Widok

ospa czym smarujecie

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
w przedszkolu epidemia, lekarz kazał smarować tylko oktaniseptem o ile na ciało jest ok o tyle wydaje mi się, że we włosach ma coraz więcej krostek, od rana dużo nowych. Czy zostać przy oktanisepcie czy lepiej gencjaną?
jakie macie doświadczenia, co ile mogę jej myć włoski?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
na witominie w obu panuje my z 28
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Używam poxclin i codziennie więcej krost. Nie wiem czy czekać, czy coś zmienić. Mała ma 14 miesięcy. Na razie nie drapie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawda i srebro koloidalne to je to

krosty moga wychodzic do 4-5 dni nawet...

właśnie tez stosujemy ten poxlin i on strasznie spływa.. i moja corka to sie strasznie drapie;( czy ktoś poleca coś innego na lagodzenie tego swiadu?

my dajemy zyrtec w kroplach. Psikam octaniseptem na zmianę z poxclin do tego szybka kąpiel z dodatkiem nadmanganianu potasu.
Ospa od wtorku a pierwsze strupki już odpadają. Nie było ich dużo i zupełnie brak gorączki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja mogę polecić ospa comfort, fajnie chłodzi, nie trzeba rozsmarowywać i dlatego nowe krostki się nie pojawiają

no wlasnie,bo ta cala pianka troche scieka, a to pryskasz i gotowe. tez stosowalam u syna i pomoglo

u nas nawet jedno opakowanie wystarczylo na cala kuracje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a od jakiego wieku mozna stosowac ten spray??
Smalcem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja stosowałam u synka, ma 1,5 roku i lekarz nam to przepisał. a w jakim wieku maluszek?
Od 2roku życia mozna podawać Hascovir. Na receptę. Syn po tygodniu był zdrowy.
Smalcem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

czy robia sie blizny po tym sprayu? bo czytam ze przeciwdziala robieniu sie blizn

właśnie blizn nie ma po tym sprayu, moze to kwestia tego chłodzącego efektu, bo jednak to przynosi ulgę i troche zmniejsza świąd
Mamy tabletki ale smarować też trzeba

moj synek teraz przechodzi ospę i własnie tych blizn się boję najbardziej, b chwilami drapie sie jak szalony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No my właśnie zakończyliśmy ospe:) na noc gencjana na dzień pudroderem. Nie było tak źle... Jak te krostki zasychaja to już sprawa wygrania.

krostki ładnie się goją również po produktach Virasoothe. U mojego synka szybko było widać efekty, tzn wcześniej drapał się naprawdę jak szalony. A te żele można bez problemu bez recepty dostać w każdej aptece.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry