Widok

studia podyplomowe UG czy WSB?

Chcę zrobić studia podyplomowe i waham się pomiędzy uniwerkiem a WSB.
WSB jest nieco tańsze i program łatwiejszy. Za to na tym wydziale UG już studiowałam, znam go dobrze i chyba jednak uniwerek to uniwerek, "lepszy papier" ;)

Co Wy myślicie? Jakie znacie opinie o obu uczelniach?
Od moich studiów minęło już trochę czasu, więc nie orientuję się jak to teraz z tymi uczelniami jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cytrynka: proszę się nie nabijać ;p

AgaB: to się najwyżej podzielisz ;) ja mam jakiś durnowaty serwer i pewnie część uznał za spam i nie puścił
ja dostałam 20 maili - dzięęęęękiiiiii:)
uuuu trąci myszką :))))) hhihihi
w ogóle to się zastanawiam, jak ja to wytrzymam, wieki temu skończyłam studia. Ba! ja już nawet pisać ręcznie nie umiem ;) tzn bazgrzę okropnie.

Za moich czasów, to dopiero wchodził internet, tzn jak kończyłam, to wszyscy mieli maile. Ale na początku nikt. Jeden z kolegów przepisywał notatki na kompa i rozsyłał pozostałym. Potem trzeba to było przenieść w jakiejś pracowni na dyskietkę. Nasz kierunek miał salkę z 4 kompami win 3.0. A potem kombinować po akademiku, kto to wydrukuje ;)
Ale to i tak łatwiej niż kiedyś, jak ksero nie było ;)
aaa czyli jednak doszły to dobrze ;)

nie ma sprawy.

poszukam jeszcze bo mam wiecej tych emaili
oo doszedł 11, ten dodatkowo oznaczony przez serwis jako spam ;)

a tak w ogóle to wielkie dzięki :)
brzoskwinka: dostałam od ciebie 10 maili, więc powinno być ok. Czy wysłałaś więcej? Masz ustawienie żądania odpowiedzi, starałam się klikać, żeby nie wysyłało nic do Ciebie. No chyba, że mój komp ma inaczej.. on ma dużo rzeczy inaczej... ;)
ale potem wracam pełną parą hehehehehhe
no ja już mam 2 lata przerwy w zawodzie:) i kolejne ze 2 mnie czekają, bo za 1,5 m-ca rodzę :)
Brzoskwinka: hahah wchodzę na skrzynkę i patrzę, kto to mnie tak spamuje? ;)
brzoskwinka a co nie chcesz byc już główną tylko doradcą?
wrrr ajka chyba zly adres mi podalas bo przychodza do mnie odpowiedzi.

podaj jeszcze raz
cytrynka007: ja jestem uzdolniona plastycznie i gucio z tego mam ;)
nawet sobie policealną szkołę dekoratorską zrobiłam, nie wiem po co ;)

jaaa: no pewnie, że papier nic nie daje i że trzeba mieć umiejętności. Poza tym, żeby zrobić ten certyfikat, to trzeba mieć studia w tym kierunku, ja nie mam. Co do zatrudnienia, to się nie martwię, na początku mogę pracować nawet za darmo.
Ok dziewczyny wysłałam Wam te emaile ;)

Cytrynka rozumiem Ciebie, ja skonczylam rok temu studia teraz zrobiłam sobie rok przerwy i znowu zaczynam. Będzie ciezko bo tez juz sie tak nie chce jak kiedys ;) No ale mam ten mus bo te egzaminy nieszczesne ;)

Jakbys sie zdecydoała daj znaka ;) ale rozumiem nie namawam zeby ni ebyło pozniej na mnie ;)
ja to bym chciała mieć talent artystyczny fotografika albo malarstwo, ale cóż może chocicaż pojde do studium fotograiki, bo to mnie teraz pociąga
brzoskwinka kusi mnie to, ale ja już mam bardzo dobry zawód no i już tyle lat się uczyłam, studiowałam i kursowałam, że już mam mega lenia i nie wiem , czy mój mózg jeszcze tak dobrze działa bym się mogła jeszcze uczyć
Hey dziewczyny juz jestem.

Tak cytrynko idę na prawo podatkowe od pazdziernika.

To może się skusisz???? Wiesz co w przyszłym roku chciałabym zdawać egzaminy na doradce podatkowego i chcialam zacząć od podyplomowki.

Cytrynka dawaj ;))))))

PS, dziewczyny juz wam za chwilke wysylam materialy, Tylko sie nie przestraszcie bo mam ich duuuzo ;)

Co do pracy w ksiegowosci to sie zgodze niestety nikt na rozmowie nie pyta co sie konczylo a co sie potrafi. Natomiast sa biura rachunkowe ktore brzydko mowiac wykorzystuja zatrudniaja ludzi nawet bez doswiadczenia placa im grosze ale w ten sposob mozna sie nauczyc, Ja tak zaczynalam jak mialam 19 lat, zycie....

ale po kilku latach mysle ze jest to zawod z perpektywami i ja namawiam, ale swoje trzeba wycierpieć!!!! Im szybciej tym lepiej.

Ja kończyłam rachunkowość bo zależało mi na certyfikacie, gdyż w mojej firmie abym mogla byc glowna ksiegowa musialam miec taki certyfikat. Dzisiaj mam 27 lat i od roku jestem Główną księgową. Pierwsze 2 lata pracowałam na stanowisku księgowej, później samodzielna księgowa i teraz główną. No a najblizsza moja przyszlosc to doradztwo podatkowe.

Dziewczyny jak uwierzycie w siebie to sie Wam uda!!!!!!!!!!!!!!!!! ja w Was wierze mozna wszystko, nie mialam zadnych zanjomosci nikt nigdy nie znalazł mi pracy. A zaczynałam 8 lat temu przed Unia europejska i uwierzcie mi wtedy pracy dla ksiegowych nie było..... teraz jest jej sporo.

Cytrynka to jak ????
jo , mam , ale nie używam :D
już jestem;)
a ja idę na akademię trenera;) i mam nadzieję, że się czegoś nauczę;)
tak, kwestia certyfikatu MF to inna sprawa...a Ty cytrynka 007 masz?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry