Widok

strój świadkowej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałam zapytać (wiele z Was ma duże doświadczenie i lepiej się orientuje na pewno ode mnie :)) czy obowiązują jakieś wytyczne co do koloru stroju świadkowej?

Oczywiście biały i czarny odpada, ale czy np. muszą to być koniecznie jasne, pastelowe kolory? Nie może być np. połączenie jasnego z ciemnym kolorem?

Proszę o opinie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jako świadkowa miałam czarno-granatową brokatową sukienkę :) na materiale były malutkie punkciki w kolorze brzoskwiniowym(taki sypnięty brokat) - wyglądała jak rozgwieżdżone niebo :)

do tego brzoskwiniowy szal :)
ostola - śliczne te suknie
gdzie je kupujesz?????

ja znalazłam takie suknie na allegro dla swiadkowych w kolorze pomarańczu - wyraziste ale wg mnie ładnie sie prezentują - jak znajde foto to wkleję

np. to połaczenie wg mnie tez jest ok
image

nie ma chyba jakichś ścisłych wytycznych, oprócz tych, które wymieniałaś. Wazne jest to,zeby nie celować w zbyt sexy czy ekstrawaganckie suknie- tak zebyś przypadkiem nie była większą gwiazdą niz panna młoda. Piękne są materiały np w kolorze ciemnej śliwki czy czerwonego wina- niby niejasne,ale eleganckie, na pewno bardziej stosowne niz np jasnożółty.

Na pewno coś dobrego wybierzesz:)
Chyba muszę coś wyjaśnić: to ja mam być świadkową :)
nie czuję się dobrze w takim całkiem jasnym kolorze, dlatego pomyślałam o połączeniu jasnego z ciemnym
pewni że może być tak żeby swiadkowa sie w tym dobrze czyła i żebyś ty czuła sie dalej najpiękniejsza na świecie tego dnia :)
Mi sie wydaje, ze lepiej zebys ustalila ze swiadkowa stroj wczesniej... Nie chcesz przeciez zeby Cie ktos tego dnia "przycmil"... Uwazam tez, ze krwista czerwien jest tez troche nie na miejscu na slubie...

Ja osobiscie mam 2 druchny, wiec sama im kupuje sukienki... Takie:
image
By ostola
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
uwazam ze mozesz polaczyc kolorek ciemny z jasnym, bardzo ładnie bedzie to wygladac
Nie, no garnituru bym nie założyła nawet gdyby był jasny. Chodziło mi raczej o sukienkę lub gorset ze spódnicą. :)
ostatnio byłam na ślubie kościelnym... i co mnie raziło? to, że świadkowa była w normalnym garniturze :P granatowym... :P

jeśli chodzi o kolor - to tak żebyście tworzyli całość ;) tzn. moja świadkowa miała jasną błękitną sukienkę, a świadek błękitną koszulę :)

żeby nie było, że każde z Was będzie z innej bajki ;)
do góry