Widok

spirala miedziana

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, mam pytanko czy ktoś zna przypadek że kobieta zaszła w ciąże mimo, że ma spiralę miedziana?? Mam taka spiralę nałożoną i nie ufam jej w 100 %
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uczulenie na nikiel :-)
To uczulenie na nikirl
Oczywiście, każdą wkładkę można wyjść i przy następnym okresie założyć nową. Miałam ten sam problem miedzianą chciałam wyjść założyć mirene. Żadnych problemów nie było.
Mirenę miałam rok. Musiałam wyjąć, ponieważ to co mi się działo, to jakiś koszmar był. Poerwsze pol roku magiczne bo zero miesiączki (założyłam w trakcie karmienia piersia) I choćby najmniejszych dolegliwości. Potem się zaczęło. Wypadanie włosów w koszmarnych ilościach, waga w górę a do tego bardzo swędząca i ropiejąca wysypka na plecach. Dokładnie między łopatkami blisko karku. Straszne po.prostu. Długo czytałam i szukałam informacji na ten temat bo nie chcialam zmarnować pieniędzy. Wkładka kosztowała mnie 500zl i założenie dokladnie tyle samo wiec tysiaka bym wrzuciła do smieci. No i znalazlam jakieś forum, na którym pewna dziewczyna opisala dokladnie to, co mi się działo z ciałem. Byłam w szoku. Wyjelam wkładkę u lekarza (nie bolało ani troche), po około 2-3 miesiącach plecy nie były już tak dokuczliwe, ale na efekty jeszcze musialam poczekać. Minęły już prawie 2 lata od wyjecia wkładki i w końcu mam gładkie plecy, wlosy na miejscu i wagę w normie. Nigdy nie wrócę do wkładki, bo jest nie dla mnie. Jestem wściekła na lekarza bo nie zrobił mi badań czy akurat ta wkładka jest dla mnie. Kasa w błoto, dużo nerwów, specyfików do ratowania tego co się we mnie psuło... Mój mąż zrobil wasektomię i jest ok. Mireny nie polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mogę prosić o kontakt ?

Moja gin, która zakładała mi Mirenę, odebrała 3 porody ze spiral miedzianych. Ich działanie polega na tym, że doprowadzają do małego stanu zapalnego w macicy i ten stan zapalny wpływa na niezagnieżdżanie się komórki jajowej. Mirena jest hormonalna, uwalnia małą dawkę hormonów i te zapobiegają ciąży.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Założyłam dziś, po przeczytaniu formum zastanawiam się czy nie lepiej było założyć Mirenę.... do tej pory używałam plastrów i wszystko było ok, ale ze względów na wygodę zdecydowałam się na spiralę. Czy ewentualnie można wyjąć miedzianą i złożyć drugi raz Mirenę?
Jej największą wada jest nieskuteczność!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
To uważaj.ja też mam dwójkę i więcej nie chciałam.spirala nie zadziałała.jestem w szoku.nie wiem jak dam radę..nie mam sumienia usunąć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mam dwójkę dzieci.ztwry miesiące temu założyłam spiralę miedziana.nie przesunęła się, nie minął jej termin, zaszłam w ciążę.nie chciałam więcej dzieci.jestem w szoku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moja wkładka w ogóle nie chciała zakumplować się z moją macicą i ciągle spiralę wypychała. Miałam szczęście jak to określił lekarz, że nie zaciążyłam. Mój przypadek zdarza się ponoć bardzo rzadko..a jednak.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja zaszłam ze spirala po 3 latach, na szczęście urodziłam piękne, zdrowe dziecko bo spirala nie kolidowała tylko się gdzieś w bezpiecznym miejscu ułożyła. Najgorszy jednak jest fakt ze spirala miała wypaść przy porodzie a ona sobie tam została ( nie spełnia już oczywiście swoich cech antykoncepcyjnych.) i teraz czeka mnie dodatkowo zabieg usunięcia histeroskopowo tej wkładki.. nie polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Szwagierka zaszła w ciążę po roku stosowania. I mi sie odechciało po tym hehe
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Znajoma zaszla w ciaze ze spirala w 5 mc urodzila ,nie do uratowania dzidzia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

moja Mama zaszla w ciaze majac zalozona spirale, ale niestety poronila (a dokladniej stracila dziecko dosyc wysoka ciaza) no i bylo to 30lat temu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
To uczulenie na nikiel , nie na miedź.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej ja po pierwszej ciazy jakies 4miesiace po miałam założona spirale koło dwóch lat kontrole mialialam co 5miesiecy usg czy wszystko dobrze.teraz wyjełam w lutym a w maju juz byłam w ciazy bo trzeba odczekac 2,3miesiace.bylam bardzo zadowolona i napewno teraz jak urodze załoze znowu,poco sie truc tabletkami
image

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
kobietom które nie rodziły nie zakłada się spirali, tzn. nie powinno się zakładać...

ja też się zastanawiałam nad spiralą bo mam już 2 córki, ta młodsza ma 2,5 miesiąca. więcej dzieci już nie planuję i chciałam się dobrze zabezpieczyć... tabletki brałabym pod uwagę w ostateczności...
ale rozmawiałam w ginekologiem i chyba nie dla mnie spirala bo w sumie wszystkie mają dodatek miedzi a ja na miedź jestem uczulona :/ tzn. jak np. nosze kolczyki czy obojętnie jaką biżuterię, zegarek inny niż złoto lub srebro to mam zaraz mega uczulenie :/ dziurki w uszach ropieją, a tak gdzie skóra styka się z metalem mam krostki :/
więc gin stwierdził, że jest duże prawdopodobieństwo, a nawet jest pewny, że mój organizm by tą wkładkę odrzucił :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
spróbuj zadzwonić do dr Piotra Zabula http://www.zabul.pl/index.php?page=kontakt. Mi zakładał spiralę ponad pół roku po cesarce. Młody i bardzo miły lekarz na wszystkie pytania odpowiada wyczerpująco i tak długo aż wszystko zrozumiesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz jest nowy system kontroli świadczeń z nfz-u online. Napisz do nich kiedy była wizyta, u kogo, i powiadom ich że nie uzyskałaś porady bo lekarz zasłaniał się przekonaniami religijnymi. A jakie jest nazwisko tego cymbała...?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry