Widok

sposoby na "zapuszczone" białe skarpetki po podwórku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wasze sposoby - macie jakieś? Białe to one były przy nowości, teraz - taki niby zwykły kurz i piach poprzedszkolny- za nic się nie spiera. Nie chcę tego wybielaczem traktować, bo mają pojedyncze elementy kolorowe. Szare mydło nie działa. Piorę w niemieckim lenorze w płynie, aplikowałam bezpośrednio, też nic. Spisać na straty 90% skarpet dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znam te skarpetki po przedszkolu;)
u mnie dziala to mydlo
http://www.pierzlepiej.pl/niemieckie-mydlo-na-plamy-drbeckmann-100g-p-97.html
wygotowac w garze
nie wiem jak

ale jak mama wygotowała to takiej bieli na oczy nie wiedziałam

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja piorę w Arelu do białego niemieckim i dodaję Vanish niemiecki. kilkuletnie skarpety zadeptane są po praniu bielusieńskie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Asiunia a w ilu stopniach ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak piorę samą bawełnę, to 60, a jak pomieszaną z syntetykami to 40. bez prania wstępnego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mydło takowe gdzieś mam, muszę poszukać
z vanishem rozstałam się, gdy skończyły się zupki marchewkowe, chciałam ograniczyć silną chemię, bo mam uczuleniowca, ale chyba nie uniknę :), dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
plamy z marchewki wystaw na slońce i śladu nie będzie

kup proszek do bialego pakowany w takie kostki po 2 sztuki - z chemii niemieckiej Persil, Ariel - na 1 pranie 2 kostki jak dasz ( ja zwykle daję 1 ) to tak dopiera ze szok - zlazły mi prawie paski na koszuli syna bo z rozpędu wrzuciałm ją do pralki z bialym praniem.
Teraz prawa strona wyglada jak lewa tak wyblakły te kolorowe paski ... skarpety dopraly się naprawdę do białego. Pralam w 60 stopniach.
najlepiej ja te gotuje w garze:) vanish i proszek i jade z koksem:) i gotuje najlepszy sposob jak dla mnie na teraz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wmp12345, a Ty pierzesz w samym lenorze? Z tego co mi się wydaje, to płyn do zmiękczania tkanin, nie do prania
image
image
:), taaak, takie mam wynaturzenie, a potem się dziwię, że są brudne dalej:)

a tak serio - to płyn do prania, u nas ich nie ma, sama się dziwiłam, jestem z nich bardzo zadowolona.
JAk wyprac białe skarpetki
Tyt

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

do góry