Widok

spowiedz przedslubna-czy potrzebna jest "karteczka"

Wesele Temat dostępny też na forum:
No wlasnie. Jestesmy juz po spisaniu protokolu, dalismy na zapowiedzi i dotad nikt o tych karteczkach, podpisach itp. Nie wspomnial. Jedynie podczas spisywania protokolu pytano nas czy zamierzamy przed slubem przystapic do spowiedzi i komuni w czasie slubu. Co do zasady to koniecznosc dokumentowania ze bylo sie u spowiedzi uwazam za idiotyczna, bo to kwestia sumienia i odpowiadaloby mi, gdyby rzeczywiscie trakgowano mnie inarzeczonego jako odpowiedzialnych i uczciwych ludzi. Jak kto jest/bylo u Was - byly karteczki czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie była - a że tez uważam je za idiotyczne to podpisałam sama ...wiem, wiem nieładnie ale trudno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
też mi to nie pasuje dlatego chętnie dowiem się jak to wyglądało u innych...ja mam to przed sobą jeszcze :/
My dostalismy karteczki od księdza. I przed spowiedzia dawaliśmy karteczkę spowiednikowi i wtedy trzeba powiedzieć czy to pierwsza czy druga spowiedz przedslubna.
My również dostaliśmy kartki od księdza ale po przebytych naukach i spisaniu protokołu w całości. Wtedy ksiadz radzil jak i ile spowiedzi odbyc ( powinny byc 2, jednak my zdecydowalismy sie na jedna dzien przed i bez problemu podpis uzyskalismy)
My również dostaliśmy karteczki na spowiedź przedślubną. I spowiedź była w trakcie wygłaszania zapowiedzi a II przed samym ślubem. Mówiło się przy konfesjonale że jest to spowiedź przedślubna i wtedy dawaliśmy te kartki księdzu do podpisu wpisywał tam datę i się czytelnie podpisywał.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry