Widok

spowiedz przedslubna-czy potrzebna jest "karteczka"

Wesele Temat dostępny też na forum:
No wlasnie. Jestesmy juz po spisaniu protokolu, dalismy na zapowiedzi i dotad nikt o tych karteczkach, podpisach itp. Nie wspomnial. Jedynie podczas spisywania protokolu pytano nas czy zamierzamy przed slubem przystapic do spowiedzi i komuni w czasie slubu. Co do zasady to koniecznosc dokumentowania ze bylo sie u spowiedzi uwazam za idiotyczna, bo to kwestia sumienia i odpowiadaloby mi, gdyby rzeczywiscie trakgowano mnie inarzeczonego jako odpowiedzialnych i uczciwych ludzi. Jak kto jest/bylo u Was - byly karteczki czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie była - a że tez uważam je za idiotyczne to podpisałam sama ...wiem, wiem nieładnie ale trudno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
też mi to nie pasuje dlatego chętnie dowiem się jak to wyglądało u innych...ja mam to przed sobą jeszcze :/
My dostalismy karteczki od księdza. I przed spowiedzia dawaliśmy karteczkę spowiednikowi i wtedy trzeba powiedzieć czy to pierwsza czy druga spowiedz przedslubna.
My również dostaliśmy kartki od księdza ale po przebytych naukach i spisaniu protokołu w całości. Wtedy ksiadz radzil jak i ile spowiedzi odbyc ( powinny byc 2, jednak my zdecydowalismy sie na jedna dzien przed i bez problemu podpis uzyskalismy)
My również dostaliśmy karteczki na spowiedź przedślubną. I spowiedź była w trakcie wygłaszania zapowiedzi a II przed samym ślubem. Mówiło się przy konfesjonale że jest to spowiedź przedślubna i wtedy dawaliśmy te kartki księdzu do podpisu wpisywał tam datę i się czytelnie podpisywał.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry