Widok

starające się XII :)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
i ja zakładam swój wątek , mam nadziję że szczęśliwy będzie dla kogośtak jak dla mnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Makarena, życzę Ci aby sie udało jak najszybciej i też trzymam mocno kciuki ;)
No i normalnie mi nikt nie odpisze :( ;) a juz 2 razy Was pytalam...

Rozum nam podpowiada ze lepiej poczekac jeszcze miesiac, wieksza pewnosc ze zniknie ta wrogosc sluzu a z drugiej strony jak nieraz emocje poniosa to az sie chce tak wreszcie spontanicznie na siebie rzucic bez gumek, bez planowania, myslenia o zabezpieczeniach poprostu poprzytulac...nie zwazajac na to jaki dzien , czy plodny czy nie, nie robiac testow, takiu full spontan...Marzy nam sie to, ale chyba lepiej sie wstrzymac nie? :) choc ciezkawo to idzie...
bądź dzielna... dajcie sobie ten miesiąc...
a jak za miesiac wybije 2,5 miesiaca to Waszym zdaniem wystarczy? Jak ma pomoc to pomoze, czy to tez za krotko bedzie?
Slonko: tak jak sama napisałaś "jak ma pomóc to pomoże". Rzadna z nas nie da Ci żelaznej recepty jak to zrobić, żeby było dobrze, bo ani nie jesteśmy lekarzami ani specjalistami.(poza tym nie byłoby nas w tym wątku)
Moja rada jest taka: ŻYWIOŁ!!! sama pisałaś, że Ci tego brakuje, więc czemu się temu nie poddasz??? dziewczyno przede wszystkim jak będziesz o tym cały czas myśleć, to nawet jeżeli fizycznie będziesz gotowa, to psychika zrobi swoje i nie zaciążysz. Nie znasz tego??? prawie wszystkie laski zachodzą w ciążę kiedy tego nie chcą, odkładają staranka na następny cykl, nie myślą o tym...
Mniej myślenia a więcej działania ;-) POWODZENIA

Marchew Ty już pewnie odliczas minuty do 17...ja wyniki dopiero dostane koło 20...MATKO ŚWIĘTA oszaleje!!!!!
Daj koniecznie znać.
wow super i znowu nowy wątek, to mi się baaaaaaaaardzo podoba i tak trzymać!
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
Czytam wlasnie ksiazke "Dziecko z chmur"- polecam wszystkich, swietna jest... uronilam niejedna lezke i znalazlam pewien cytat, ktory daje do myslenia: "Warto sie zastanowic, czy nieplodnosc nie jest sygnalem, znakiem, ze zostalismy wybrani,wyznaczeni- do tego,by poprawić los skrzywdzonych dzieci"...Moze cos w tym jest?
oj mialo byc "polecam wszystkim"

Trzymam mocno kciuki za dziewczyny odbierajace dzis wyniki...:) napiszcie od razu co i jak...
wyniki odebrałam.
Beta 738 progesteron 25... jutro gin... gosiar - trzymam kciuki:)
image
image
Moje filmy okazały się mylne. Mężyk dzwonił i wynik poniżej 1-także nie tym razem. Ale się nie poddaje i na pewno będziemy walczyć dalej :-) Treaz czekam na @

Marchew: a Ty się relaksuj i odpoczywaj. Betka ładna więc uszy do góry
Michałowa mam nadzieję, że założysz nowy wątek
Oj Gosiar, jaka szkoda... Kurcze, a test ciążowy pozytywny był? Myślałam, że wynik pozytywny jest pewny...

Mar-chew, super! Ładna beta! Daj znać co jutro lekarz ci powie.

No chciałabym założyć nowy wątek, oj chciałabym. Ale podświadomie czuję, że nic z tego. No ale jeszcze parę dni.
Michałowa - życzę Ci tego z całego serca:)
Gosiar - jaka szkoda, już myślałam, że znowu będziemy w jednym wątku:)
wiecie co??? moja intuicja nie zawiodła mnie z ciązą 2 razy. teraz też głowę bym sobie dałą uciąć, że coś się dzieje. Jeszcze to zdjęcie z usg. Wyraźnie było widać punkcik.
Beta nic nie wykazała więc sytuacja jest jasna. Jeżeli nawet coś z tego miało być to dobrze, że teraz a nie tak jak ostatnim razem w 11 tygoniu.

Same zobaczcie.
image
Marchew, no to gratulki... i nawet termin urodzen bedzie podobny, tylko ja 1 rok wczesniej...
Gosiar, ja nie wiem, dla mnie moze byc to rownie dobrze cien itp...blad w odczytycie,ale intuicja robi swoje naprawde...moze poczekaj...przepraszam, ze tak napisalam, ale 3mam kciuki za ciebie rownie mocno :-)
image

image
eh przykro mi gosiar:(
witam się w nowym wątku - w starym zdążyłam ledwie jednego posta napisać ;)

Asienkaj, gratulacje serdeczne, mnóstwo zdrowia i spokoju teraz życzę :)

Mar-chew, a Ty się nie filmuj, tylko bądź dobrej myśli, Twoje Maleństwo potrzebuje spokojnej Mamy :)

Gosiar, ja się na usg nie znam, więc się nie wypowiem... w każdym razie jeśli teraz nie wyszło, to szkoda... ale na pewno wkrótce się uda :)
Dla mnie to jest ewidentnie plamka...przypomina mala fasolke.Przepraszam ze to powiem,ale moze to byla ciaza i poronilas? Ja chyba bym poszla jeszcze raz na usg,nie wiem...Dlugo po usg robilas test bete? tylko wowczas bys chyba od razu okres dostala... kurcze no nie wiem...

Mam nietypowe pytanie, od czego moze byc gorzki smak sluzu? Nic mi niby nie jest, a odkad jestem z mezem zawsze mialam slodki, czasami kwaskowaty chyba kolo owulacji, ale maz mowi ze gorzka nigdy przez te 7 lat nie bylam a teraz dzien w dzien, caly cykl jestem... w zeszlym cyklu myslalam ze to wplyw luteiny dopochwowej w 2 polowie cyklu no ale w tym cyklu luteiny jeszcz nie zaczelam brac... Mialyscie tak kiedys? Moze mi sie jakos sluz zmienia. Moze sie nakrecam, ale mam nadzieje ze mi sie zmienia i zmieni na tyle ze nie bede juz miec alergii na mezusia...

Asienka gratulacje!Wątki się zmieniają w mgnieniu oka.Oby tak dalej.Mój dzidziuś pięknie fika w brzuszku.Przykłada rączki do buźki jakby się głaskał.Mam filmik z usg.Codziennie go sobie puszczam:-)
image

image
Hej :)

slonko może zachodzą jakieś zmiany w Twoim organizmie :)
No wlasnie ale co to moze zachodzic? Moze byc ze zmienia mi sie sluz? heh i poprzez swoja gorycz objawia mi moze ze juz chce przyjmowac plemniki i nie jest na nie uczulony? (ale mi to poetycko zabrzmialo ;) )
W ciazy na 100% nie jestem, wiec to nie te zmiany, bo sie zabezpieczamy od 2 miesiecy no to co... Jesli jak dlugo sie znamy maz mowi ze bylam zaleznie od dnia cyklu slodka lub kwasna(sama tez o tym wiem, bo sprawdzalam) a nagle 30 dni cyklu jestem wyraznie gorzka(ale jak!) to co jest?
Nic mnie nie swedzi, nic mnie nie boli, nie mam z adnych zmian zwnetrznych wiec to raczej nie jakies zapalenie czy cos. Kolor sluzu normalny, objetosc podobna... zaczelam sie martwic choc nie wiem czy powinnam martwic czy cieszyc.Moze ktoras z Was ma jakas koncepcje?

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

D C - ocena (3 odpowiedzi)

Najlepszy żłobek na Chełmie

do góry