Widok

stolnica silikonowa - warto?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ja przed świętami zamęczam Was pytaniami o sprzęt kuchenny ;) Ktoś używa? Warto kupić? Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niedawno kupiłam w ikea taka stolnice i polecam - jest stosunkowo duża, ciasto ładnie odchodzi, zajmuje malutko miejsca bo zwija sie w rulon, mąką przy wałkowaniu opruszyłam tylko wałek i to wystarczyło. W komplecie jest też nożyk do wycinania, podważania ciasta.
Jakiś czas temu były stolnice w Lidlu ale o wiele mniejsze.

A przy okazji wie ktoś czy są silikonowe wałki ? bo na razie mam drewniany ale chcetnie bym wymieniła na jakiś inny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wałki silikonowe chyba są. Zdaje mi się ,że gdzieś widziałam.
Znalażłam opinie na innej stronie i zmartwiłam się tym suwaniem po stole :/

"Mam coś w rodzaju silikonowej - z Tuperrware. I nie polecam.
1. nie ma brzegów jak drewniana, więc się wszystko obsypuje dookoła
2. jest lekka więc mi jeździ po stole
3. nie ma krawędzi, którą można zahaczyć o brzeg blatu więc jak wyżej
4. zwija się do schowania, więc po rozłożeniu nie jest idealnie płaska.

Efekt jest taki, że trzeba badziewie obstawić słoikami dookoła a i tak szczyt komfortu pracy to to nie jest. Na dodatek rozmiary zupełnie nie kompatybilne z moim rozmachem i nie można na niej kroić ostrym nożem.

Zalety są dwie - nic się nie klei i można ją łatwo schować. Jak ktoś używa raz na ruski rok to ok"
oj Basiula.
ja mam też z Tuperware i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Dam Ci parę rad, jak ją oswoić ;)
Żeby się odwinęła na płasko to po rozwinięciu do pracy zwiń ją na chwilę w drugą stronę.
Żeby nie jeździła po stole, przetrzyj stolnicę i stół pod nią wilgotną - ścierką lub gąbką.
Kup sobie nożyk plastikowy (np. sztućce jednorazowe są idealne) i krój do woli.
powodzenia
poza tym ja do swojej dostałam z Tuperware nożyk do krojenia. ale moze zależy to od konsultantki.
Asiunia - widzę że oswoiłaś ją idealnie ;)))) Dzięki za rady!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja marzyłam o stolnicy ale na drewniana brak miejsca -juz wiem co sobie kupię :) dzieki dziewczyny

Sorha - ta z Ikea fajna bo duża. Ale w Gdańsku produkt niedostępny - no tak, cena atrakcyjna. Może ktoś ma na sprzdaż taką z Ikea? :)
Basiula one sa na allegro, ale inne tez. Mi sie udalo kupic Tuperware po cenie nizszej niz u "konsultantki" :D
Ale z allegro nie dojdzie do mnie do świąt :( Bo dziś wysłany list polecony ekonomiczny raczej nie dojdzie...
też mam z Tupperware i powiem szczerze - nie pamiętam kiedy była używana ;) a jest u nas przynajmniej 10 lat ;)

wolę wałkować na blacie lub wielkiej desce kuchennej :]

RH Gdańsk
Marzena, Piotr Rojewscy
ul. Bitwy Oliwskiej 34/36
80-339 Gdańsk
tel.:(058) 552 50 19
tel.kom.:0 601 660 019
gdansk@tupperware.pl

to autoryzowani dystrybutorzy (prywatnie mojej Mamy koleżanka)
http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/947.html
Agusia - ale jaki koszt tej z Tupperware?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tej z tupperware nie polecam. mam od dawna, a używam tylko nozyka. o wiele bardziej podchodzi mi taka zwykła silikonowa kupiona w osiedlowym agd. jest bardziej gumowa, lepiej trzyma się blatu, jest bardziej elastyczna niz ta z tuppperware więc zajmije mniej miejsca

http://allegro.pl/silikonowa-mata-stolnica-bergner-4771-promocja-i1981557989.html

taka mam.
z tupperware polecam otwieracz do puszek i wyciskacz do czosnku:)
rewelacja i niedawno były w lidlu
Ta z ikei się nie roluje, nie ślizga i ogólnie leży pięknie :) Kurcze a niedawno było ich full (warto zadzwonić bo może jednak są) :)
Żadnych wad jakie padały do tych innej marki nie zauważyłam :)
Basiula - cena podana na stronie.

ogólnie mamy mnóstwo pojemników i innych cudów z tej firmy :] zdecydowaniem polecam przesiewak do mąki - jeśli ktoś sporo piecze ;) ja przesiewam mąkę do wszystkiego :] http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/979.html
Pozwolę sobie podpiąć sie pod stolnicowy wątek :)

Nie wiecie może gdzie w Gdańsku dostanę dużą, drewnianą stolnicę (z brzegami z trzech stron)?
Jakoś w marketach nie widziałam ostatnio, ale może jakieś zwykłe sklepy?
nie wiem czy na 100% - ale wczoraj przejeżdżając przez skrzyżowanie Hallera i Mickiewicza widziałam napis na takim sklepiku-budce tuż koło skrzyżowania, że mają stolnice :P
Agusia - to jest sklep 1001 drobiazgów :) Rzeczywiście jest tam masa drobiazgów do kuchni i nie tylko ale czy są stolnice i jakie to nie wiem. Taki sam sklep jest na Obrońców Wybrzeża.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry