Widok

status studenta- magia

mam wrażenie że wystarczy mieć status studenta żeby dostać pracę- wszystkie ogłoszenia sa dla studentów- ciekawe jak rodzice studenta mają zarobić na chleb w tym kraju? mam wrażenie że dziś nie rodzice dzieci ale dzieci rodziców utrzymują - polska jak chiny, niedługo zaczną zatrudniać nieletnich w obozach pracy "bo się bardziej opłaca"!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się z opinią, że status studenta duzo robi. Sama szukam pracy i mam ten "cenny" status i widzę jakie są realia. Ciekawa jestem co będzie, gdy skończę naukę- bedę szukac i szukac pracy, a potencjalni pracodawcy zamkną mi drzwi przed nosem, bo- nie jestem studentka. I teraz jak tu założyc rodzine, za co ja dzieci bym wychowała, czesto dostajesz umowe zlecenie, a po tym nawet macierzynskiego nie ma. Nic tylko spieprzac stad...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma co narzekać, cały rynek pracy UE stoi otworem, pozwolenia na pracę nie trzeba a gdziekolwiek na zachód jest lepiej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej być studentem który nie studiuje, nie bierze wolnego, ma 20 lat doświadczenia i grupę inwalidzką.

A tak na serio to poważne stanowiska nie wymagają statustu studenta ani grupy. Jesli w ogłoszeniu jest taki wymóg to z góry wiadomo, że pieniądze będą śmieszne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nawet znam takie osoby, które nie studiują, tylko składają papiery na uczelnię, aby dostać od uczelni status studenta, a w przypadku, gdy zostaną usunięci z listy studentów składają na kolejny kierunek/uczelnie i tak do ukończenia 26 roku życia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak byłam studentką bez problemu znajdywałam prace... podkreślę, że na na umowę o prace. Teraz jestem 2 lata po studiach i niczego nie mogę znaleźć, bo za dużo teraz kosztuje jako pracownik...
Najlepiej być studentem zaocznym.. Jako dzienny ma się trochę więcej zachodu z rozporządzaniem czasem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rem - akurat kwalifikacje to ja mam duże ale ostatnio na kierowniczym stanowisku zaproponowano mi 2tys netto a tyle to zarabia mój dużo młodszy kolega jako sprzedawca i student właśnie - ŻENADA!

Chodzi o to że na szeregowe np. administracyjne stanowiska wykwalifikowanych nie biorą tylko studentów, a na wyższe dają głodowe pensje, sorry nie będę tyrać po 200h miesięcznie za 2tys netto tylko dlatego że w dok. mam wpisane "kierownik" takie umowy to papier toaletowy

Inne tematy z forum Praca

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

do góry