Widok
My zrobiliśmy obrączki z własnego złota,zapłaciliśmy za to wszystko 136 zł,bo tylko za robocizną.Koszt robocizny to 150 zł,ale ponieważ mieliśmy więcej złota,to jeszcze od nas odkupili.Robiliśmy obrączki obok salony Chantilly w Gdańsku,tam się wchodzi przez bar. Pani pokazała nam kilka przykładowych obrączek i sobie wybraliśmy,na zrobienie czekaliśmy tydzień,tylko jest jeden minus-nie grawerują,ale ogólnie polecam
My mieliśmy "ruskie złoto". Pan jubiler doprowadził je do próby 585 i zrobił według wzoru jaki wybraliśmy. Nasze obrączki ważą jakieś 16 gr. , bo mamy grube paluszki i obrączki są solidne. Robocizna kosztowała 160 zł a cechowanie, czyli nadanie normy w urzędzie probierczym 2 zł za gram. Razem wyszło nam jakieś 200 zł. Dostaliśmy gwarancję na rok na nasze kółeczka, a i złota zostało na niezbyt duży pierścionek.
Polecam pracownię jubilerską na Gdańskiej Żabiance, ul. Pomorska.
Polecam pracownię jubilerską na Gdańskiej Żabiance, ul. Pomorska.
My robiliśmy w zakładzie, który mieści się w Pawilonach koło Pasa startowego na zaspie (500 m od SKM Zaspa)
Zamówiliśmy obrączki, zrobione z ich złota (łączyliśmy żółte z białym) a w rozliczeniu daliśmy złoto od rodziców. 3lub 4 pierścionki/obraczki.
Dopłata 170 PLN.
Jeśli masz złoto, którego niu używasz to sprzedawaj, po co ma zalegać w domu.
Zamówiliśmy obrączki, zrobione z ich złota (łączyliśmy żółte z białym) a w rozliczeniu daliśmy złoto od rodziców. 3lub 4 pierścionki/obraczki.
Dopłata 170 PLN.
Jeśli masz złoto, którego niu używasz to sprzedawaj, po co ma zalegać w domu.
My robilismy na ul. Jagiellońskiej 2B na Przymorzu w Gdańsku, EL-GOLD Jakub Wojdyga tel. 553-01-31. Daliśmy 3 pierścionki rodzinne, Pan Jakub dodał nam troche ładniejszego złota, zeby nie bylo za czerwone. Robilismy na wzór obrączek z Apart'a i wyszly idealnie :) Koszt ok. 300 zł za pare, więc naprawdę się opłaca !
[img][/img]
A my robiliśmy swoje w Rumi, mieliśmy 7,07g złota. Obrączki wyszły razem 10g. Dopłacaliśmy 220 zł. I mamy wygrawerowany napis w środku. I takie jak chcieliśmy :) Z tego co zdążyłam się zorientować to jubiler przeważnie robi ze swojego złota, nawet jeżeli daje się swoje złoto. Wiem to bo bardzo mi zależało na tym żeby moje złoto było w obrączkach. Dobrze że to zaznaczyłam, bo tak miałabym nowiutkie.