodzi? typu Uncle's Ben ze sloika?
ja sama jem, ale dziecko nie lubi, wiec problem z glowy ;-)
kiedyś używałam, jak jeszcze dzieci nie miałam, ale stwierdziłam, że nie ma co się truć :) a tym bardziej dzieci
kostek rosołowych też nie używam, ble
Ja takich sosów, zup z paczek sama nie jem i dziecku tym bardziej nie daję :-) żadnych kostek rosołowych i veget też nie używam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry