Widok
U mnie beda takie okropne krzesla, tez chcialam pokrowce, ale jak na miejscu nie ma, to nie bede przeciez szyla! Taka ladna sala, w zamku, a krzesla takie... jak tu powiedziec... wygodne...
Myslalam, ze w Polsce trzeba miec podkowke. Wolalabym okragle, bo latwiej chyba usadzic gosci - bo nie ma ze ta ciotka blizej od tamtej. I gosciom latwiej sie poruszac. Zeby isc do toalety czy gdzies bede musiala przepraszac 35 osob, a kto da pannie mlodej przejsc bez pogaduszek?
Myslalam, ze w Polsce trzeba miec podkowke. Wolalabym okragle, bo latwiej chyba usadzic gosci - bo nie ma ze ta ciotka blizej od tamtej. I gosciom latwiej sie poruszac. Zeby isc do toalety czy gdzies bede musiala przepraszac 35 osob, a kto da pannie mlodej przejsc bez pogaduszek?
A my będziemy mieli okrągłe stoły i pokrowce ecru na krzesłach :)
Według mnie okrągłe są bardziej eleganckie i osobiście z perspektywy gościa wolę taki układ. W podkowie "integracja" jest mocno przereklamowana, bo i tak rozmawia się z sąsiadami obu boków i z przeciwka. Poza tym zazwyczaj raczej rodziny się znają.
Według mnie okrągłe są bardziej eleganckie i osobiście z perspektywy gościa wolę taki układ. W podkowie "integracja" jest mocno przereklamowana, bo i tak rozmawia się z sąsiadami obu boków i z przeciwka. Poza tym zazwyczaj raczej rodziny się znają.
U nas też podkowa, my z rodzicami , chrzestnymi i świadkami w środkowej częsci, i teraz zastanawiamy się czy oba ramiona podkowy podzilić:
1. na lewo młodzież, na prawo starsi i rodziny z dziećmi
2. na lewo moja rodzina, na prawo moja nowa rodzina
3. ogólnie wymieszć wszystkich, ewentualnie w/g jakiegoś klucza
4. sami niech sobie siadają jak im pasuje
i myślimy, myślimy a tu już czasu coraz mniej
1. na lewo młodzież, na prawo starsi i rodziny z dziećmi
2. na lewo moja rodzina, na prawo moja nowa rodzina
3. ogólnie wymieszć wszystkich, ewentualnie w/g jakiegoś klucza
4. sami niech sobie siadają jak im pasuje
i myślimy, myślimy a tu już czasu coraz mniej
E jest fajne, bo masz więcej miejsc honorowych - n.p. po bokach Pary Młodej sadzasz ich rodziców (a właściwie teściów, żeby pomieszać rodziny), a przy środkowej odnodze świadków z ich osobami towarzyszącymi. Niemniej jednak sama chciałam okrągłe stoły, ale nie było na nie miejsca. Tradycyjne układy stołu zajmują o wiele mniej powierzchni niż okrągłe stoliki.