Widok

ospa czym smarujecie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
w przedszkolu epidemia, lekarz kazał smarować tylko oktaniseptem o ile na ciało jest ok o tyle wydaje mi się, że we włosach ma coraz więcej krostek, od rana dużo nowych. Czy zostać przy oktanisepcie czy lepiej gencjaną?
jakie macie doświadczenia, co ile mogę jej myć włoski?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

właśnie blizn nie ma po tym sprayu, moze to kwestia tego chłodzącego efektu, bo jednak to przynosi ulgę i troche zmniejsza świąd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy robia sie blizny po tym sprayu? bo czytam ze przeciwdziala robieniu sie blizn
Smalcem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Od 2roku życia mozna podawać Hascovir. Na receptę. Syn po tygodniu był zdrowy.

ja stosowałam u synka, ma 1,5 roku i lekarz nam to przepisał. a w jakim wieku maluszek?
Smalcem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a od jakiego wieku mozna stosowac ten spray??

u nas nawet jedno opakowanie wystarczylo na cala kuracje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no wlasnie,bo ta cala pianka troche scieka, a to pryskasz i gotowe. tez stosowalam u syna i pomoglo

ja mogę polecić ospa comfort, fajnie chłodzi, nie trzeba rozsmarowywać i dlatego nowe krostki się nie pojawiają

my dajemy zyrtec w kroplach. Psikam octaniseptem na zmianę z poxclin do tego szybka kąpiel z dodatkiem nadmanganianu potasu.
Ospa od wtorku a pierwsze strupki już odpadają. Nie było ich dużo i zupełnie brak gorączki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

właśnie tez stosujemy ten poxlin i on strasznie spływa.. i moja corka to sie strasznie drapie;( czy ktoś poleca coś innego na lagodzenie tego swiadu?

krosty moga wychodzic do 4-5 dni nawet...

prawda i srebro koloidalne to je to

Używam poxclin i codziennie więcej krost. Nie wiem czy czekać, czy coś zmienić. Mała ma 14 miesięcy. Na razie nie drapie.
na witominie w obu panuje my z 28
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
które przedszkole?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My też poxclin. Lekarka nie kazała niczym innym smarować i kąpać też nie kazała, tylko szybki prysznic. Faktycznie, szkół jest sporo :) Po tym poxclin ponoć nie zostają blizny (u nas nie zostały), a reszte wykorzystałam na ukąszenia komarów latem, bo ma fajny efekt znieczulający )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak swędzi to podaj Fenistil w kroplach, pomaga :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pare msc temu moja mała miala ospe .wysypka była oogroomnaaa,smarowalam tym bialym pudrem i dosc szybko sie suszylo.codziennie szybka kapiel i smarowanie 3 razy dziennie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry