Widok

spanie w gondoli wózka na wyjeździe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam do Was pytanie- wybieramy się w pierwszą podróż do teściów z naszą córeczką. Będzie wtedy miała miesiąc. Czy dopóki nie kupimy do nich łóżeczka turystycznego mała może spać w gondoli wózka? Gondola jest obszerna, ma regulowane wezgłowie. Dodam, że spałaby w nim 3-4 dni.

A odnośnie łóżeczka turystycznego - opłaca się kupować to z podwieszanym materacykiem dla niemowląt czy takie klasyczne (a dokupić składany twardszy materacyk)?

z góry dziękuję za pomoc;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
spokojnie może spać w gondoli:) moja tez spała u mojej mamy w gondoli
imageimage
moj synek tez spal w gondoli jak gdzies bylismy i jakos nic mu nie bylo;) nie ma obawy!
my byliśmy u rodziców w Gdyniolandzie jak Mryś miał 2,5 miesiąca...też spał w gondoli :) odpinałam ją od wózka i brałam do siebie do pokoju, spał obok mnie, przy łóżku
image
image
Super:) dzięki:):)

Łóżeczko turystyczne pewnie zakupimy, ale może trochę pozniej.
Moja córeczka spała w gondoli przez pierwsze dni po urodzeniu bo nie miałam gdzie łóżeczka wstawić,teraz już ma swoje wyrko ,właśnie taki kojec/łóżeczko turystyczne.
co do łóżeczka...ja kupowałam zwykłe, bez tego podwieszanego dna
MIśka wtedy miała już 6 miesięcy i była nieco za ciężka ;)

jeżeli masz tego łóżeczka używać tylko na wyjazdy i ewentualnie jako kojec w domu to wystarczy najzwyklejsze
inaczej się sprawa ma jak takiego łóżeczka używa sie zamiast tradycyjnego...wtedy te wszystkie bajery są na pewno przydatne
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My byliśmy z Madzią na tydzień w Karpaczu jak miała miesiac i też spała cały czas w gondoli. Nawet lepiej jej to wychodziło niż we własnym łóżeczku.

My mamy łóżeczko klasyczne, ale jak planujecie dużo z dzieckiem jeździć to lepiej chyba kupić łóżeczko turystyczne. Teraz pośpi w gondoli, ale za pół roku może już sie do gondoli nie mieścić. No ale trzeba dokupić materacyk, bo w tych łóżeczkach są takie do kitu.
Gabrys do 1 m-ca spal w gondoli bo w swoim lozeczku nie chcial pozniej zaczelismy go przyzwyczajac a co chodzi o lozeczko turystyczne my mamy takie podwieszane ale i tak nie korzystalam z tego dokupilismy zwykly materac taki z gabki mozna go pozniej zwinac kosztuje tak ok 20 pare zlotych.np w Akpolu
image
to zalezy jakie jest twoje dziecko...

moje w zyciu nie chcialo mi spac w gondoli nawet w dzien, a co dopiero w nocy 20 minut i obijanie sie, wiercenie hihi, gondola sluzyla tylko na dwor, a i tak sluzyla nam 3 miesiace hihih wiec ja klade od poczatku w lozeczku, a na stale u babci mam turystyczne mothercare, z podwieszanym wkladem i sluzylo mi do 6 miesiaca, a pozniej przelozylam, bo mloda mi siedziala juz sama, a i super bylo miejsce na przebieranie...mi to odpowiadalo, jestem ciekawa jak dlugo bedzie, bo do babci wybierma sie pewnie na lato dopiero, a mloda teraz nosi juz 92-98 rozmiar, wiec ciekawe czy zmiesci sie hihi...ale bedzie duza, wiec moze na lozku bedzie mogla spac

ale wydaje mi sie, ze mozesz z gondola sprobowac spokojnie, u mnie to nie sprawdziloby sie, bo mloda od poczatku spac w niej nie chciala, ale tj napisala wiper, zdjac ja ze stelaza hihi...
image

image
my też na wyjazdach kładliśmy Maję do gondoli i spała koło naszego łóżka. Ale kupiliśmy łóżeczko turystyczne , podwieszane i jestem bardzo zadowolona.. no ale my często wyjeżdżaliśmy na weekendy, później ja na prawie cały miesiąc z Mają wybyłam, więc taki bajer sprawdził się w 100%

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry