Widok

studia podyplomowe UG czy WSB?

Chcę zrobić studia podyplomowe i waham się pomiędzy uniwerkiem a WSB.
WSB jest nieco tańsze i program łatwiejszy. Za to na tym wydziale UG już studiowałam, znam go dobrze i chyba jednak uniwerek to uniwerek, "lepszy papier" ;)

Co Wy myślicie? Jakie znacie opinie o obu uczelniach?
Od moich studiów minęło już trochę czasu, więc nie orientuję się jak to teraz z tymi uczelniami jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
.... dajcie spokój już z tą reklamą ;) ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie! Jestem eRzecznikiem Wyższych Szkół Bankowych, ale również absolwentem opolskiego oddziału tejże uczelni .
Oficjalnie moge potwierdzić, że promocja została przedłużona, więc jeżeli zdecydujesz się na naszą uczelnię do 15 lipca, otrzymasz 995zł zniżki.
Polecam Wam konkurs "Przyszłość z WSB" - gdzie możesz wygrać darmowe roczne stypendium. Warto wziąć to pod uwagę wybierając studia.

przyszlosczwsb.pl

Jeżeli macie jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem.
Pozdrawiam,

Jakub Jaroszewski

Do 31 maja mieli dobra promocje, 995zl ktos wie jaka teraz jest cena?
A nie wiesz może czy są jeszcze teraz jakieś promocje i jak to wygląda? :) Zdecydowałaś się na jakiś kierunke?
Myśleli tak jak wszyscy, że będą odpoczywać i papierek dostaną na talerzu. Srogo się zdziwili, jak się okazało, że trzeba popracować, żeby zdać ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki za linka, na pewno skorzystam z tej promocji, duzo osob poleca WSB
"laŁrach"...

To studia tak drogie, że 29 osób zrezygnowało? Czy też dostali się na państwowe studia?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, jestem studentką WSB. Na pewno się nie zgodzę, że studjuąc na WSB nie jest ciężko i dyplom dosytaje się za nic, to kompletna bzdura!!!!!!
Trzeba się dużo uczyć. Jestem na 3 roku i z naszej 35 osobowej grupy zostało łącznie ze mną 6 osób, to daje do myślenia. Warto też wspomnieć iż wykładowcy nie spoczywają na lałrach tylko cały czas się kszatłcą mimo iż mają dr, czy prof.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"pośpieszysz"
cóż, prywatne "dyplomiki" prędzej czy później wychodzą...boże, litości, uchroń od takich elementów...

nie rozumiem, jak człowiek ma być dobrym praktykiem nie znając teorii? ale z doświadczenia i podejścia studentów wiem, że chcą mieć wszystko najtańszym kosztem...to tak jakby lekarz miał wycinać wyrostek, widząc go tylko na sali operacyjnej...nie wiedząc co to za część ciała człowieka, za co odpowiada, jakie daje powikłania i jakie parametry rokują o stanie pacjenta...życzę tym pannom idącym na ilość, nie jakość i nie lubiącym się przemęczać i zdawać teorii, by trafiły na takich lekarzy...ale z tego forum wnioskuję, że jednak wymaga się jakiejś wiedzy teoretycznej, prognostycznej i logicznego myślenia od lekarzy...cóż, może wymagając od innych, należy najpierw także i przede wszystkim wymagać od siebie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bylam na controllingu w UG. wykladali sami praktycy. nie mialam okazji wiedzy wykorzystac w pracy, ale mnostwo uczestnikow bardzo na tych studiach skorzystalo. zaluje ze studia pierwszego stopnia tak nie wygladaja.
Nie wiem dlaczego na prywatnej uczelni ma byc lepiej czy inaczej. Podyplomowe to zupelnie inna historia niz dzienne czy zaoczne. I przede wszystkim inna kadra i inni studenci.
Jasne, że WSB - mają bardziej praktyczne podejście niż uczelnie państwowe, które działają stricte teoretycznie ;-) Zresztą, jak się pośpieszysz to możesz mieć o prawie tysiaka taniej rok akademicki, bo mają promocję http://przyszlosczwsb.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam, mogłabym prosić o materiały na meila - aneta06@poczta.onet.pl
:)
też chcę zrobić podyplomowe i również waham się pomiędzy UG a WSB - myślałem o kierunku tłumaczenia ekonomiczno - prawnicze w j. angielskim, czy ktoś z Wam studiował ten kierunek, czy na wsb czegoś uczą, czy lepiej dać sobie spokój z wsb i na UG uderzyć??? Czy wartość 'papieru' WSB wzrosła/ zmalała w ostatnim czasie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam :))
Jestem na podyplomówce z racunkowosći na UG. PRzede mną w niedlugim czasie egzaminy. Bardzo bym prosila o udostępnienie rozwiązanych testów... doniaa@poczta.onet.pl Pozdrowionka dla wszystkich mądrych główek :)
Chodzi mi o studia w trybie zaocznym magisterskie
Novia8: ale mówisz o podyplomówce?
no ja nie mam ani informatyki ani języka, na podyplomówkach tego po prostu nie ma :)

ja jestem zadowolona póki co. Właśnie zaczął się 2 semestr. Wykładowcy w większości są pasjonatami. Studiowałam już na tym wydziale dziennie i nie spotkałam się z takim fajnym nastawieniem, jak na podyplomówce. Owszem są też przynudzacze, ale bez niektórych się nie obejdzie. Dziewczyny, które miały wykłady z podstaw rachunkowości będą wiedziały o czym mówię ;)
Wielu z wykładowców to praktycy i podają fajne życiowe przykłady. Mam nadzieję, że poziom się utrzyma do końca :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja co prawda byłam na UG na Administracji i powiem że to jedna wielka porażka!
Nie było języka obcego, a informatyka odbywała się jako wykłady bez komputerów. Zresztą ćwiczeń tam prawie wcale nie było, tylko siedzenie na wielkiej auli i słuchanie brzdąkającego profesorka który czytał ze swojej ksiązki. System nauki bardzo archaiczny, program niczego nie uczył. Studiowałam też na WSAIB i całkowicie inne podejście, porgram ciekawy nastawiony na przyszłóść i rynek pracy, praca w małych grupach. Uprzejme Panie w dziekanacie. Zupełnie inny wyższy poziom.
ja robilam controlling na UG. jak dla mnie to osobny temat na studia, bardzo ciekawy zreszta.
ale w tym przypadku wybralabym UG. nie mam przekonania do prywatnych uczelni.
Jeżeli ktoś ma materiały z podyplomówki - rachunkowośc i finanse na ug to proszę o wysłanie na maila: emfa(małpa)wp.pl
Z gory dziękuję!!!

Inne tematy z forum Nauka

Przepisy na zdrowie (8 odpowiedzi)

Witam, Dzisiaj chciałbym przedstawić przepis na bombę witaminową: owoce, warzywa i blender....

do góry