Widok

strój świadkowej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałam zapytać (wiele z Was ma duże doświadczenie i lepiej się orientuje na pewno ode mnie :)) czy obowiązują jakieś wytyczne co do koloru stroju świadkowej?

Oczywiście biały i czarny odpada, ale czy np. muszą to być koniecznie jasne, pastelowe kolory? Nie może być np. połączenie jasnego z ciemnym kolorem?

Proszę o opinie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.dessy.com/dresses/bridesmaid/6529/#catid=1&displaytype=GridMedium&activePage=13&rpp=9&SortOrder=Default super :) a jak sie zprowadza taka sukienke? jaka jest jej jakośc? i czy dobrze patrze ze kosztuje 15$ ?
http://www.dessy.com/dresses/bridesmaid/6529/#catid=1&displaytype=GridMedium&activePage=13&rpp=9&SortOrder=Default super :) a jak sie zprowadza taka sukienke? jaka jest jej jakośc? i czy dobrze patrze ze kosztuje 15$ ?
a moze uszyc ten rozmiar 50 u dobrej krawcowej?
Kolezanka uszyla na slub, ktory byl tydzien temu. Kosztowalo ją to ok 300 zl z materialem
Dzieki Kropusia

nadal z mamą walczę... upiera sie, że ma byc na biało...
a ja mam być świadkowa za trzy miesiące i mam problem z kreacją w rozmiarze ok50 W sklepach nic nie ma wszystko za ciasne przez mój cudny ogromny biust:)W co się ubrać że by nie zrobić wstydu pannie młodej.Może ktoś pomoże ? Czasem to i rozm 50 za ciasny na górze a na dole 46/48 nosze)HELP!!!!!!!!
Tesula śliczne te twoje wybranki.
ja miałam ciemno fioletową sukienkę i białe bolerko. mimo iż panna młoda miała suknię to wydaje mi się, że wcale nie raziło to moje bolerko. też się naszukałam jak głupia kiecki, bo ślub był w kwietniu - nie pasowała kreacja sylwestrowa ani letnia.
A najchętniej to bym sie w taką ubrała, ale mnie rodzina nie pozwala;(

image
Ale ja nie cierpie białego koloru

to moje faworytki na te chwile:

image

image

Tesula, a ja przekonałam się, że i panna młoda przy kości może w bieli wyglądać pięknie... Oczywiście mówię to subiektywnie - dla mnie ja jestem przy kości, dla kogoś innego mogę nie być. ;)
Ja jako świadkowa miałam gorset w kolorze eqru i bordową spódnicę, do tego bordowy szal...

Jako panna młoda też będę miała takie połączeniu kolorów, tyle że tym razem wiecej bedzie eqru

Nigdy w życiu nie ubrałabym na siebie białej sukienki - jestem przy kości i uważam, że wygladałabym jak wielka beza
ja nie ostola, ale chyba wiem.. sukienki mozna obejrzec na stronie
http://www.dessy.com/bridesmaid-dresses/
a kupic w wielu miejscach w UK, US i pewnie jeszcze kilku innych krajach

ja w zeszlym roku na wesele chcialam tą w kolorze bordo
http://www.dessy.com/dresses/bridesmaid/6504/
niestety nie wyrobilam sie z terminem, trzeba bylo czekac 5 tygodni a ja tyle nie mialam..
Moja świadkowa miała pełną swobodę w wyborze swojej sukni, nic jej nie sugerowałam- ale też wiedziałam że niczym "niefajnym" mnie nie zaskoczy :)
a moja świadkowa ma właśnie piękną sukienkę w kolorze głębokiej czerwieni na moją prośbę - bo uwielbiam zdecydowane kolory a nie lubię mdłych pastelowych :)
poza tym pasuje mi to do koloru przewodniego wesela hehe ;) a co
Ani świadkowa ani żadna inna kobieta nie powinna być ubrana w kolorach bieli, ecru i różu - sa to kolory zarezerwowanr tylko dla Panny modej, nawet jeśli wybiera tylko jeden z tych kolorów na swoj strój to goście powwinni wiedzieć ze te trzy kolory muszą sobie odpuścić.... niestety nie wszyscy to wiedzą i w zeszłym roku byłam na slubie i weselu gdzie kolezanka panny modej była w białej kreacji - wszystkich to raziło, zachowała sie bardzo bardzo niekulturalnie....

moja świadkowa bedzie miała fioletowo - kolorową sukienkę :) bardzo kolorową ale zdecydowana przewaga fioletu .
Sukienkę mojej świadkowej zobaczyłam dopiero w dniu ślubu i nie bardzo miałam wpływ na to, co ona ubierze...
a może tak przy okazji coś fajnego dla światkowej w ciąży?
Bardzo ładne połączenie mimo ciemniejszego koloru sukienki :)
znalazłam zdjęcia :) sukienka w zależności od oświetlenia - była niebieska lub czarna ;)

image

image

świadek miał koszulę pod kolor mojej sukienki + kwiatek w butonierce taki jak w moim bukiecie :)
Mi podoba się połączenie ecru z kolorem czekoladowym
do góry