Widok

spowiedź

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
W jakim kościele polecacie spowiedź...chodzi mi o to, żeby przejść bezboleśnie :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zależy co rozumiesz pod pojęciem "bezboleśnie". Ja byłam ostatnio w tym małym kościółku na Świętojańskiej i było... bezboleśnie i nijak. Tzn. wyklepałam kilka grzeszków a potem już ksiądz nawijał o małżeństwie. Byłam trochę rozczarowana, bo liczyłam na jakiś dialog, albo przynajmniej na to, że ta spowiedź będzie się czymś różniła od takiej zwykłej. Ale jeśli chcesz, żeby było szybko i bez problemów to możesz sie tam wybrać.
Aha a z tym bezboleśnie to tak nie do końca bo ksiądz nawijał 10 minut a ja klęczałam na twardym klęczniku:)

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
św. Elżbiety w Gdańsku Głównym. Bardzo bezboleśnie. To jest naprzeciwko PKP w Gdańsku

image

NASZ DZIEŃ : 8 WRZESIEŃ 2007 !!!
NSPJ w Gdyni

image
image
Franciszkanie, Gdynia - byłam w piątek:)
Dziekuję wszystkim za wskazówki :-)
polecam Franciszkanow w Gdyni - musza miec sporo cierpliwosci, bo moj maz nawet ze swoim polskim tez sobie poradzil;)

image

[center]image[/center]
no ja jak zwykle tez polecam franciszkanow, bylismy w niedziele na pierwszej spowiedzi przedslubnej i to u proboszcza, normalnie jestem jego fanka :)))
mila rozmowa, usmiech na twarzy, lepiej nie moglo byc :)

image
image
A ja polecam Dominikanów w Gdańsku :)

o to jest wskazówka dla mnie - wyspowiadam się tam przed ślubem...

image
image
odnowie pytanie!
chodzi o 1 spowiedź przedślubną.
jakieś nowe propozycje w Gdyni gdzie odbywa się to bez nadmiernych kazań itp?!

Widzę,że Franciszkanie byli polecani.
Kiedy odbywają się tam spowiedzi?podczas mszy?
my sie spowiadaliśmy w kościele w Gdyni Grabówku, tym przy Morskiej, trafiliśmy na młodego wyrozumiałego księdza, ale to było w 2006 :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja byla na Przymorzu w 'okraglaku',stresa mialam wielkiego przed spowiedzia poniewaz mielismy dziecko przed slubem ale ksiadz byl bardzo wporzadku i pochwalil nasza decyzje ze chcemy wziac slub

image
a ja sie martwie bo moj narzeczony byl u spowiedzi ostatnio przed bierzmowaniem bo mowil ze kazania ksiedza w jego parafi i w ogole caly proboszcz jest do dupy i nie chodzil ja nie bylam lepsza bo nie bylamu spowiedzi ze 3-4 lata ale w sumie bo my nie mieszkamy w Polsce tylko w Angli i tutaj oczywiscie jest duzo kosciolow polskich ale od nas akurat sa daleko i tylko bylismy tutaj raz na swietach wielkanocnych i tez sie strasznie boje spowiedzi przedmalzenskiej

image

image
W Kosciele na przeciwko PKP w Gdansku spowiadaja bezbolesnie i beznamietnie :/ czekalam na rozmowe, na dialog, a ksiadz nawet nie powiedzial kilku zdan tylko po grzechach zapukal i podpisal kartke i po sprawie. Jak komus sie chce bezbolesnie, to tam tak bedzie i to w ekspresowym tempie
image

image

Kamcia,mam taką samą sytuację.Też mieszkamy w Anglii,ale do kościoła nie po drodze.Ostatnio byliśmy w pazdzierniku na naukach przedmałżeńskich.
image

image
a ,my wszystkie spowiedzi u Jezuitów w Gdyni, było super, a ksiądz podpisując kartkę uśmiechnął się i mówił oj dziewczyno co Ty robisz, to samobójstwo...wolność tak dobrowolnie oddawać....:))) a ja na to to co nie wychodzić za niego...? Ojciec duchowny się roześmiał i mówi, nie nie, dobrze robicie....

I jak tu mieć złe wspomnienia ze spowiedzi.

image
image
a ja mam trochę inne pytanie ale dotyczące spowiedzi. kiedy powinna odbyć sie 1 spowiedź przedślubna?

image
image [/url]

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

do góry