Widok

stoly okragle czy podkowa....?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no wlanie i mam problem...i tak fajnie i tak fajnie....jak Wy robicie..?
bardziej eleganckie w dekoracjo wydaja mi sie okrogle (10 osobowe stoly) natomiast wieksz integracja jest przy pokowie....co robic...?
wesele mam w Neptunie /Jurata poradzcie jak jest u Was..?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czy krzesla maja tez pokrowce? bo dla mnie okragle stoyl sa eleganckie ale tylko krzeslami w pokrowcach
taka juz jestem...
nie krzesla nie maja pokrowcow w Neptunie ,ale chce miec pokrowce wlasnie............

U mnie beda takie okropne krzesla, tez chcialam pokrowce, ale jak na miejscu nie ma, to nie bede przeciez szyla! Taka ladna sala, w zamku, a krzesla takie... jak tu powiedziec... wygodne...

Myslalam, ze w Polsce trzeba miec podkowke. Wolalabym okragle, bo latwiej chyba usadzic gosci - bo nie ma ze ta ciotka blizej od tamtej. I gosciom latwiej sie poruszac. Zeby isc do toalety czy gdzies bede musiala przepraszac 35 osob, a kto da pannie mlodej przejsc bez pogaduszek?
My mamy okragle (Alma w Sobieszewie) i mysle, ze to bardzo fajny i poki co oryginalny pomysl. A integracja??? Na parkiecie :)))

image
image
Byłam na weselsch gdzie stoły ustawione były w te dwa warianty i osobiście uważam że podkowa jest lepsza. Przy okrągłych stołach jest mniejsza integracja ludzi. Polecam tradycyjna podkowę.

image
Ja tez wolalabym podkowe... na weselu maja sie poznac dwie rodzinki...a przy takich okraglych stolach kazdy sobie... mysle, ze to na wesele nie jest dobry pomysl !!! Ale to jest moje zdanie.
A my będziemy mieli okrągłe stoły i pokrowce ecru na krzesłach :)
Według mnie okrągłe są bardziej eleganckie i osobiście z perspektywy gościa wolę taki układ. W podkowie "integracja" jest mocno przereklamowana, bo i tak rozmawia się z sąsiadami obu boków i z przeciwka. Poza tym zazwyczaj raczej rodziny się znają.

image
u nas bedzie podkowa : z jednej strony usadzimy mlodsze towarzystwo, z drugiej strony starsze - sadze ze to najlepsze rozwiazanie no i gosciom sie podoba.

image
jesli sie znaja to ok, bo w moim przypadku okragle nie wchodza w gre
a uwazam je za eleganckie
ale tylko na elegencki obiad a nie na weselisko calonocne
zgadzam się, okrągłe są super eleganckie i fajnie to wygląda, natomiast na weselicho podkowa jest zdecydowanie praktyczniejsza
jaka masz oferte w Almie?????:)))jakie menu/ cena sklad ?:))jak wolisz dawaj na meila amsta@wp.pl

image

U nas też podkowa, my z rodzicami , chrzestnymi i świadkami w środkowej częsci, i teraz zastanawiamy się czy oba ramiona podkowy podzilić:
1. na lewo młodzież, na prawo starsi i rodziny z dziećmi
2. na lewo moja rodzina, na prawo moja nowa rodzina
3. ogólnie wymieszć wszystkich, ewentualnie w/g jakiegoś klucza
4. sami niech sobie siadają jak im pasuje
i myślimy, myślimy a tu już czasu coraz mniej
pomieszaj ich... jeden z twojej rodziny, jeden z tamtej. Poza tym dobrze jak wyodrebinony jest stolik z osobami mlodszymi i starszymi.

image
image
Wydaje mi sie ze lepsza jest podkowa :)

a ja będe miała E lub [

image
image
E jest fajne, bo masz więcej miejsc honorowych - n.p. po bokach Pary Młodej sadzasz ich rodziców (a właściwie teściów, żeby pomieszać rodziny), a przy środkowej odnodze świadków z ich osobami towarzyszącymi. Niemniej jednak sama chciałam okrągłe stoły, ale nie było na nie miejsca. Tradycyjne układy stołu zajmują o wiele mniej powierzchni niż okrągłe stoliki.

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry